mickey30 23.07.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam,Kolejny problem - pogoniłem wcześniejszą ekipę(prawdziwe "paprochy")-zaczęli klaść na ściany gładź. I przelecieli wszystko 1xraz Cekolem.Teraz następni, którzy mają po nich kończyć do malowania-twierdzą,że to stwardniało jak cholera i zarzucą na to Gipsar Uni, bo jest miękki i ładnie się będzie robiło... Tylko moje pytanie jest następujące-czy oni czasem nie chcą sobie na łatwizne pójść, czy można na cekol kłaść gipsar??? Poza tym gipsar jest miękki i czy po wyszlifowaniu i po pomalowaniu nie będzie tzw"miękka ściana"-lekkie puknięcie i będą ślady...,no wiecie o co mi chodzi... Za odpowiedzi z góry dziękuję.Acha - ta sama ekipa robi regipsy na poddaszu(zakładam że stelaż OK.)-łączenia na taśmę i całość goldbandem.Już zaczynają szlifować. I co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.07.2009 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Miekki szpachel, a czy ten cekol jest wogole eowno polozony? I dlaczego taa ekipa chce isc na skroty?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 24.07.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Sprubój poszlifować cekol Jak zle położony to tylko gipsar do wyrównania i wyszlifowania. Ekipa nie idzie na skruty tylko chce dobrze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 24.07.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Acha - ta sama ekipa robi regipsy na poddaszu(zakładam że stelaż OK.)-łączenia na taśmę i całość goldbandem.Już zaczynają szlifować. I co Wy na to? Goldband to tynk. Do spoinowania czy tez szpachlowania G-K sa inne masy. Np tez knaufa uniflott. Ale jest oczywiscie duzo drozszy (ok 100 za worek) Tak wiec po pomyslach mozna zaryzykowac stwierdzenie ze to dupa nie fachowcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 24.07.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Dzięki, chodzi o to,ze gdzies na forum czytałem że gipsar jest "be" . I zastanawiałem się czy to nie szkodzi(bo jest miękki) później przy malowaniu. Czy ściana nie będzie bardziej delikatna i narażona na wszelkiego typu "uszkodzenia". Wszelkie odpowiedzi i opinie mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts