Krzychos 22.07.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Zamierzam w kotłowni położyć na podłodze płytki a na ścianch kafelki. Nie chodzi mi o to, jak technicznie to wykonać tylko czy, płytki na pdłodze kłaść w "karo", normalnie czy na zakladkę ?Czy kafelkować wszystkie ściany, czy tylko te, na których znajduję się "sprzęt", czy kafelki dać od dołu do góry, czy może tylko do pewnej wysokości ??.Proszę napiszcie jak jest u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 to ci masz problem u siebie mam tak , na podłodze normalnie pojechane po całości , a ściany mam całe od podłogi po sam sufit ,wszędzie , za sprzętem, kotłem ,bojlerem itp.syp na groszek (kotłownia na paliwo stałe)od środka pomalowany farbą jakaś tam ,a od strony kotłowni kafelkowana , sufit malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 22.07.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 a ja w kotłowni nie chcę na ścianie płytek - po co, chyba żeby tylko ładnie wyglądało. Na podłodze owszem. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 22.07.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 nie chodzi o wygląd tylko o wygode , przecierasz i po sprawie , a malowanie miedzy całym tym sprzetem w kotłowni to dopiero wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 22.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 a ile razy w roku wycierasz ścianę w pokoju ? chyba że w kotłowni więcej się kurzy , takiej zwykłej z kotłem gazowym michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhos 22.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Warto zrobic w całości na całej ścianie. Niestety eko-grosek pyli i osadza się na ścianach.Kafelki łatwiej jest zmyć i po sprawie. szczerze mówiąc nie sądziłem, że aż tak pyli. Jesli nie chcesz robić na całej ścianie to przynajmniej połóż nascianie przy kotle i podajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga_2 25.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Kafelki w całej kotłowni to dobry pomysł. U mnie jest cała kotłownia w ohydnych najtańszych kafelkach i jeszcze bardziej paskudnej ciemnej fudze.Masakra, ale ma być użytkowo i wygodnie, a nie ładnie. Kafelki i fugę kupiliśmy w Castoramie w promocji (a raczej wyprzedaży:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 26.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 u mnie koszt kafelek z klejem to 600zł , wiec nie az tak drogo a i na lata po kłopocie , a w kotłowni na groszek to sie pyli w diabły jak kolega wspomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 zależy jaka kotłownia gaz czy inne u nas kotłownia to też pralnia + pomieszczenie. Jest to to normalne pomieszczenie ściana z piecem i osprzętem, odkurzaczem centralnym, obok są 2 grzejniki drabinkowe do podsuszania prania - płytki na wysokości ok 2,0 reszta na wysokości 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 26.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ja robiłem tak:http://www.rolicz.com/prace5szczepan.pdfkafle do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts