Ryska1719503950 24.07.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Tutaj wpisywane są komentarze do dziennika Ryski - komentarze moich gości i moje. Ryska Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No to pierwszy komentarz - miłego budowania! Ciekawa jestem, jak domek będzie wyglądał z zewnątrz, może wrzucisz widoki elewacji? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.07.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A chciałem być pierwszy Gratuluje startu z dziennikiem i żądamy częstego wpisywania do dziennika i DUŻOOOO fotek Pozdrawiamy P.S> zazdraszczam piwnicy - teraz by mi się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.07.2009 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam, witam bardzo serdecznie pierwszych gości Fotki elewacji ? - łoo z tego wszystkiego zapomiałam Zaraz wkleję kolejne zdjęcia Z tym dziennikiem to zbierałam się jak sójka za morze no i w końcu mnie najszło Piwnica duuużo nas kosztowała i tak naprawdę nie ma czego żałować. Nie wiem czy kolejny dom ( jeśli kiedykolwiek będzie ) będzie miał piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.07.2009 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam, witam! Fajnie, że założyłaś dziennik, pooglądam sobie Twoje poczynania Tarasem od północy to się ciesz. Rano kawkę wypijesz w blasku porannego słońca, w południe /największe upały/ będziesz miała cień. Wieczorem, gdy wszyscy wieją do domu, bo zimno, Twój taras będzie dogrzewany promykami zachodzącego słońca. Mówię Ci rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.07.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Z tym dziennikiem to zbierałam się jak sójka za morze no i w końcu mnie najszło Dziennik fajna rzecz - można sobie w domu albo pracy oglądać budowę - ja tak ciągle robię z moich 50000 wejść do dziennika 4998 to pewnie moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.07.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 U nas aż się prosiło o zrobienie 1/2 piwnicy, bo mamy 2m spadek terenu, nie trzeba było robić tak głęokich wykopów i dzięki temu mam tam miejsce na garaż, pomieszczenie gospodarcze i tp. I też zrobiłam od północy taras na wypadek letnich upałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.07.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam kolejnych gości Z tym tarasem od północy to widze, że nie jest tak źle jak myślałam No, no kawka na tarasie i rano i wieczorem, mogę ją pić hektolitrami. Już się nie mogę doczekać zakupu ekspresu ciśnieniowego. Teraz nie mamy, bo mało miejsca na blacie w kuchni. Ach... ile ja to mam marzeń z tym domem, aż się czasami boję czy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 26.07.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ryska gdyby za marzenia karali miałabym potrójne dożywocie, bez prawa łaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.07.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 No i mamy "problem" z HEB-em. Mamy w projekcie HEB (dwuteownik) ponieważ chcieliśmy ukryć taki wystający "schodek" w przedpokoju -korytarzu na suficie pomiędzy kuchnią a garażem. Wykonawca mówi że nie trzeba, bo on podciąg ukryje w stropie no i dodatkowo straszy nas że ten HEB to on będzie rdzewiał i kolorek "ryżej" będzie wyłazić spod tynku. Kierownik mówi że jak nie będzie HEB-a, to on chce obliczeń konstruktora bo inaczej nie podpisze etapu. Więc albo dajemy (zapewne) dodatkową kasę konstruktorowi do obliczeń podciągu chowanego w stropie na prętach, albo mamy naciekający rudym kolorkiem sufit w miejscu HEB-a. Trzeba wybrać "mniejsze zło". Ryska słuchaj kierownika jakoś wykonawcom nie do końca wierzę - u mnie np świetnie zmali się na obliczeniach zbrojenia podciągów a błedy porobili w wysokości drzwi wejsciowych - no ale drzwi wymierzyć jest dużo trudniej niż zalać pręta betonem. Tylko Ty potem przy każdej rysie na betonie będziesz myślała czy ci się sufit zawali czy nie Słuchaj kierownika i wstawiaj Heba - potem zamaluj go minią podkładową i zapomnij że będzie rdzewieć - pierwsze słyszę żeby coś rdzewiało pod betonem, beton po odparowaniu jest suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.07.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Też jestem za HEB-em ale T. coś kręci, że podoba mu się pomysł wykonwców. Coś chyba za bardzo go przeraziła ta wychodząca rdza no i się doliczył że grubosć tynku na suficie musi być > 17mm oraz ze te dwie płyty (rozdzielone HEB-em) będą różnie pracować i może sufit pękać. Dziwne że inni nie mieli takich rozważań tylko budowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.07.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Też jestem za HEB-em ale T. coś kręci, że podoba mu się pomysł wykonwców. Coś chyba za bardzo go przeraziła ta wychodząca rdza no i się doliczył że grubosć tynku na suficie musi być > 17mm oraz ze te dwie płyty (rozdzielone HEB-em) będą różnie pracować i może sufit pękać. Dziwne że inni nie mieli takich rozważań tylko budowali ? Pewnie, że mieli, tylko jeszcze nie doczytałaś Tak jak mówi secam, trza słuchać kierownika, jemu nie zależy na łatwiejszej robocie, a jeśli żąda obliczeń, to masz dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dobrze mówi Przedmówczyni Miałem problemy tylko chyba tego nie opisałem. Mam własnie kieroniczke taką "liczącą" i czepiającą sie Ekipa już miała jej dość własnie przy zbrojeniu dostawali w ciry. Najpierw przy zbrojeniu ławy kazała im zbroic gęściej a oni chcieli inaczej..... Potem przy stropie zarzyczyła sobie w miejscach schodów i nad bramą garażową dozbroić..... Ekipa wsciekła wiązała bo nie miała innego wyjscia ale teraz ja spuę spokojnie, musiałem tylko trochę stali dokupić np o to była wojna http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3930113207823.jpg http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3930074906338.jpg i o to też, panowie chciekli tak: http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3930451547481.jpg a kierowniczka tak: http://www.albumik.pl/albumy/secam/domek/3930614648648.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.07.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Albo mieli i nie opisywali Problem rozwiązany. T. zadzwonił do konstruktora i opowiedział co i jak a ten że " wszystko da się zdobić" - lubię konstruktora tylko się jeszcze nie wycenił za przeliczenie podciągu ze zbrojeniem. Ciekawe czy dalej będzie lubiany przez Ryskę ? Jutro po 14 dowiemy się - spotkanie 3-go stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ryska -widzę że skrzętnie notujesz namiary - możesz dopisać że ja też polecam forumowego Smoka do elektryki - cała kabelki u mnie to jego dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.07.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No, no! Notuje bo mnie później oczy bolą od przeszukiwania FM A elektryk to tak załapał się przy okazji - teść jest elektrykiem i mam nadzieje że nie zostawi nas w potrzebie alllleee w razie czego jest namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 a mogę się i ja podpytać, skąd Smok i czy drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 a mogę się i ja podpytać, skąd Smok i czy drogi? Smoku jest z Wrocławia i jest raczej nie drogi , chyba tak mi się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 30.07.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witajcie w końcu mogę się wpisać i zobaczyć postępy w budowie Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.07.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 a mogę się i ja podpytać, skąd Smok i czy drogi? Smoku jest z Wrocławia i jest raczej nie drogi , chyba tak mi się wydawało. to teraz sobie westchnę - ech, dlaczego tak daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts