Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Można przyjąć taką zasadę że wszystko co nie "super" nowoczesne i na stałe do budynku lub konieczne można odliczyć. Płytki to już niby standard.

Poz 37 PKWiU 26.30.1 Płytki ceramiczne(ścienne, podłogowe, kafle itp.) i płyty chodnikowe

Edytowane przez Ryska

Też czekam co wyniknie :D Dzieci rano jakoś dały radę wstać, nawet za bardzo nie smarkały. Troche nie wyspane. Pewnie jak będziemy jechać na budowę to po drodze zasną :evil: wyśpią się i znów wieczorem będzie jazda z wcześniejszym "hop do łóżka" Rano wstaną niewyspane, zasną podczas jazdy na budowę itd., itd.

Dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam dobrze tak oddać dzieci. My od 5-ciu lat z dziećmi noc w noc :( Spróbowaliśmy dać na 1 noc starszego do babci (miał jakieś 2,5 - 3 latka) to potem lataliśmy do logopedy bo się zaczął jąkać i to tak bardzo poważnie. Do dzisiaj nie wiem co się działo z moim dzieckiem przez ta jedna noc. Babcia mówi że było wszytko dobrze, ale dziecko jak jest wszystko dobrze nie zaczyna sie jąkać aż mu brakuje powietrza do oddychania.

Także my z dziećmi na budowie :D

Dzisiaj bedą mi pomagać w szpachlowaniu i gruntowaniu ścian ( sufit zostawiam sobie ;) )

Pokoje to sobie planuję tak:

gościnny - jasy beż/ złamana żółć/biszkoptowy coś w ten deseń

pokój młodszego synka - tylko i wyłącznie coś lekkiego zielonego żeby go kolorek uspokajał :)

pokój starszego synka - jeszcze nie wiem, starszy jest zwolennikiem czerwonego (wpływ filmu Auta)

nasz sypialnia - raczej pozostanie biała

salon - na razie biały a później będziemy malować etapami co nam przyjdzie do głowy

w wiatrołapie chciałabym mieć tapetę bordową - ciepłą

A co dalej to czas pokaże :)

Rysko,

moje BMI jest takie samo i przytyłam przede wszystkim przez budowę. Fajnie tym co ze stresu chudną ja go " zajadam" :(

W ramach prac wykończeniowych nie miałam czasu na przygotowywanie zdrowych czasochłonnych potraw tylko robiłam szybkie dania z półproduktów lub grilla.

Jak wyszło widzieliście sami.

Na swoje tłuszczyki pracowałam 3 lata i teraz minimum tyle samo czasu zajmie mi ich zrzucenie bo niestety jojo już zaliczyłam :(

Ale i tak jestem już 10 kg lżejsza ale zostało jeszcze 12:rolleyes:

Trzymam kciuki :)

Pozdrawiam, Sylwia

Ech, my za to nie możemy dziecka podrzucić nikomu po południu - jedyną babcię mamy 200 km stąd.

Ale z tym jąkaniem to faktycznie musiał przeżyć tę noc poza domem jakoś ciężko. Też bym się bała powtarzania eksperymentu :(

Już widzę, jak by Ci chłopaków energia roznosiła w tej czerwieni :rolleyes:

Ja w ogóle ostatnio jak chodzę po sklepach to jestem zakochana w tapetach. Piękne bywają. Myślę sobie, że chciałabym je może w sypialni, korytarzu, swoim gabinecie...a może i salonie?

Tapety, ja to się zawsze boję, że tapety zaczną odchodzić mi od ścian i będzie wyglądać tragicznie.

Rysko, poczytaj czy przy kocie ( jeśli macie zamiar mieć go w domu) te tapety wytrzymają, bo u mojej koleżanki wiszą strzępy :jawdrop:

Sylwia, zrzucone kg dodały Ci naprawdę uroku - tak trzymaj :)

Sylwia - 10kg? :jawdrop: GRATULUJE!! Mówisz że jeszcze 12 ??? nie za dużo ??

Moją zmorą jest wolna przemiana materii, słaba silna wola i kurcze, no nie mam potraw których nie lubię :rolleyes: a to wszystko razem sprowadza mnie na obcowanie co jakiś czas z dietami.

Tatarak-czku my też lubimy tapety, są miłe ciepłe i szybko pokrywają ścianę ( gorzej z sciąganiem) a teraz te nowe tapety są czasami odjazdowe np. flauszowe - ściana jak misiu :D

Meganko to czy tapety bedą się odklejać to już nie te czasy ;) a wzory, kolory, faktury są naprawdę piękne ( oczywiscie za odpowiedną cenę ) tylko właśnie kot. Nie pomyślałam o kocie :bash: Ale ten nasz to przecież ma być spokojny :D

Rysko - z tego co ja wiem, gruntowanie służy temu, że ściana nie wciągała np bazy farby, pozostawiając nierówne plamy pigmentu itp. I najlepiej np regipsy pomalować gruntem, a potem białą farbą (czasem nawet dwa razy) i dopiero właściwym kolorem. Po białej farbie dopiero widać na pewno, że łączenia płyt zostały dobrze zagipsowane i zeszlifowane.

Gruntowałam tynk gipsowy maszynowy.

A tego malowania to nie za dużo ?

1) grunt

2)biała farba

3)biała farba

4)kolor

To kolor nie ma właściwości białej farby ?? Wydaje mi się, że producent tworzy farbę kolorową dodając do białej (bazy) odpowiednich pigmentów, które nie posiadają dodatkowych właściwości kryjących.

A niby proste -pomalować.

A pewnie referat można by stworzyć na temat czym malować :D