mad 11.03.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 hi!tak to jest, ze do granicy dzialki jest na koszt zakladu, a od granicy na twoj. dlatego oni montuja jak najblizej slupa tudziez miejsca, skad beda czerpac ten prad. u nas facet powiedzial, ze za przylacze do domu (po wybudowaniu) zaplacimy jakies 2000. ale pewnie jeszcze kryja sie inne oplaty. niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 12.03.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Co do skrzyni w ogrodzeniu to ZE różnie do tego podchodzą - ci którzy każą stawiać w linii ogrodzenia dbają o inkasentów którzy nie będą musieli wchodzić na posesję w celu odczytu ( psy,teściowe itp.).Są też ZE które z tego zrezygnowały ze względu na wandalizm.Ale patrząc z drugiej strony to złodziej będąc poza ogrodzeniem może pozbawić całe domostwo zasilania, przecież przy liczniku są bezpieczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 12.03.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 u nas o lokalizacji decydowaly koszty ponoszone przez zaklad. w warunkach technicznych pisali grubymi literami: ... skrzynka w linii ogroszenia... teraz walcze z gmina o wode, ale to inna historia. pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwadrat 20.03.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Błonie 1400zł za 8kV bez kosztów zakładu energetycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 21.03.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Marki k. Warszawy. Dorabiający pracownik rejonu energetycznego ok. 2000 zł. Odległość od słupa 50m. Inni piętrzyli trudności, że słup można postawić nie dalej niż w odległości 35 m. Pracownik rejonu powiedział, że wszystko da się zrobić, a to on sam odbiera takie prowizorki z ramienia instytucji w której pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.04.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Przyłącze napowietrzne dł ok 9 mRobocizna + materiały używane z poprzedniej budowy - 1200złOkolice Grodziska Mazowieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_321 18.04.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 cze ja bule 117zl razyilosc kilowatow(16 kw}czyli cos okolo1800zl zakladowi ener nie obchodzi mnie odleglosc podlaczenia mam ok 50 m do granicy bedzie 1 słup +zlacze reszta czyli licznik +skrzynka juz docelowa i kabel do budy podlaczy elektryk wstepnie za 1000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 06.05.2004 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 1600,- za wykonanie RB-tki 12 kilowatów. Nie dajcie się naciągnąć na żadne opłaty na rzecz Zakładu - oni biorą tylko opłatę za kilowaty przy podpisywaniu umowy, i w tym jest już odbiór przyłącza.Jedenastu na 12-tu elektryków chciało od nas wziąć dodatkowo po kilkaset złotych na opłatę na rzecz Zakładu, jak wyjaśniali potem - miała to być opłata "nieoficjalna".Trzymajcie się.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 06.05.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Moje pytanie brzmi: W którym miejscu umieszczacie skrzynkę elektryczną w granicy działki? W rogu, pośrodku, czy jeszcze i nne miejsce? Mam mieć niedługo doprowadzony prąd a jestem zupełnie zielona bo nie wiem jak obliczyć metry między bramą wjazdową a furtką bo tam czyli w słupie chciałabym ją zamontować. Problem- bo ogrodzenia jeszcze nie ma, nawet projektu domu jeszcze nie mam. Gdzie ją umieścić żeby było bezpiecznie i żeby jej nie przesuwać. Mam nadziej że ta sama skrzynia też będzie nie tylko do celów budowlanych ale i do celów mieszkalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 07.05.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 annkier, u mnie o lokalizacji zdecydowal wykonawca, kierujac sie najkrotsza droga od slupa do mojej dzialki, w linii ogrodzenia, ktorego jeszcze wtedy nie bylo, blisko sasiada. za linie od slupa do ogrodzenia placi zaklad (teoretycznie). mamy przylacze kablowe ziemne, jego koszty sa wyzsze niz napowietrznego. pozdrawiam, m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 07.05.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 poza tym pan na moj koszt na mojej nieruchomosci wbudowal szafke dla sąsiada, i jeszcze mi mówi ze ja nie mam w tej kwestii nic do powiedzenia jako wlasciciel działki, co mnie już kompletnie zdegustowało. czy ktos z was się spotkał z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_ol 07.05.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 ja zaplacilem 1500 z materialem plus oplaty w elektrowni chyba 450Brwinow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 21.06.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 czy umowa na prad z erbetki przyszla do was poczta? ja czerpie prad juz od marca, ale do tej pory nie mam umowy. mistrz z rejonu GWARANTUJE mi, ze umowa i faktura przyja poczta, ale nie wierze mu jak psu i mam ku temu powody. czy moze tu byc jakis podstep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asm 29.06.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 stawialem erbtke w okolicach wawy i za wszystko + zalatwianie w rejonie + robocizna elektryk zazyczyl 2000 - okolo 7 m przylacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.06.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 kasa za jaką elektryki biorą jest chora wręcz nienormalna (nie wszyscy). Robota była taka, mam skrzynkę energetyczną w ogrodzeniu i na niej trzeba było z drugiej strony zamontować RB-tkę (do budowy). Czyli 1 metry kabla, skrzynka energetyczna, Materiały w sumie 400zł, roboty jakieś max. 1 godzina + zgłoszenie w elektrowni. Pani z ZE w Wołominie doradziła mi niby taniego, bo dorabia zażyczył sobie 1500zł (stargowałem do 1350zł), czyli za godzinę pracy, no max. 2 godziny bo jeszcze do elektrowni zajechać - 1100zł . Też mi dorabia, On raczej okrada ludzi, a nie dorabia. Dzwoniłem do drugiego za wszystko (z materiałami) zażyczył sobie 1000zł - już lepiej, jakieś 500zł za robotę. Dostałem namiary na tym forum do trzeciego , przyjechało 2 miłych panów za wszystko zażyczyli 500zł, mają do końca tygodnia wykonać, płatne po....... Pewnie weznę ich do dalszej pracy, jak już domek będzie stał (elektryka w całym domku). Podobnie sprawa studni, namiary wziołem na forum zapłaciłem 570zł za 11m = 52zł (chcieli 55zł) za metr z ich materiałem (rurka + filtr). Panowie byli z Kobyłki. Wszystko zrobili szybko, woda już jest. Umówiłem się też, że spychaczem na zdjęcie humusu, 80zł za godzinę. Prawdopodobnie w 2 godziny zrobi. Nie warto mordować się za 160zł, po to są maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunlisek 01.07.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 RB-ka w okolicach Warszawy plus załatwienie wszystkich spraw w urzędach - 1500 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 01.07.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 RB-ka w okolicach Krakowa plus położenie 30m kabla pus odbiór 1100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 01.07.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Wykop i połozenie kabla 42 metry + szafka na postumencie 1960 zł (ale robilismy razem z sasiadem jeden wykop na dwie instalacje)RB-tka ok 1000 zł - z tego ponoć ok 500 zł mam odzyskac jak zdam RBtkę pod koniec budowy. Za te kasę cała papierologia, umowy na glowie elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_i_tomek 20.08.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Umowa z ZE przewidywała 1800 PLN za 15KW + 1021PLN za skrzynkę (pustą oczywiście) W tej chwili zrobiliśmy "prowizorkę" na prąd budowlany - docelowa skrzynka (w pełni wyposażona) na plastikowym fundamencie, 40m kabla, robocizna (20m wykopu) i załatwienie wszystkich formalności (łącznie z aneksem na rezygnację z pierwotnej skrzynki) - 2800PLN. Zrobili w ciągu 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 22.08.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 ja za RB zapłaciłam 1600 zł. Miałam skrzynkę ZK w linii ogrodzenia.Na skrzynce ustawiono drugą skrzynkę z licznikiem a następnie pociągnięto 31 mb kabla i zamontowali RB.W cenie były również wszystkie formalności związane z odbiorem przez ZE.Budowa Łazy k/W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts