Ryska1719503950 09.09.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 No coś Ty, wcale nie zamierzam Cię stresować ino wspomagać - na razie duchowo bo fizycznie sama wysiadam Ja Cie nie zostawiłam, będę Cię ciągnąć za sobą A ku pocieszeniu jeszcze Beata i Ania są w trakcie budowy, nie wspominając o Secamach, Trabich i pewnie jeszcze kogoś pominęłam. Ja to sie teraz stresuję, tyle roboty przed nami i od nitki do kłębka dochodzimy co najpierw trzeba zrobić. Wypakować rzeczy dzieci --> trzeba mieć gdzie ustawić meble --> to trzeba wykończyć (pomalować) pokoje dzieci. Priorytet na weekend - pomalować pokoje dzieci. I tak myślę, żebym tylko nie przyzwyczaiła się do tych warunków co mamy teraz bo będzie klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.09.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Może zrób sobie listę wszystkich rzeczy do zrobienia (póki jeszcze je widzisz, bo zapewniam Cię, że człowiek szybko przestaje rejestrować takie detale jak brak listew czy puszek w ścianach) i złóż uroczystą obietnicę, że co tydzień będziecie odkreślać chociaż jedną jako wykonaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.09.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 O! Bardzo dobry pomysł! Tylko trzeba by jeszcze chętnego do spisania tych rzeczy Wczoraj podpisaliśmy umowę na wywóz śmieci i dostaliśmy kubełek "czysta gmina". Nareszcie nie będziemy składować niebieskich worków przed domem. Ciekawa jestem na ile taki kubełek nam wystarczy i jak dużo będziemy go przepełniać. Wywóz śmieci jest co tydzień - nie za rzadko ??. My tych śmieci produkujemy niesamowite ilości a w bloku nie było tego widać bo wiązało się worek i do zsypu. Człowiek nie zastanawiał się ile tych śmieci produkuje. Na dzień wczorajszy godz. 23:56 - kafelkowanie w kuchni skończone, można do kuchni "wjechać" ze stołem, ławką i krzesłami Oczywiście TV działa no i Mini mini jest - niezastąpiony budzik moich dzieci. Dzisiaj przyjeżdzają panowie wymienić jedną szybę w oknie w łazience (rozszczelniła się) i wyregulować pozostałe okna bo się nie domykają a tu już chłodnawo się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Co do śmieci - nam starcza kubeł czasami na dwa tygodnie, ale to trzeba segregować. Rozejrzyj się we wsi, na pewno macie pojemniki na szkło, plastik i papier. Bardzo porządną gminę mamy pod tym względem. Dodatkowo wszystkie resztki organiczne - obierki, skorupki z jajek, resztki z obiadu itp - na kompost (bardzo się przyda do ogrodu!) i tak naprawdę śmieci-śmieci zostaje całkiem niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.09.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Hej dziewczynki, popieram tatarak - oddzielamy plastik, papier, resztki jedzenia za nim się nie dorobimy kompostownika z prawdziwego zdarzenia, kopie Michał dołek i do dołka to idzie. Reszty jest 1/4 pojemnika domowego na śmieci. Rysko, gdzie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 13.09.2010 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 My butelki i plastik zawsze wyrzucaliśmy do osobnych pojemników. A z tym dołkiem to dobry pomysł, muszę męża namówić do wykopania dołka Znajdę małe wiaderko na resztki (musi być zamykane bo much u nas od groma i ciut, ciut) i będę resztki, obierki wrzucać do wiaderka. Dzisiaj śmieciara zabrała śmieci, zobaczymy na jak długo wystarczy nam śmietnik. A właśnie, macie pomysł na pozbycie się tych wstrętnych much ?? Meganko, aparat zawieruszył się gdzieś podczas przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Rysko, nie wiaderko - mały pojemnik typu stary garnek, bo to trzeba i tak opróżniać na zewnątrz 1-2 razy dziennie. Inaczej nie zapanujesz nad muchami i zapachem - w domu jest jednak ciepło i procesy rozkładu postępują w oszałamiającym tempie. Poza tym garnek możesz wrzucić do zmywarki. Zamiast dołka - jeśli Wam braknie czasu, może być sterta - czyli jakieś jedno miejsce, do którego można łatwo dojść z domu, chociaż niezbyt blisko domu zlokalizowane. Ale z doświadczeń znajomych polecam gotowy pojemnik na kompost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.09.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 No ale sobie wytłumaczenie znalazła - zawieruszył się Ja na razie na resztki w domu mam wiaderko po śledziach ( duże) z przykrywką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.09.2010 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Aparat wczoraj odkopaliśmy ale nie możemy znaleźć ładowarki Chyba zakupie kiszonej kapusty 5kg w wiaderku to będzie potem wiaderko na odpadki organiczne Dzisiaj idziemy wybierać kafle do wiatrołapu i nie chciałabym mieć powtórki jak z kaflami do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 To trzymam kciuki za zakupy A kapusta zdrowa i ma dużo witaminy C i jakiś bigosik może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 To trzymam kciuki za zakupy A kapusta zdrowa i ma dużo witaminy C i jakiś bigosik może Pamiętajcie o winie do bigosu! Nawet to duże z biedronki podejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Teraz grzyby d bigosiku Tylko nie takie jak wkleiłam w swoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Teraz grzyby d bigosiku Tylko nie takie jak wkleiłam w swoim dzienniku A takie ładne To jak będzie? Ryska bigos, Ty grzyby, ja wino i rządzimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.09.2010 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Oj, a zjadłabym taki prawdziwy, staropolski, ze śliweczkami, z mięskiem ( a nie żadną kiełbasą), trzy dni gotowany, ....... i do tego czerwone winko ...... ale mi się rozmażyło przy śniadaniu (makaron z masłem i cukrem) Jeszcze chwilka i jak się ogarniemy na tych betonach to zapraszam na bigos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.09.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 W takim razie trzymam butelkę zeszłorocznego winka na potrzeby bigosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.09.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 no to może ja jakieś grzanki z czosnkiem na przystawkę przywiozę? (wiem, wpraszam się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.09.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jeszcze zacznij za mną biegać z krzyżykami i wodą święconą TMK - lekki wróg czosnku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Oj tam zaraz biegać. Szybka modyfikacja menu i będzie dobrze. Czarne oliwki mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.09.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jak będziecie się tak zbierać, to chyba najpierw wpadniecie do nas Megana też przekłada terminy... Tatarak - Ty również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Oj tam zaraz biegać. Szybka modyfikacja menu i będzie dobrze. Czarne oliwki mogą być? Oliwki każde i w każdej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts