Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki, gres - Atlas Concorde

janek5

Recommended Posts

Nie wypowiem się odnośnie pierwszej części pytania - to nie mój rejon :D

Co do jakości: mam położone płytki Glow Sun Atlas Concorde w salonie, gabinecie i kuchni - nie mam zastrzeżeń, piękny złoty odcień, wymiary trzymają idealnie - glazurnik ani razu nie "pisnął" że coś jest nie tak. Musiałem dokupić parę metrów z innej serii i mimo obaw nie różnią się zauważalnie, co tez uznaję za pozytyw. Tylko cena jak dla mnie mniej pozytywna :wink:

Przedstawicielem fabryki Atlas Concorde w trójmieście jest firma Harimex Bis.

Kupowałam u nich całe wyposażenie do łazienki. m.i.n. seria Doga , która jak na moje oko jest najwierniejszym odzwierciedleniem imitacji drewna.

Bardzo miła i fachowa obsługa.Polecam

• 6 months później...

Witajcie!

Mam pytanko,w zwiazku z tym,ze mamy w planach zerwanie plytek i polozenie nowego gresu to chodzimy i patrzymy na rozne gresy.

Wpadl nam w oko gres polerowany firmy Atlas concorde i Paniw sklepie powiedziala mi,ze tego gresu na pewno nie trzeba po polozeniu impregnowac :o ..no i ja teraz nie wiem,wszędzie czytam ,ze gres się impregnuje a ona mi twierdzi,ze nie trzeba i w zwiazku z tym pytam Was ,moze wiecie czy gres firmy atlas cocorde się impregnuje czy nie?

Witaj.

Ogolnie rzecz biorąc każdy gres polerowany ze wzglądu na swoją strukture trzeba impregnować (nie ma szkliwa a są otwarte pory w który wnikają zanieczyszczenia). Jedynie gres może miec lub nie miec -zalezy od producenta- wosk zabezpieczający.

Obawiam się ze pani ze sklepu nie ma racji. Albo racje ma ale gres polerowany nie jest$ gresem polerowanym :)

Pozdrawiam

Sławek

• 1 year później...