Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rusztowanie na dachu

marhos

Recommended Posts

Własnie rozpocząłem elewacje i powstał problem. Majster od elewacji proponuje demontaz dachu nad garażem (nie jest w bryle budynku) ponieważ gdy postawi rusztowanie dach (z blachodachówki) może się powyginać i zabrudzić. Jestem przeciwny bo zwiększy to koszty - dekarz, który robił mi dach się zdziwił, a majster może to zdjąć, ale oczywiscie zażyczy sobie ekstra wynagrodzenie. I ostrzega, że dach sie może powyginać jesli dachu nie zdejmę. Czy jest mozliwośc zabezpieczenia dachu bez mozliwości zniszczenia? Czy majster ma rację?

• 9 years później...
W takim przypadku majster może ominąć dach tzw konsolą można powiedzieć standardowe wyposażenie rusztowania elewacyjnego a dach można zabezpieczyć grubą folią a resztę spadającego tynku można usunąć np karcherem. Wejdź sobie np na [moderowano] tam masz pokazane jakby to wyglądało. Edytowane przez finlandia
Linki pozycjonujące

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
Własnie rozpocząłem elewacje i powstał problem. Majster od elewacji proponuje demontaz dachu nad garażem (nie jest w bryle budynku) ponieważ gdy postawi rusztowanie dach (z blachodachówki) może się powyginać i zabrudzić. Jestem przeciwny bo zwiększy to koszty - dekarz, który robił mi dach się zdziwił, a majster może to zdjąć, ale oczywiscie zażyczy sobie ekstra wynagrodzenie. I ostrzega, że dach sie może powyginać jesli dachu nie zdejmę. Czy jest mozliwośc zabezpieczenia dachu bez mozliwości zniszczenia? Czy majster ma rację?

Też miałem taką sytuację podczas budowy własnego domu. W takich przypadkach można się zgłosić do tej firmy https://www.eurodom.info.pl/montaz-rusztowan/ wykonują montaż rusztowań w miejscach gdzie nawet byśmy nie pomyśleli że się da. Przyjechali postawili rusztowanie i nic nie uszkodzili ani nie pobrudzili na dachu. :wiggle::wiggle: