edi1977 23.07.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam, Zwracam sie do forumowiczow z nastepujacym pytaniem: Czy ktos wie jak powinienem prawidlowo okreslic wielkosc (dlugosc) parapetu zewnetrznego? Znalazlem wylacznie ifnormacje jak okreslic szerokosc... Mam otwory okienne 122 cm. Na ramie okiennej sa zalozone prowadnice do rolet zewnetrznych. Czy wystarczy ze parapet bedzie mial dlugosc taka jak wielkosc otworu okiennego czy powinien wchodzic w mur? Jak tak to ile cm ? Z gory dzieki za pomoc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.07.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Z tego co wiem to nie ma odgórnych zasad ile powinien wchodzić parapet w mur. Z reguły jednak wchodzi bo tak jest dla większości estetyczniej i łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 23.07.2009 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 No wlasnie a czy musi wchodzic w mur? Ja planuje to prowadnice do rolet przykryc welna i ukryc pod elewacja, wiec efekt estetyczny osiagne podobny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.07.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Nigdy nie robilem parapetów zewnetrzncyh chowanych w mur. Zwykle to 1-3cm szerzej niż okno - by ukryć w tynku zakończenia. Ale jak w przypadku rolet.. to nie wiem czy mają jakes szczególne wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 29.07.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 znaczy rolety sa standardowe nakladane na okno, a prowadnice sa na ramie okiennej. z tym ze planuje te prowadnice ukryc pod warstwa ocieplenia. dlatego zastanawialem sie czy to wystarczy czy wlasnie ten 1 - 3 cm musze zakotwic w murze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinzento 04.08.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Parapety kamienne (granit,marmur) robi sie minimum 3 cm w mur po kazdej ze stron.Parapet powinien wchodzic w mur z tego powodu aby woda nie wchodziła do srodka,a spływała po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts