Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Kolejny problem - pogoniłem wcześniejszą ekipę(prawdziwe "paprochy")-zaczęli klaść na ściany gładź. I przelecieli wszystko 1xraz Cekolem.

Teraz następni, którzy mają po nich kończyć do malowania-twierdzą,że to stwardniało jak cholera i zarzucą na to Gipsar Uni, bo jest miękki i ładnie się będzie robiło...

Tylko moje pytanie jest następujące-czy oni czasem nie chcą sobie na łatwizne pójść, czy można na cekol kłaść gipsar??? Poza tym gipsar jest miękki i czy po wyszlifowaniu i po pomalowaniu nie będzie tzw"miękka ściana"-lekkie puknięcie i będą ślady...,no wiecie o co mi chodzi...

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

Acha - ta sama ekipa robi regipsy na poddaszu(zakładam że stelaż OK.)-łączenia na taśmę i całość goldbandem.Już zaczynają szlifować. I co Wy na to?

https://forum.murator.pl/topic/126536-pogoni%C5%82em-ekip%C4%99-g%C5%82adzie-na-%C5%9Bcianach-na-raty-i-co-teraz/

Sprubój poszlifować cekol :D Jak zle położony to tylko gipsar do wyrównania i wyszlifowania. Ekipa nie idzie na skruty tylko chce dobrze zrobić

Acha - ta sama ekipa robi regipsy na poddaszu(zakładam że stelaż OK.)-łączenia na taśmę i całość goldbandem.Już zaczynają szlifować. I co Wy na to?

Goldband to tynk. Do spoinowania czy tez szpachlowania G-K sa inne masy. Np tez knaufa uniflott. Ale jest oczywiscie duzo drozszy (ok 100 za worek)

Tak wiec po pomyslach mozna zaryzykowac stwierdzenie ze to dupa nie fachowcy..

Dzięki, chodzi o to,ze gdzies na forum czytałem że gipsar jest "be" :D .

I zastanawiałem się czy to nie szkodzi(bo jest miękki) później przy malowaniu. Czy ściana nie będzie bardziej delikatna i narażona na wszelkiego typu "uszkodzenia".

Wszelkie odpowiedzi i opinie mile widziane :)

Pozdrawiam