asizo 24.07.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mam w salonie Baltic Wood, dąb. Mieszkamy 2 m-ce. Szlag mnie trafia, bo podloga wiecznie wyglada jak brudna (no i na dodtek bardzo łatwo sie rysuje). Namówił mnie na nia mój wykonawca, a że mu ufam, bo to bardzo dobry znajomy i właściwie wszytko, co zrobił w naszym domu sprawdza sie super, zaufałam i w tej kwestii. Kupiłam profesjonalne środki do czyszczenia i pielęgnacji - Loba Cleaner i Parkett Care. Po wyczyszczeniu podłoga jest czysta max.parę godzin, potem, wystarczy parę razy sie po niej przejść, robia się ślady itp., a następnego dnia to juz w ogole wygląda jakby miesiac nie była czyszczona. Zwłaszcza widac to wszystko pod światło, tam gdzie są drzwi na taras, a ze salon nieduży i drzwi to centralny jego punkt, więc generalnie 80% podłogi jest "podswietlona" i wygląda paskudnie. Tak było od początku, od razu po remoncie, ale wtedy myślalam, ze odkurzę, zetrę remontowy pył, wyczyszczę podłoge i będzie ślicznie. A ona naprawdę mało się różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mamy dwie rozne podlogi tej firmy jesion na parterze i sapelle na pietrze. Od samego poczatku uzywamy dwoch produktow ktore polecili w sklepie. Nie mamy z nimi zadnych problemow, po umyciu smug nie widac, takze i sladow po przejsciu.Jeden produkt jest do takiego gruntownego czyszczenia, mycia podlogi. Uzywalismy go jak do tej pory tylko raz tuz przed przeprowadzko do doczyszczenia po robotnikach. A do normalnego mycia uzywamy plynu tej samej firmy,ale takiego bardziej lagodnego. Co do nazwy nie chce wprowadzic ciebie w blad i jak bede w domu to sprawdze i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 24.07.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mamy dwie rozne podlogi tej firmy jesion na parterze i sapelle na pietrze. Od samego poczatku uzywamy dwoch produktow ktore polecili w sklepie. Nie mamy z nimi zadnych problemow, po umyciu smug nie widac, takze i sladow po przejsciu. Jeden produkt jest do takiego gruntownego czyszczenia, mycia podlogi. Uzywalismy go jak do tej pory tylko raz tuz przed przeprowadzko do doczyszczenia po robotnikach. A do normalnego mycia uzywamy plynu tej samej firmy,ale takiego bardziej lagodnego. Co do nazwy nie chce wprowadzic ciebie w blad i jak bede w domu to sprawdze i dam znac. Dziękuję. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 26.07.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Troche to trwalo, ale mam. Baltic FloorBaltic Protect SystemKoncentrat do czyszczenia podlog lakierowanych Baltic FloorBaltic Protect SystemSrodek do gruntownego czyszczenia podlog lakierowanych Ten pierwszy jest do codziennego mycia podlog, a tego drugiego uzywalismy tylko raz przed wprowadzeniem.My kupowalismy je w salonie BalticWood, razem z podlogami, ale rowniez oba plyny widzialem w Casto,(20pare zl /1l) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 18.08.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Mamy dwie rozne podlogi tej firmy jesion na parterze i sapelle na pietrze. Od samego poczatku uzywamy dwoch produktow ktore polecili w sklepie. Nie mamy z nimi zadnych problemow, po umyciu smug nie widac, takze i sladow po przejsciu. Jeden produkt jest do takiego gruntownego czyszczenia, mycia podlogi. Uzywalismy go jak do tej pory tylko raz tuz przed przeprowadzko do doczyszczenia po robotnikach. A do normalnego mycia uzywamy plynu tej samej firmy,ale takiego bardziej lagodnego. Co do nazwy nie chce wprowadzic ciebie w blad i jak bede w domu to sprawdze i dam znac. Wiem, że wątek stary, ale czeka nas wymiana podłóg w domu i wstępnie zdecydowani jesteśmy na Baltic Wood napiszesz czy nadal jesteś zadowolony z wyboru? W jakim stanie są podłogi. Czytałam wiele pozytywnych opinii na temat trwałości tych podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrowiec.kasia1983 30.11.2024 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 16:22 My mamy już 6 lat podłogę od Baltic Wood i nam się baaardzo sprawdziła ;) Jest to masywny materiał, a nie jakieś panele laminowane, które rysują się od byle odkurzania czy draśnięcia zabawką przez dziecko ;) Podłoga jak każda inna, wiadomo, że się z niej korzysta, ale tutaj jednak trwałość do mnie przemówiła najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts