niktspecjalny 23.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Przy zejściu do kotłowni na dole przy cokoliku zauważyliśmy mokrą plamę.Po tygodniu obserwacji plama jak była tak jest a na dodatek ściana zaczyna się "obierać".Zawezwałem pana hydraulika ,który układał mi rureczki.Na dzień dzisiejszy wykuł w ścianie dziurę a tam wewnątrz ukazały się :rura kanalizacyjna rewizja i rury wodne z kibelka bidetu itp z górnej kondygnacji.Dno tej dziury to mokry piach coraz bardziej nasiąkajacy.Jak sobie z tym poradzić?Jak stwierdzić jaka to woda?Nadmienię ,że nic nie widać aby z któregoś z ciągów leciała woda.Poważna sprawa.Przyjmę każdą propozycję.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.07.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 próba ciśnieniowai kupa na fioletowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 23.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 kupa na fioletowo Pomysł świetny (sic!). Ale można prościej. Zamiast pić codziennie szklankę nadmanganianu, wystarczy wsypać kilka kryształków do kibla. Nadmanganian potasu był kiedyś dostępny w aptekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jeśli masz manometr na wodzie to zamknij zawór na parę godzin i sprawdź czy ciśnienie spadnie. Jeśli nie spadnie to raczej kanaliza, jeśli spadie to nie koniecznie woda.Swoją drogą rewizja zamknięta w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.07.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dzięki paprubujem uwidim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.07.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dzięki paprubujem uwidim. Miałem podobnie - zamoknięta podłoga i ściana - próba ciśnieniowa to podstawa - tylko jak stwierdziłem że mam wyciek - to potem szukanie miejsca w okolicy zamoknięcia - u mnie skończyło się na skuciu części kafli w łazience z dwóch ścian , z podłogi , demontaż brodzika i całej kabiny oraz rozkucie podłogi w łazience - wyciek miałem na kolanie zgrzewanym rurki PP do prysznica - zimna woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.07.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dzięki paprubujem uwidim. Miałem podobnie - zamoknięta podłoga i ściana - próba ciśnieniowa to podstawa - tylko jak stwierdziłem że mam wyciek - to potem szukanie miejsca w okolicy zamoknięcia - u mnie skończyło się na skuciu części kafli w łazience z dwóch ścian , z podłogi , demontaż brodzika i całej kabiny oraz rozkucie podłogi w łazience - wyciek miałem na kolanie zgrzewanym rurki PP do prysznica - zimna woda . Gdybyś zapytał gdzie idę to właśnie obmyślam plana ,żeby sie narąbać....Jak ja to przeczytam Gosi ?Ona śledzi zawsze ze mną wasze podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts