Ryska1719503950 28.12.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Taka kamera jest niebezpieczna - podnosi ciśnienie Koszt to 420 zł razem z certyfikatem energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.12.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Dobrze wiedzieć - może warto będzie taką kamerą "postraszyć" producenta okien i jego ekipę montażową - szczególnie jeślibyśmy brali tzw. "ciepły" montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.12.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Producenta okien nie ma co straszyć, leci swoja produkcje bez względu na indywidualnego klienta. Taka kamera to już bardziej bat na wykonawców ocieplenia A wyobraź sobie jakim postrachem dla swoich wykonawców był ten pan z kamerą termo. Też zastanawialiśmy się nad ciepłym montażem okien ale zrezygnowaliśmy. Koszt większy o ok. 1400 zł i wymóg - muszą być otynkowane otwory na okna. Szkoda nam było czasu i kasy na "ciepły montaż". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.12.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 mea culpa - chodziło mi "przedstawiciela producenta" - oni przecież zawsze wychwalają pod niebiosa swoje U, a jakby im tak zasugorować, że to się da sprawdzić w praktyce!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.12.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Ale zauważ, że te wychwalane U to zazwyczaj szyby a nie okna. Na U okna to z pewnościa polegli by choć dla inwestora jest ważniejsze od U szyby. Chwalą się, ale nie tym co trzeba, a jak człek nie wie, to łyka a później zdziwiony że to nie to o czym myślał. To tzw. "niunianse" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.12.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 ja się specjalnie paru panów o to U okna pytałam, to wykręcali się jak piskorze, że to zależy od wielkości okna itp. no to pytałam, jakie jest U ramy i żeby mi obliczyli U dla przykładowego okna na ekspozycji. Po oczach widziałam, że życzyli mi śmierci - tylko nie mogli się zdecydować, czy szybkiej czy w bólach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.12.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 A jak im powiesz, że dysponujesz kamerą termo i z przyjemnościa sprawdzisz to U, ale rzeczywiste to obstawiam "szybką smierć" ale panów z powodu nadmiaru ciśnienia. Coś mi tu sadyzmem zalatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Rysko, a możesz dać namiary na tego pana. Może kiedyś się zdecydujemy , żeby sprawdzić co w trawie piszczy samą kamerą ( bo świadectwo już mamy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.12.2010 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Wczoraj dostaliśmy zdjęcia, ale nie miałam siły żeby siąść do komputera i je powklejać . Nie wiem kiedy będę "do przodu" z czasem Namiary oczywiście podam, ale jak dostaniemy świadectwo i transakcja przebiegnie do końca w porządku. Na razie pan zrobił tylko zdjęcia i przesłał mailem - to połowa zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.12.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ok, to trzymam kciuki za pozytywne wyniki Rysko, pokaż te karnisze, zamontowaliście już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 30.12.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Wszystkich nie montowaliśmy ( brak czasu ) ale tam gdzie są to postaram sie dzisiaj zrobić zdjęcia i je powklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.12.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 No to czekamy na fotorelację z termowizji i karniszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.01.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ooooo ładne te karnisze i firaneczki też ładnie wyglądają, szczególnie ze zdjęcia 1 i 3 Jakie grubości tych karniszy ostatecznie wybraliście? Mnie to już te łyse okna strasznie denerwują, ale jeszcze muszę poczekać. Napisz też jakie macie wysokie pomieszczenia, bo jakoś wysoko zamontowane macie karnisze, albo macie duże okna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 10.01.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Wybraliśmy rurki 16mm i 19 mm. Na zdjęciach są same 16-tki bo 19-tki maja być zamontowane w salonie ( z podkreśleniem na mają być ). Wysokość pomieszczeń ze zdjeć jest normalna, coś 2,4 ~ 2,5 m. W kuchni ten karnisz z firaną w autka tylko w tym miejscu się zmieścił, bo mamy trochę podwieszany sufit, żebym miała oświetlenie nad zlewem, a żeby nie mieć w kuchni dwóch wysokości firanek to poprosiłam męża o powieszenie karniszy na takiej samej wysokości. Teraz widać że jeden karnisz jest w innej odległości od sufitu niż drugi, ale za to firanki będą takie same na dwa okna. U dzieci w pokojach są okna balkonowe takie same jak w sypialni, to może dlatego zdaje się, że są wysoko zamontowane karnisze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 gdzieś czytałam, że wysoko zamontowane karnisze podwyższają optycznie pomieszczenie, więc to może być ten efekt - że jak pomieszczenie wydaje się wysokie, to i do karniszy daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.01.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Gdzieś widziałam karnisze blisko sufitu, ale też całkiem inaczej uszyte zasłony , rzeczywiście optycznie podwyższają pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.01.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Gdzieś widziałam karnisze blisko sufitu, ale też całkiem inaczej uszyte zasłony , rzeczywiście optycznie podwyższają pomieszczenie Naszym zamiarem nie było podwyższenia pomieszczenia choć niby tak wyszło, ale tylko na zdjeciach. W rzeczywistości nie "czuć" tego albo przyzwyczaiłam się. Z resztą sami niedługo zobaczycie Teraz z czystym sumieniem mogę polecić pana od certyfikatu energetycznego i termowizji. Przyjechał, przywiózł certyfikat, zdjęcia na CD i fakturę. Transakcja przeprowadzona wzorowo! A to namiary na rzetelną firmę od certyfikatów energetycznych i termowizji TERMO-CONTROL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 TERMO-control, zanotowane, cieszymy się i dziękujemy na termo-fotki poczekamy, ile będzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 12.01.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Ale jesteś grzeczna i cierpliwa spodziewałam się poganiania i op.....u, a tu ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A widzisz, charakter mi się z wiekiem poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts