Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie - chłodek ...... gdzie on jest ??

Też mi się nie chce wracać do bloku :( i to na 8 piętro :(

Jak wychodzimy z mieszkania to się zastanawiamy czy zamykać okna czy nie. Wczoraj po przyjściu mieliśmy w mieszkaniu 30st. :(

Jedyny plus to to, że wieczorem piorę a rano suchutkie :)

A jak pomyśle że mamy jeszcze wygrzewać wylewki to mi sie słabo robi.

Ma ktoś z Was higrometr do zmierzenia wilgotności podłogi ?? (chyba tak to urządzenie się nazywa) Bo może nie trzeba będzie grzać tych wylewek ?

Oj Meganko jak Wam dobrze, że nie musicie wracać do blokowiska . My jeszcze tak z trzy tygodnie i też zostaniemy na noc :)

Tataraku czarny Janek jest świetny i ma wiele zastosowań - u nas robi również jako stół, podest dla mniejszego synka do WC (rozparcelowany oczywiście), garaż dla rowerków i gokarda (dzieci budują) no oczywiście "wypoczynek", a małe niepotrzebne końcówki wykorzystywane są przez dzieci do robienia "śniegu".

Z tym upałem to ja też wysiadam. Jeszcze się okazało że nasz starszy syn ma alergie :( chyba na trawy lub coś co teraz daje czadu z pyłkami :(

U mnie w rodzinie nikt nie ma alergii i nie wiem jak memu dziecku pomóc :(. Wczoraj szybko lecieliśmy z przedszkola do lekarza. Przepisała Zyrtec 10 kropelek/dzień , Difergan 5ml/dzień. Trochę poprawy jest. Podobno nie ma na alergie lekarstwa i człowiek się męczy z tymi pyłkami całe życie :(

BeaWroc - u nas robimy do końca po kawałku. Gruntować to ja będę pewnie jeszcze w listopadzie :) a Wy już zapomnicie co to jest ;)

A trafiłam na taką lekarkę co powiedziała, że nie można zrobić konkretnych testów bo wszystko może uczulić :evil:. Nie podobała mi się :sad:

Muszę iść do swojej dr. i porozmawiać z nią konkretnie. Teraz to była szybka akcja bo młody miał spuchnięte oczka i bardzo źle się czuł. Podobno i tak trzeba będzie poczekać aż skończy brać lekarstwa a to potrwa jakieś 3 tygodnie.

Tak, w momencie gdy bierze leki, żadne testy nie mają sensu. Dlatego najlepiej robić je zimą, kiedy nic nie pyli.Odczulanie też robi się zimą, o ile dobrze pamiętam.

Z opinią cytowanej przez Ciebie lekarki zgadzam się o tyle, że ja nigdy nie miałam alergii na leki, a tej wiosny dostałam na penicylinę :/ Ale żeby to miał być argument przeciwko testom? pffff

• 2 weeks później...

No piękna!!! A nie boisz się, że któregoś dnia zamruga, zacznie odliczać w dół i przy zerze odpali silnik... i wziuuuuuu.... :)

A tak serio, serio, wygląda mega profesjonalnie i totalnie niezawodnie. Czego jej i Wam życzymy :) Ile na to cudo potrzeba metrów kwadratowych wewnątrz domu? I czy hałasuje przy pracy? Proszę pięknie o szczegółową relację :)

Takie obawy zawsze istnieją , chociaż mało prawdopodobne by przy silniczku od sprężarki no powiedzmy lodówkowej i wadze 210 kg ta sytuacja miałaby miejsce ;)

Jeśli chodzi o metry ^2 to właśnie do nich dobierana jest moc pompy. A z dwógodzinnych obserwacji działania PC stwierdzam, że jej głośność jest zbliżona do starej polarowskiej lodówki. W wolnym czasie zapraszam Cię na wizję lokalną :)

Nie, chodziło mi o to, że to taka kosmiczna konstrukcja, że może odfrunąć (nie wybuchnąć, boże broń!). Mnie takie rurki i kapsuły zawsze przywodzą na myśl promy kosmiczne i tym podobne :)

I pytałam, ile metrów kwadratowych trzeba na to ustrojstwo wygospodarować w pomieszczeniu gospodarczym?

O jeżu, chyba jestem niewyspana i tak piszę, że mnie nie można zrozumieć...?

A na wizję przyjadę. Może z szampanem? Do ochrzczenia pompki? :D

Eee..... niee ......to ja już jestem zmęczona i czytam bez zrozumienia :(

A wiesz, że nawet nie wiem jaką dokładnie zajmuje powierznie ?? Wydaje mi się, że miejsca potrzeba jak na dwie lodówki no powiedzmy 60-tki. Allee..... zmierze i podam dokładnie :)

Pompka sama się ochrzciła :) Jak panowie podłączyli wodę to z jednej rurki prysnęła woda i ochrzciła pompkę :) zawsze możemy powtórzyć z szampanem :D