Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Producenta okien nie ma co straszyć, leci swoja produkcje bez względu na indywidualnego klienta. Taka kamera to już bardziej bat na wykonawców ocieplenia :yes:

A wyobraź sobie jakim postrachem dla swoich wykonawców był ten pan z kamerą termo. :D

Też zastanawialiśmy się nad ciepłym montażem okien ale zrezygnowaliśmy. Koszt większy o ok. 1400 zł i wymóg - muszą być otynkowane otwory na okna. Szkoda nam było czasu i kasy na "ciepły montaż".

Ale zauważ, że te wychwalane U to zazwyczaj szyby a nie okna. Na U okna to z pewnościa polegli by choć dla inwestora jest ważniejsze od U szyby. Chwalą się, ale nie tym co trzeba, a jak człek nie wie, to łyka a później zdziwiony że to nie to o czym myślał. To tzw. "niunianse" ;)

ja się specjalnie paru panów o to U okna pytałam, to wykręcali się jak piskorze, że to zależy od wielkości okna itp. no to pytałam, jakie jest U ramy i żeby mi obliczyli U dla przykładowego okna na ekspozycji. Po oczach widziałam, że życzyli mi śmierci - tylko nie mogli się zdecydować, czy szybkiej czy w bólach :o

Wczoraj dostaliśmy zdjęcia, ale nie miałam siły żeby siąść do komputera i je powklejać . Nie wiem kiedy będę "do przodu" z czasem :sad:

Namiary oczywiście podam, ale jak dostaniemy świadectwo i transakcja przebiegnie do końca w porządku. Na razie pan zrobił tylko zdjęcia i przesłał mailem - to połowa zlecenia.

Ooooo ładne te karnisze i firaneczki też ładnie wyglądają, szczególnie ze zdjęcia 1 i 3 :)

Jakie grubości tych karniszy ostatecznie wybraliście?

Mnie to już te łyse okna strasznie denerwują, ale jeszcze muszę poczekać.

Napisz też jakie macie wysokie pomieszczenia, bo jakoś wysoko zamontowane macie karnisze, albo macie duże okna :):)

Wybraliśmy rurki 16mm i 19 mm. Na zdjęciach są same 16-tki bo 19-tki maja być zamontowane w salonie ( z podkreśleniem na mają być ;) ).

Wysokość pomieszczeń ze zdjeć jest normalna, coś 2,4 ~ 2,5 m.

W kuchni ten karnisz z firaną w autka tylko w tym miejscu się zmieścił, bo mamy trochę podwieszany sufit, żebym miała oświetlenie nad zlewem, a żeby nie mieć w kuchni dwóch wysokości firanek to poprosiłam męża o powieszenie karniszy na takiej samej wysokości. Teraz widać że jeden karnisz jest w innej odległości od sufitu niż drugi, ale za to firanki będą takie same na dwa okna.

U dzieci w pokojach są okna balkonowe takie same jak w sypialni, to może dlatego zdaje się, że są wysoko zamontowane karnisze ?

Gdzieś widziałam karnisze blisko sufitu, ale też całkiem inaczej uszyte zasłony , rzeczywiście optycznie podwyższają pomieszczenie :)
Naszym zamiarem nie było podwyższenia pomieszczenia choć niby tak wyszło, ale tylko na zdjeciach. W rzeczywistości nie "czuć" tego albo przyzwyczaiłam się. Z resztą sami niedługo zobaczycie :)

Teraz z czystym sumieniem mogę polecić pana od certyfikatu energetycznego i termowizji. Przyjechał, przywiózł certyfikat, zdjęcia na CD i fakturę. Transakcja przeprowadzona wzorowo!

A to namiary na rzetelną firmę od certyfikatów energetycznych i termowizji TERMO-CONTROL