Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koncert Madonny

amalfi

Recommended Posts

a może warto zastanowić się, co autor /w tym wypadku artystka/ miał na myśli? :roll: :)

gdy Madonna w cierniowej koronie "wisi" na krzyżu, w tle można przeczytać o milionach dzieci w Afryce, chorujących na AIDS, o tym, ile z nich wkrótce zostanie sierotami /w ciągu 1 roku 20 mln/

Elutku, czy uważasz, że jest to jedyny sposób zwracania uwagi na nieszczęście innych? A swoją drogą czy ta informacja coś zmieniła w Twoim życiu?

osobiście nie jestem zbyt dobra w interpretowaniu tego, co artyści chcą przekazać, różnie z tym bywa :lol: 8) i w związku z tym powstrzymuję się od oceny

zmieniłam zdanie :lol: nie będę szargać nieskazitelnej reputacji Madonny i nic niepochlebnego na Jej temat (ani innej gwiazdy) spod mojej klawiatury na światło dzienne już nigdy nie wyjdzie. GWIAZDY mi sprzyjają - sprzedajemy mieszkanie :lol: :lol: :lol: w związku z czym postradałam rozum i wszystkie uczucia mnię się pomieszały :roll: :roll: :roll:

dziwi mnie jednak bardzo obawa tych, co chcą jutro świętować swoje święto kościelne i uważają, że taki koncert jest nie na miejscu
a to akurat również mnie dziwi

uważam /być może cynicznie/, że to doskonała okazja to tego, aby pokazać, że Kościół jest tak silny i ma tak duży autorytet, że żaden koncert mu nie straszny, bo i tak zdecydowana większość wybierze mszę...

zaraz tam cynicznie...oczywiście, że więcej ludzi będzie w kościele, bo na koncercie Madonny nie znalazłoby się dla tylu miejsca. Sama bym się wybrała, gdyby do stolicy było mi po drodze. A już całkiem oddając sprawiedliwość Madonnie nie sądzę by jej dokonania wokalne wymagały aż takiego przekraczania granic dobrego smaku i zwracania uwagi na siłę.

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...wydaje mi się, że są na świecie rzeczy,które się szanuje. Np. nauczono mnie, że komórka nie powinna dzwonić na wykładach,w teatrze czy w kościele. Że do muzeum, teatru czy kościoła nie wchodzę z gołym pępkiem i stringami na wierzchu, nawet jeśli tylko zwiedzam. Że nie opluwam, w sensie przenośnym, cudzej wiary.

Tylko, że ta konkretna wiara (żeby nie było również moja) ma wpisane w kanon nadstawianie drugiego policzka. A tu taki ZONK...

Gość elutek
a może warto zastanowić się, co autor /w tym wypadku artystka/ miał na myśli? :roll: :)

gdy Madonna w cierniowej koronie "wisi" na krzyżu, w tle można przeczytać o milionach dzieci w Afryce, chorujących na AIDS, o tym, ile z nich wkrótce zostanie sierotami /w ciągu 1 roku 20 mln/

Elutku, czy uważasz, że jest to jedyny sposób zwracania uwagi na nieszczęście innych? A swoją drogą czy ta informacja coś zmieniła w Twoim życiu?

na pewno nie jedyny, ale lepszy taki niż żaden - u mnie podziałało, inaczej patrzę na "poczynania" Madonny :)

Gość elutek
...wydaje mi się, że są na świecie rzeczy,które się szanuje. Np. nauczono mnie, że komórka nie powinna dzwonić na wykładach,w teatrze czy w kościele. Że do muzeum, teatru czy kościoła nie wchodzę z gołym pępkiem i stringami na wierzchu, nawet jeśli tylko zwiedzam. Że nie opluwam, w sensie przenośnym, cudzej wiary.

Tylko, że ta konkretna wiara (żeby nie było również moja) ma wpisane w kanon nadstawianie drugiego policzka. A tu taki ZONK...

no właśnie, i również "kochaj bliźniego swego..." :)

... a z drugiej boje się przyznać niektórym ciotkom, że jade ...

nadejszła wielkopomna chwila ...

i co, przyznałaś sie ciiotkom ?

jesli tak ... co one na to ?

czy "niektóre" moga Cie za takie coś /gdy sie dowiedzą/ wydziedziczyć z majątków ? - na przykład ...

:-?

Joshi, przyznaję, że nie do końca rozumiem Twoje intencje. Ja mam nadstawić ten drugi policzek? Zdaję sobie sprawę, że ten awatarek dodaje Ci aniumuszu, ale przeżyłam już niejedno ukąszenie osy. Niestety dla nich kończyło się to nieco gorzej :wink:

na pewno nie jedyny, ale lepszy taki niż żaden - u mnie podziałało, inaczej patrzę na "poczynania" Madonny :)

mnie chyba jednak nie do końca przekonuje... w końcu jak daleko można się posunąć, żeby stwierdzić, iż cel uświęca środki?

A tak na marginesie tych dywagacji: mam nadzieję, że uczestnicy koncertu będą się dobrze bawić - i żeby mi już nikt miłości do bliźniego nie zarzucał od samego rana :wink:

I jeszcze nawiązując trochę do tematu: amalfi nie radziłabym kolejnym razem ze wszystkiego zwierzać się ciotkom. Jeszcze któraś zawału dostanie i będziesz ją miała na sumieniu. Potrzebne Ci to? :wink:

A już całkiem oddając sprawiedliwość Madonnie nie sądzę by jej dokonania wokalne wymagały aż takiego przekraczania granic dobrego smaku i zwracania uwagi na siłę.

może i tak jest ..... ale to co robi ze swoim image to jej osobista sprawa ....jak się komuś sie podoba - niech nie patrzy , nie ogląda, nie słucha , płyt nie kupuje ..... finito :roll:

Joshi, przyznaję, że nie do końca rozumiem Twoje intencje. Ja mam nadstawić ten drugi policzek?

A czujesz że koncert madonny obraził twoje uczucia religijne? Ja pisałam o tych krzykaczach co chcieli wywołać rewoltę w imię obrony wartości chrześcijańskich. A powinni raczej ten drugi policzek...

Dla mnie każdy fanatyzm jest gorszy od Hitleryzmu... :roll:

Nie dziwi, że najgłośniej wrzeszczą ci "obrońcy wiary" (wszystko jedno jakiej) co własnych Świętych Ksiąg nie czytali...

A bo to pierwszy raz?

A co do Madonny...

Jak kto lubi - to przecież nikomu tym krzywdy nie robi!

O gustach, raczej, się nie dyskutuje...

Sam jej słucham, bo często w radiu leci...

Adam M.

A co do Madonny...

Jak kto lubi - to przecież nikomu tym krzywdy nie robi!

O gustach, raczej, się nie dyskutuje...

Nie no trochę jednak robi. Jak by nie patrzeć szydzi z rzeczy które dla niektórych są bardzo ważne. Bądźmy obiektywni. Jest wulgarna na różne sposoby i tyle.

KAŻE Ci kto to śledzić?

Olej to i żyj tym, co dla Ciebie ważne!

Złamie prawo - to ją rozliczą (no, tak być powinno).

Jak nie łamie - to co nie jest zabronione, to jest dozwolone!

Mnie nie przeszkadza, ze jakaś Madonna gdzieś się pęta...

Mam swoje sprawy.

Adam M.

KAŻE Ci kto to śledzić?

Olej to i żyj tym, co dla Ciebie ważne!

Złamie prawo - to ją rozliczą (no, tak być powinno).

Jak nie łamie - to co nie jest zabronione, to jest dozwolone!

Mnie nie przeszkadza, ze jakaś Madonna gdzieś się pęta...

Mam swoje sprawy.

Adam M.

Mnie jednak przeszkadza jej wulgarność i nieczułość na opinię innych. Ale nie na tyle, bym nie mógł tego tolerować. Po prostu stawiam ją w szeregu tych, których nie cierpię. Ale to moja prywatna opinia i moje zdanie. I nie zniżę się do tego, by jej pokazać, że to co ona wyprawia z symbolami religijnymi, budzi mój sprzeciw. Ale wszelkie głośne akcje przeciwko niej uważam za taką samą głupotę, jaką i ona robi. A wielbicielom (kom) jej twórczości to się dziwię, bo oprócz głośnej reklamy i wielkiego PR nic specjalnie odkrywczego w jej utworach nie znajduję. Ale to moje prywatne gusta.

Wiec wszystkim wielbicielom życzę dużo szczęścia.

Jak już będę w stolicy to co jest warte zobaczenia? Będę miał jeden dzień wolny więc chciałbym "coś" zobaczyć ale sam nie wiem co więc proszę o jakieś sugestie.

jeśli bliska Ci jest historia, koniecznie odwiedź Muzeum Powstania Warszawskiego >> http://www.1944.pl

[choć może być oblężone, dodatkowo w niedziele jest wstęp wolny]

standard to Trakt Królewski, poniżej kilka ściąg

http://warszawa.turegion.pl/#tosee

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/0,100326.html

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3512335

a z mniej znanych, za to po drodze na Trakcie warto zajrzec tutaj

choć są wakacje i nie wiem, czy brama UW nie zawarta ;)

a jakby jeszcze było zejście w dół do Dolnej, to NAPRAWDĘ warto ;)

do zobaczenia tutaj i tutaj oraz tutaj

oczywiście do BUW można też dojechać innymi trasami

Chyba zapomniales o najwiekszej atrakcji czyli Palacu Kultury.

I Pustych Polach dookola tego niezwyklego dokonania architektonicznego.

Warto rowniez zobaczyc smolowke zamiast chodnikow w Jerozolimskich , i

oddetchnac pelna piersia spalinami. 8)

Glowna atrakcja ostanich tygodni byla Bitwa Warszawska z kupcami - chyba znacznie atrakcyjniejsza od konceru - szkoda, ze tak szybko sie skonczyla..... :D

[quote name="

Mnie jednak przeszkadza jej wulgarność i nieczułość na opinię innych. Ale nie na tyle, bym nie mógł tego tolerować. Po prostu stawiam ją w szeregu tych, których nie cierpię. Ale to moja prywatna opinia i moje zdanie. I nie zniżę się do tego, by jej pokazać, że to co ona wyprawia z symbolami religijnymi, budzi mój sprzeciw. Ale wszelkie głośne akcje przeciwko niej uważam za taką samą głupotę, jaką i ona robi. A wielbicielom (kom) jej twórczości to się dziwię, bo oprócz głośnej reklamy i wielkiego PR nic specjalnie odkrywczego w jej utworach nie znajduję. Ale to moje prywatne gusta.

Wiec wszystkim wielbicielom życzę dużo szczęścia.[/quote]

A kupila sobie jakies dziecko w Polsce ? :D

Bo jak nie to jej pobyt w Warszawie mozna uznac tylko za czesciowo udany . :D

Babcia z drewnianym glosem ....kto lubi , niech wydaje pieniadze na cos takiego, gdyby chcieli jej sluchac na swiecie to do Polski na pewno by nie przyjechala..... :D

Gdyby Beyonce zechciala przyjechac......ale ona zaczynala kariere w chorku koscielnym........ :D ....i do Polski jej jakos niespieszno :D