Afrodyta 31.07.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 To dzieci przyjaciół mają jak znalazł, przedszkole można założyć Widzę, że bez HEB-a sie nie obędzie, może to i dobrze, będzie tak jak w projekcie. A co do tarasu, to mnie architekt powiedział, że lepiej zrobić w projekcie większy i potem go zmniejszać, niż na odwrót. Miałam 5x5m, ale kiepsko to wyglądało na papierku. Zdecydowaliśmy na 3x5. W zasadzie bedzie to 15 metrowy balkon, więc uważam, że duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 31.07.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam serdecznie Beatko , zapraszam i dziękuję za wizytę. Pogoda na razie OK - oby tak dalej Secam - nie drogi , to ile za punkt (jeśli można wiedzieć) ? Bo chyba tak jakoś wyceniają swoją robociznę ? sure - może Smok akurat jest na wakacjach w Twoich stronach - to by sobie przedłużył zmianę klimatu -kto wie? . Co do tarasu to wydawał nam sie duży, ale T. coś kręci nosem, że mu za mało Dobry pomysł z tym wymiarem tarasu na projekcie na wyrost, ale my gdybyśmy powiększyli na projekcie od razu, a nie zrealizowali tego, to nie potrzebnie płacilibyśmy za odrolnienie kawałka nie wybudowanego tarasu. Odrolnienie mamy takie na 5 cm wokół budynku. W założeniach mam plantacje porzeczek pod oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 31.07.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Co do tarasu to wydawał nam sie duży, ale T. coś kręci nosem, że mu za mało Dobry pomysł z tym wymiarem tarasu na projekcie na wyrost, ale my gdybyśmy powiększyli na projekcie od razu, a nie zrealizowali tego, to nie potrzebnie płacilibyśmy za odrolnienie kawałka nie wybudowanego tarasu. Odrolnienie mamy takie na 5 cm wokół budynku. W założeniach mam plantacje porzeczek pod oknami To ja nie wiedziałam, że teraz tak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 31.07.2009 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Żebyśmy się źle nie zrozumiały to odrolnienie mamy powierzchnia domu z tarasem + dojazd do garażu + minimum dookoła domu, ale w sumie i tak z planu wychodzi, że mogę otworzyć okno w kuchni i zbierać tą przykładową porzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Secam - nie drogi , to ile za punkt (jeśli można wiedzieć) ? Bo chyba tak jakoś wyceniają swoją robociznę ? Za pieruna Ci nie powiem bo nie pamiętam - wiem że jak robiłem elektrykę to był szczyt bumu budowlanego i ceny kosmiczne - u mnie elektrykla była bardfzo rozbudowana dużo obwodów (aż dwie tablice) i rolety elektryczne i pierdoły powymyślałem - Pamiętam że za samą robociznę zapłaciłem 6000 zł ma być jeszcze 500 za odbiór i coś za biały montaż Całość elektryki robota z materiałem wyniosła mnie odrobinę ponad 11000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.08.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 u mnie elektrykla była bardfzo rozbudowana dużo obwodów (aż dwie tablice) i rolety elektryczne i pierdoły powymyślałem - Pamiętam że za samą robociznę zapłaciłem 6000 zł ma być jeszcze 500 za odbiór i coś za biały montaż Całość elektryki robota z materiałem wyniosła mnie odrobinę ponad 11000 zł my też pierodoły mamy mieć - ja to tam na tym sie nie znam ale T. chce miec półinteligentny domek duuuużo kabli gdzie się da i żeby później można było podłączyć do np. komputera który te wszystkie kabelki ogarnie. Na razie mają być jakieś przekaźniki bistabilne ??? No w każdym bądź razie nie będzie to takia zwykła instalacja - teść elektryk zobowiązuje do czegoś więcej Dzięki za ceny. Lepiej się stoi jak się wie na czym - chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 10.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć! Wreszcie jestem z powrotem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.08.2009 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dzień dobry ! Fajnie, że wróciłaś ! Wreszcie dobrze powiedziane Ja tu normalnie już co gorsze myśle - taką mam naturę I co dalej po tym zalewaniu ? Lecę czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.08.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 u mnie elektrykla była bardfzo rozbudowana dużo obwodów (aż dwie tablice) i rolety elektryczne i pierdoły powymyślałem - Pamiętam że za samą robociznę zapłaciłem 6000 zł ma być jeszcze 500 za odbiór i coś za biały montaż Całość elektryki robota z materiałem wyniosła mnie odrobinę ponad 11000 zł No dobra przyznam się (ja to w sumie pepla jestem ) opowiedziałam o Twojej elektryce (raczej o tych dwóch skrzynkach) mojemu T. i ten wypytuje się mnie co Ty tam takiego z tym prądem powymyślałeś ? Hmm ... Napisz troszkę o tym, co ? Masz jakieś strefy ? "chodzące" światło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.08.