Gość Asia-2 04.12.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Mam dylemat. Wiosną zamierzam rozpocząć "roboty dachowe" na moim domku. Zastanawiam się czy najpierw odeskować, pokryć papą i dopiero za jakiś czas położyć blachodachówkę, czy od razu pokryć dach blachodachówką bez deskowania. Jakie doświadczenia mają bywalcy forum w tej kwestii?Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 05.12.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 ponieważ nie mam dachu krytago blachą wiele nie pomogę...mogę jedynie polecić właściwą osobę która o kryciu blachą wie wszystko - lub co najmniej prawie wszystko///spytaj się mieczotronixa....-----------------------------------wątek: co mi schrzanili z tym dachem... mnie osobiście zdrowy rozsądek podpowiadza że blacha bez deskowania to chyba nie byłoby to więc bezpieczniej chyba odeskować i pokryc papą...ale jak mówiłem - nie znam się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 05.12.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 witamTeż mam podobny dylemat. Na wiosnę ruszę z budową, planuję blachodachówkę( z Forum dowiedziałem się, że dość dobrej jakości jest Sara z Budmatu, cena również OK), no ale te deski...kłaść, czy nie? Czy ich brak to głównie głosniejszy podczas deszczu dach, czy także mniejsza gwarancja szczelności i ciepła?A koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 05.12.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 u kuzyna jest dach z deskowaniem - jeszcze nie ocieplony - przy deszczu na parterze (czyli 2 ondygnacjie niżej) deszczyk było słychać jakby ktoś za ścianą wysypywał groch (niekoniecznie na ścianę) nie wiem jak będzie po ociepleniu - mam nadzieję że lepiej...przedtem miał eternit....---------------------------------------------- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 05.12.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 U mnie jest folia paropszepuszczlna i na to blachodachówka. Na wiosnę pod to pójdzie wełna + kolejna folia i dopiero na to płyta gipsowo-kartonowa. "Dom musi oddychać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 06.12.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 coby się nie udusił biedaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts