Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anetko rzeczywiście to była niespodzianka. Troszkę nie przmyślana tak do końca, ale kierowała mną potrzeba zobaczenia dwuteownika :oops: . A pięknie to będzie, jak zobacze bryłę domku, bo tak naprawde nie wiem jak to będzie wyglądać (brak orientacji przestrzennej ;) ) Ślicznie macie w swoim domku i bardzo bym już chciała tak mieć :roll: :oops: . Wiem że trzeba swoje "odczekać" jednak coraz częściej myśla o tym, że to jeszcze kuupa czasu do zamieszkania i nie miłe to uczucie :(. Ja z tych w gorącej wodzie kąpanych :D

Meganko jak T. siedzi z naszymi panami na budowie to widać postępy, a jak tylko zrobi sobie dzień wolny to ni jak nie możemy wypatrzeć co Panowie zrobili :-?

Więźbę prawdopodobnie mamy "załatwioną" jeszcze tylko będziemy musieli zmierzyć "z natury" bo jakieś nietypowe belki mamy i pan od więźby coś nie bardzo wierzy naszym zestawieniom.

Afrodytko jeszcze raz dziękuję za wytrwałość :)

Bramę zamówiliśmy z firmy pod Wrocławiem. Ciekawsza oferta jeśli chodzi o cenę i znam użytkowników tej bramy przez okres 6-ciu lat. Są zadowoleni i mam nadzieję, że my też będziemy :roll:

Z nowości to fakt, że na piątek mam zamówić 15 kubików B20 i 4,5 kubika chudziaka B10. Będzie lanie :D Termin ostateczny :D

Dzień dobry Wszystkim :D

A dziękuję, dziękuję, :D Piękny strop prawda ?? :D :D Zdrówko ? dobre, nie narzekam.

Strop zdeka popękał ale z tego co się zdążyliśmy zorientować to tylko takie ryski ;) powierzchowne :roll: :D Jeszcze tylko pertraktacje z betoniarnią i już po wszystkim :)

Lece zobaczyć co u Was słychać :)

A i muszę znaleść czym zaklejają pionowe szczeliny w ytongu, bo ci moi "fachowcy" tak z 5 szczelin nam zrobili i nie mamy pojęcia jak się do tego zabrać. Czy potraktować jakąś pianką, czy wcisnąć zaprawę, czy jak się położy tynk zew. i da gładź w środku to wystarczy ??

Ryska normalnie jak ja się cieszę, że ktoś ma tu dom większy od mojego :D

Co prawda całkiem inny styl niż my lubimy ale i tak będę czytać Wasz dziennik :)

Domek jest duży, bo lubimy przestrzeń i nie uginamy się pod pytaniami – jak wy to ogrzejecie ? a co na starość ? kto to będzie sprzątał ? Może kiedyś usłyszymy, dobrze że taki duży bo inaczej byście się nie pomieścili.

Przez te same pytania powyższe ja się czuję zaszczuta i jak jakieś dziwadło co mu się "rezydencji Caringtona" zachciało. Czemu nikt nie potrafi zrozumieć, że mnie taki dom a nie inny jest potrzebny do normalnego funkcjonowania i już. :roll:

Skoro taki buduję to się liczę z kosztem jego ogrzewania czy wybudowania.

Gratuluję tempa budowy, pozdrawiam

Małgosia

Witam Cię serdecznie Małgosiu :D :D

Super, że mam bratnią duszę odnośnie poglądów na temat wielkości budowanego domu :D

Nie mogłam znaleść jaki duży dom budujecie - pochwal się :D , nikt Ci tu nie będzie mówił "po co taki duży" :wink: :D

My wcale Caringtonami się nie czujemy, wręcz przeciwnie - ma być wiejsko - sielsko, a że mamy dosyć obijania się o ściany w obecnym i poprzednim mieszkaniu budujemy taki magiczny domek :D

W PNB mamy tak :

kubatura 1425 m3

p.zabudowy 216 m2

p. użyt.piwnicy 69m2

p. użyt.części mieszkalnej 261,40m2

p.użytkowa garażu 50,2m2

powierzchnia użytkowa 380,6m2

tak naprawdę powinnam mówić że mamy domek 261m2 no bo w reszcie się nie mieszka :) okrajając dalej to mamy salon 60m2 więc nasze "mieszkanko" to tak naprawdę 200m2 (przecież w salonie też się nie mieszka tylko przebywa - przyjmijmy, że mamy zadaszone podwórko :) ) i idąc tym tropem odjąć klatkę schodową (w blokach przecież nie wliczają klatki schodowej do pow. mieszkania) to się robi 180m2 czyli taki sobie domek :D - średnia krajowa :D

tak naprawdę powinnam mówić że mamy domek 261m2 no bo w reszcie się nie mieszka :) okrajając dalej to mamy salon 60m2 więc nasze "mieszkanko" to tak naprawdę 200m2 (przecież w salonie też się nie mieszka tylko przebywa - przyjmijmy, że mamy zadaszone podwórko :) ) i idąc tym tropem odjąć klatkę schodową (w blokach przecież nie wliczają klatki schodowej do pow. mieszkania) to się robi 180m2 czyli taki sobie domek :D - średnia krajowa :D

Bardzoo mi się podoba Twój tok liczenia :D:D:D

Powiedzieć mogę tyle że byłem ostatnio w domu o takiej powierzchni i siedziałem w takim salonie z widokiem na staw i ogród - kurcze jest efekt - a przestrzeń robi swoje, coś niesamowitego :D

A tak na poważnie wiele osób zapomina że w domu są potrzebne pomieszczenia takie których w bloku się nie bierze pod uwagę - własnie klatka schodowa , wiatrołap, pralnia, suszarnia czy kotłownia czy schowek na kosiarkę narzedzia i inne pierdołki - a to jednak nabija metry