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 u mnie elektrykla była bardfzo rozbudowana dużo obwodów (aż dwie tablice) i rolety elektryczne i pierdoły powymyślałem - Pamiętam że za samą robociznę zapłaciłem 6000 zł ma być jeszcze 500 za odbiór i coś za biały montaż Całość elektryki robota z materiałem wyniosła mnie odrobinę ponad 11000 zł No dobra przyznam się (ja to w sumie pepla jestem ) opowiedziałam o Twojej elektryce (raczej o tych dwóch skrzynkach) mojemu T. i ten wypytuje się mnie co Ty tam takiego z tym prądem powymyślałeś ? Hmm ... Napisz troszkę o tym, co ? Masz jakieś strefy ? "chodzące" światło ? Nie nie absolutnie Założenie było takie: - instalacja rozbudowana ale bez specjalnej elektroniki a klasycznie elektrycZnie Mianowicie * We wszystkich oknach rolety elektryczne ale z przyciskami a nie pilotem - róznica taka ze wszytkie przyciski od rolet nie koło okien ale przeniesione koło dzrzwi obok wyłacznikow swiatła bardzo duża ilość gniazdek - praktycznie po dwa w każdym kącie pokoi * osobne obwoidy na lodówkę pralkę wanne z hydro * wyprowadzone oświetlenie na markize nad tarasem (kiedyś bedzie) * wyprowadzenie oświetlenia do iluminacji w podbitce * dużo wyłacznikow schodowych w każdym kącie korytarze * oświetlenie podłogi w pokoju oraz oświetlenia łazienek halogenowe * osobne oświetlenie akwarium na schodach * zasilanie bramy garazowej oraz zasilanie branmmy zewnetrznej * sciemniacz światła na dworze przy drzwiach połaczony z wyłłacznikiem czasowym i to wszytko - ale podkreślam zrobione klasycznie kablami bez sterowania nowoczesnego tzw "inteligentnego" bałem się awaryjności tego systemu A dwie tablice mi wyszły bo tyle obwodów się zrobniło że mam 2 tablice po 24 pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.08.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dzięki BAARDZO. Wieczorkiem przeczytam to T. pewnie będą dalsze pytania, alllee ... kto pyta nie błądzi i czasem głupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 11.08.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Qrczę już strop ułożony. Dzis pewnie już zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.08.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Niestety na zalewanie poczekamy do przyszłego tygodnia, Nasi Panowie muszą jeszcze zaszalować antresole, obmurować dookoła strop strop, zrobić nadproże garażu i takie tam. Jak się z tym wszystkim uwiną do piątku to będę zadowolona, ale cosik mi się zdaje że nie zdążą tym bardziej że pogoda będzie kiepska. Byle by nie padało Powoli ale do przodu Lece na rewizyte, wieczorkiem późno przyjechaliśmy i już nie starczyło czasu na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.08.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Spotykamy się 28.08.2009 o godz.17 przy Związkach Twórczych, jeśli ktoś nie zdąży może dojść później. Czekamy na chętnych na spotkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 13.08.2009 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Dziękuje za przekazanie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ryska to jakieś spotkanie Grup Budujących? Podobne zaproszenie znalazłam już wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 13.08.2009 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A czort wie ? Ja się z nikim nie umawiałam Tylko dostałam informację. Myślę że jak przyjdziesz to Cię nie wygonią obojętnie kogo by to nie było spotkanie A gdzieś u Megany w komentarzach obiło mi się niedawno, że coś było odwołane a teraz to chyba powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.08.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Długo bym szła, do Wrocka mam 70km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.08.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No to może być coś w rodzaju pielgrzymki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.08.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ryska, dziekuję za odwiedziny To była bardzo miła niespodzianka Twój domek rośnie jak na drożdżach, jak ostatni raz byłam w dzenniku to walczyliście z piwnicą A tu widzę strop się robi ! Pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts