szyszunia6 22.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witam!Potrzebuje pomocy w urzadzeniu mieszkania:)Nasze mieszkanie ma niecale 55m2, 3 pokoje+kuchnia i lazienka. Troszke zmienilismy pierwotny projekt i polaczylismy jeden pokoj z kuchnia i przedpokojem i wlasnie to wnetrze przysparza nam problemow. Zupelnie nie wiemy jak je sensownie urzadzic?W przwedpokoju chceilibysmy miec spora szafe, w salonie jakis komplet wypoczynkowy+maly stoliczek+telewizor(ktory zupelnie nie wiadomo gdzie ulokowac). Do tego jakis stol, krzesla. Zastanawiamy sie co z kuchnia, czy oddzielic ja od salonu jakims barkiem?Prosze o rady, przestrzen jest bardzo mala i ciezko nam cos sensownego wymyslec:)oto plan mieszkania:URL=http://img266.imageshack.us/i/p1050056.jpg/]http://img266.imageshack.us/img266/1312/p1050056.jpg[/url]http://img266.imageshack.us/img266/p1050056.jpg/1/w320.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia6 22.07.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 http://images37.fotosik.pl/163/661b5a4723a6d4f8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.07.2009 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Wyburzenie scian to nie zawsze jest dobry pomysł. Faktycznie trudno tu wcisnąć TV. Ja wybudowałąbym taką mikrościankę, ukośną, tak jakby ścięty róg tej sypilani, którą połączylicie z kuchnią. I tam powiesiłabym TV. W przeciwległym rogu narożnik, a na łączeniu kuchni z salonem stolik do jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipocotam 23.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 czy ten pokój połączony z kuchnią ma się stać salonem, czy salon to największy pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 23.07.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 szyszunia6, to ma być 2 sypialnie + salon z aneksem, czy też 2 pokoje + kuchnia z jadalnią? Innymi słowy: czym się stało to pomieszczenie obok kuchni? Jeśli chcecie jeden duży pokój plus salon, to może wywalić i drugą ściankę do sypialni, wtedy po prawej się zrobi bardziej sensowny salon z aneksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia6 23.07.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 POtzrebujemy dwoch oddzilnych sypialni: jednej(tej wiekszej) dla nas a druga (ta zaraz przy drzewiach wejsciowych jest przeznaczona dla naszego 2 letniego synka). Trzeci pokoj zostal polaczony z przedpokojem i kuchnia i tworzy jedna przestrzen(ktora niestety i tak jest mala...). Z perspektywy czasu troche zaluje, ze kuchnia nie zostala jako samodzilne pomieszczenie, a salonem bylby ten najwiekszy pokoj(ktory teraz ma byc nasza sypialnia). Byloby wtedy prosciej, a tak trudno teraz sensownie ogarnac gto wnetrze. Pomysl z ta mini-scianka calkiem fajny, tylko nie wiem czy takaka scianka na srodku pokoju nie bedzie przeszkadzac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Pomysl z ta mini-scianka calkiem fajny, tylko nie wiem czy takaka scianka na srodku pokoju nie bedzie przeszkadzac? Raczej po mojemu to będzie na granicy pokoju i korytarza. z drugiej strony tez mozna coś postawić. Komódkę z lustrem np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 23.07.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Nie wiem na jakim etapie masz to mieszkanie, ale tu aż się prosi o przesunięcie łazienki w dół, w stronę pokoju (pomniejszając tą sypialnię). Wtedy chociaż trochę powiększy się ta przestrzen kuchenno-salonowa. A tv mozna powiesić na niskiej ściance, która byłaby przedłużeniem ściany łazienkowej (tej z drzwiami), i oddzielałaby troszkę kuchnię. Od strony kuchni mógłby to być taki mini bar. Kanapa prz ścianie z pokoikiem syna, stolik pod oknem kuchennym - i sprawa rozwiązana Kiedyś sama tak chciałam "przestawić" mieskzanie i po wielu namysłach taki układ zawsze najkorzystniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszunia6 23.07.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Niestety, taki pomysl nie wchodzi w gre...Mieszkanie ma 5 lat, wynajmowalismy je lokatorom.Lazienka jest zrobiona, w sypialniach na podlodze jest parkiet a w kuchnio-salonie terakota.Kuchnie trzeba zrobic od podstaw, ale reszte mieszkania trzeba "tylko" urzadzic. Oczywiscie w gre wchodza rozne scianki g-k, zmiana elektryki itp, no ale takie burzenie scian to juz niebardzo:PTo ma byc takie mieszkanie na 3-5 lat, poniewaz w miedzyczasie planujemy rozpoczac budowe domu, dlatego nie cjhcemy tego mieszkania az tak mocno demolowac:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anja-bo 24.07.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No to mozna też tak zrobić jak napisałam bez przesuwania łazienki. zbudować ściankę dł ok. 65cm przedłużając ta scianę łazienkową, tak, aby zasłonić szafki kuchenne (ale pełnej wysokości) i tam postawić telewizor. Wydaje mi się, że stawianie scianki w przestrzeni pokoju, albo pomiedzy pokojem a korytarzem jeszcze dodatkowo podzieli i zmniejszy ten pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.07.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Nie wiem na jakim etapie masz to mieszkanie, ale tu aż się prosi o przesunięcie łazienki w dół, w stronę pokoju (pomniejszając tą sypialnię). Wtedy chociaż trochę powiększy się ta przestrzen kuchenno-salonowa. A tv mozna powiesić na niskiej ściance, która byłaby przedłużeniem ściany łazienkowej (tej z drzwiami), i oddzielałaby troszkę kuchnię. Od strony kuchni mógłby to być taki mini bar. Kanapa prz ścianie z pokoikiem syna, stolik pod oknem kuchennym - i sprawa rozwiązana Kiedyś sama tak chciałam "przestawić" mieskzanie i po wielu namysłach taki układ zawsze najkorzystniejszy. Baardzo podobnie zrobilismy w naszym mieszkaniu. Łazienka była powiekszona kosztem sypialni ( tu na rysunku łazienka ma być wydłużona "w dół") tam gdzie sa teraz Wasze drzwi od łazienki był telewizor a drzwi od łazienki "spadły w dół" . Narożnik ze stolikiem w róg z oknem i ścianą sypialni synka. Mieszkaliśmy tak 8 lat i było funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts