ekonoma 22.07.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) trochę się boję parowania środków chemicznych w domu. To jest do piskania zewnętrznego, jak przebywasz poza domem. W domu polecam moskitiery. W tym roku i tak nie ma tego dużo. A u mnie od groma! Jakoś przyciągam te stwory okropne. Ile ten środek kosztuje? Jak w porównaniu do innych? W porównaniu do jakich innych? Na rynku jest tego mnóstwo. Ja kupiłam taki Edytowane 18 Lipca 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blueflue 24.07.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 W militarnym za 25zł kupisz. Czyli mniej więcej tyle, co inne środki. A u mnie od groma! Jakoś przyciągam te stwory okropne. No właśnie, zależy kto gdzie mieszka. U jednych może te domowe sposoby się sprawdzą jak latają 2 komary na krzyż, ale gdzie indziej zmasowane ataki, to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 24.07.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Proponuję zrobić tak jak my:) na tarasie przy domu mamy donice a w nich kocimiętkę, trawę cytrynową bazylię, szałwię raz że przydają się w kuchni a dwa komary za bardzo nie lubią ich zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doodles 15.08.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) W porównaniu do jakich innych? Na rynku jest tego mnóstwo. Ja kupiłam taki I jak się sprawdza? Komary nie gryzą? Czyli mniej więcej tyle, co inne środki. Dużych różnic cenowych nie ma w przypadku takich środków. Zazwyczaj różnica jest w jakości. raz że przydają się w kuchni a dwa komary za bardzo nie lubią ich zapachu. Na moje takie sposoby właśnie nie działają. :/ Edytowane 18 Lipca 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.08.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 I jak się sprawdza? Komary nie gryzą? Od dwóch lat to stosuję, jak dla mnie to jedyny środek który działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekonoma 17.08.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 I jak się sprawdza? Komary nie gryzą? No pewnie, że działa, jakby nie działał to bym nie polecała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doodles 22.08.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Oki, dziękuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej.kierz 27.08.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Z żoną równiez zdecydowaliśmy się na postawienie kilku komarzyc + na świeczki odstraszające komary. W tym roku uważam, że nie ma dużej plagi komarów, więc póki co trudno stwierdzić czy faktycznie roślinność, która ma odstraszać działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.08.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Od dwóch lat to stosuję, jak dla mnie to jedyny środek który działa. Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 28.06.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Na komary tylko preparat zawierający DEET,firma jest bez znaczenia,ma mieć w składzie DEET i najlepiej w dużych ilościach.Po takich preparatach żaden komar nie ukąsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaJoanna 06.07.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Preparaty z DEET są skuteczne, ale niestety szkodliwe dla zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.07.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 najlepszy i jedyny: olejek waniliowy (taki do ciasta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia22new 23.06.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 ja również borykam się z plagą komarów a mam działkę nad jeziorem więc ich nie brakuje:(. Jedyne co działa (a pewnie wszystkiego jeszcze nie wypróbowałam) i co aktualnie stosuję to te spiralki, które się odpala i się tlą. Wada tego jest taka, że nie działają na większą odległość ale chociaż można na tarasie w spokoju posiedzieć. Może ktoś zaproponuje coś skutecznego ale mobilnego, chętnie również poczytam. Pozdrawiam. My zainwestowaliśmy w przenośne urządzenie utradźwiękowe przeciw komarom, które przypinamy do wózka gdy idziemy z dzieckiem na spacer, w domu stawiamy obok łóżeczka. Ultradźwięki są bezpieczne dla ludzi i zwierząt, ale bardzo nie lubiane przez insekty. Jak do tej pory nasz maluszek nie był jeszcze pokąsany dlatego jak na razie stosujemy tylko to urządzeni -, wiadomo, że im mniej kosmetyków nakładamy na delikatną i cienką skórę noworodka tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.06.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Z netu wyczytane. Bierzemy naczynie na przykład beczkę , dużą miskę byleby czarną aby woda się łatwo nagrzewała , nalewamy tam wody i na wierzch nalewamy jakiś olej czy inny środek zwiększający napięcie powierzchniowe. Te wredne latające kobiety po krwiopiciu koniecznie chcą złożyć jaja i szukają dobrej wody zapewniający sukces dzieciom tj ciepłej bo szybko sie lęgną i dojrzewają. A tu zadek wkładają do wody i nie mogą wyjąć topią się. Skutecznie zapobiega tenże olej na wyjście komarów z wody zatem parę kropelek na wszystkie znane wody stojące poza tymi zarybionymi dużymi tam fauna się dziadostwem zajmuje. Skuteczne ponoć w promieniu do kilkuset metrów im mniej zwierciadełek wody stojącej tym większa. Z czasem tym lepiej. Jesienią pamiętajmy o truciu muchozolem wszelkich piwnic po pierwszych przymrozkach. Każda zabita wtedy samica to jakby w następnym sezonie tysiąc zabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 23.06.2018 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Z netu wyczytane. Bierzemy naczynie na przykład beczkę , dużą miskę byleby czarną aby woda się łatwo nagrzewała , nalewamy tam wody i na wierzch nalewamy jakiś olej czy inny środek zwiększający napięcie powierzchniowe. Te wredne latające kobiety po krwiopiciu koniecznie chcą złożyć jaja i szukają dobrej wody zapewniający sukces dzieciom tj ciepłej bo szybko sie lęgną i dojrzewają. A tu zadek wkładają do wody i nie mogą wyjąć topią się. Skutecznie zapobiega tenże olej na wyjście komarów z wody zatem parę kropelek na wszystkie znane wody stojące poza tymi zarybionymi dużymi tam fauna się dziadostwem zajmuje. Skuteczne ponoć w promieniu do kilkuset metrów im mniej zwierciadełek wody stojącej tym większa. Z czasem tym lepiej. Jesienią pamiętajmy o truciu muchozolem wszelkich piwnic po pierwszych przymrozkach. Każda zabita wtedy samica to jakby w następnym sezonie tysiąc zabić Dzięki, spróbujemy tego patentu bo u nas w tym roku zapanowała plaga komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 04.07.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 najlepszy i jedyny: olejek waniliowy (taki do ciasta) 100% Prawda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.maciejewski 18.07.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 najlepszy i jedyny: olejek waniliowy (taki do ciasta) No i pachniesz jak własny tort weselny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 18.07.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Mugga. Resztę można w buty sobie wsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 18.07.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Mugga. Resztę można w buty sobie wsadzić. Tak, ale z zawartością DEET 50% a nie 9,5 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts