marhos 22.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Własnie rozpocząłem elewacje i powstał problem. Majster od elewacji proponuje demontaz dachu nad garażem (nie jest w bryle budynku) ponieważ gdy postawi rusztowanie dach (z blachodachówki) może się powyginać i zabrudzić. Jestem przeciwny bo zwiększy to koszty - dekarz, który robił mi dach się zdziwił, a majster może to zdjąć, ale oczywiscie zażyczy sobie ekstra wynagrodzenie. I ostrzega, że dach sie może powyginać jesli dachu nie zdejmę. Czy jest mozliwośc zabezpieczenia dachu bez mozliwości zniszczenia? Czy majster ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejJanusz85 13.06.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) W takim przypadku majster może ominąć dach tzw konsolą można powiedzieć standardowe wyposażenie rusztowania elewacyjnego a dach można zabezpieczyć grubą folią a resztę spadającego tynku można usunąć np karcherem. Wejdź sobie np na [moderowano] tam masz pokazane jakby to wyglądało. Edytowane 14 Czerwca 2019 przez finlandia Linki pozycjonujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.07.2019 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Zmywanie tynku myjką ciśnieniową z blachodachówki?! Dobra rada;). Całe szczęście, że to pytanie było zadane 10 lat temu:). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek-budowa 02.10.2019 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Własnie rozpocząłem elewacje i powstał problem. Majster od elewacji proponuje demontaz dachu nad garażem (nie jest w bryle budynku) ponieważ gdy postawi rusztowanie dach (z blachodachówki) może się powyginać i zabrudzić. Jestem przeciwny bo zwiększy to koszty - dekarz, który robił mi dach się zdziwił, a majster może to zdjąć, ale oczywiscie zażyczy sobie ekstra wynagrodzenie. I ostrzega, że dach sie może powyginać jesli dachu nie zdejmę. Czy jest mozliwośc zabezpieczenia dachu bez mozliwości zniszczenia? Czy majster ma rację? Też miałem taką sytuację podczas budowy własnego domu. W takich przypadkach można się zgłosić do tej firmy https://www.eurodom.info.pl/montaz-rusztowan/ wykonują montaż rusztowań w miejscach gdzie nawet byśmy nie pomyśleli że się da. Przyjechali postawili rusztowanie i nic nie uszkodzili ani nie pobrudzili na dachu. :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts