Megana 17.08.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ryska, widzę, że lecimy równo , szybciutko Panowie budują u Ciebie Czy załatwiłaś już coś z więźbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.08.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Anetko rzeczywiście to była niespodzianka. Troszkę nie przmyślana tak do końca, ale kierowała mną potrzeba zobaczenia dwuteownika . A pięknie to będzie, jak zobacze bryłę domku, bo tak naprawde nie wiem jak to będzie wyglądać (brak orientacji przestrzennej ) Ślicznie macie w swoim domku i bardzo bym już chciała tak mieć . Wiem że trzeba swoje "odczekać" jednak coraz częściej myśla o tym, że to jeszcze kuupa czasu do zamieszkania i nie miłe to uczucie . Ja z tych w gorącej wodzie kąpanych Meganko jak T. siedzi z naszymi panami na budowie to widać postępy, a jak tylko zrobi sobie dzień wolny to ni jak nie możemy wypatrzeć co Panowie zrobili Więźbę prawdopodobnie mamy "załatwioną" jeszcze tylko będziemy musieli zmierzyć "z natury" bo jakieś nietypowe belki mamy i pan od więźby coś nie bardzo wierzy naszym zestawieniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.08.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Oj to przypilnuj tych wymiarów więźby Napisz mi, czy nie masz w środku jeszcze chudziaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.08.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Oj to przypilnuj tych wymiarów więźby Napisz mi, czy nie masz w środku jeszcze chudziaka? Masz piękny lasek a jaki równiutki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.08.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Chudziaka jeszcze nie mamy. Będzie lany w salonie razem ze stropem. Niestety garażu tak nie możemy zrobić musimy jeszcze zagęścić garaż. Będzie później lany z betoniarki lub razem z wieńcem. No i przesunął się termin lania stropu na czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 18.08.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 KUCHNIA (dzięki Afrodycie sa dwa okna ) No fakt, walczyłam o to jedno jak lwica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 18.08.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ryska, a skąd w końcu zamówiliście bramę, z Oławy? Czy może znalazło się coś ciekawszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.08.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Afrodytko jeszcze raz dziękuję za wytrwałość Bramę zamówiliśmy z firmy pod Wrocławiem. Ciekawsza oferta jeśli chodzi o cenę i znam użytkowników tej bramy przez okres 6-ciu lat. Są zadowoleni i mam nadzieję, że my też będziemy Z nowości to fakt, że na piątek mam zamówić 15 kubików B20 i 4,5 kubika chudziaka B10. Będzie lanie Termin ostateczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 19.08.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Rysko, to ja baaardzo poproszę o namiar na tą firmę od bramy. Może być na priva.A tak w ogóle, to ostro idziecie do przodu. U nas co chwile jakieś przestoje - to musi wyschnąć, tamto odczekać, itd, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 21.08.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Przywitać się przyszłam I o zdrowie zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.08.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Ryska, - brawooooo, dobrze, że udało się bez problemu zalać strop - gratulacje Nawet pogoda Wam sprzyja i podlewa stropik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.08.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Dzien Dobry Gratulacje stropowe proszę przyjąć - nie ma nić fajniejszego jak poganiać po płycie lotniska 4 metry nad ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.08.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Dzień dobry Wszystkim A dziękuję, dziękuję, Piękny strop prawda ?? Zdrówko ? dobre, nie narzekam. Strop zdeka popękał ale z tego co się zdążyliśmy zorientować to tylko takie ryski powierzchowne Jeszcze tylko pertraktacje z betoniarnią i już po wszystkim Lece zobaczyć co u Was słychać A i muszę znaleść czym zaklejają pionowe szczeliny w ytongu, bo ci moi "fachowcy" tak z 5 szczelin nam zrobili i nie mamy pojęcia jak się do tego zabrać. Czy potraktować jakąś pianką, czy wcisnąć zaprawę, czy jak się położy tynk zew. i da gładź w środku to wystarczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.08.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ryska normalnie jak ja się cieszę, że ktoś ma tu dom większy od mojego Co prawda całkiem inny styl niż my lubimy ale i tak będę czytać Wasz dziennik Domek jest duży, bo lubimy przestrzeń i nie uginamy się pod pytaniami – jak wy to ogrzejecie ? a co na starość ? kto to będzie sprzątał ? Może kiedyś usłyszymy, dobrze że taki duży bo inaczej byście się nie pomieścili. Przez te same pytania powyższe ja się czuję zaszczuta i jak jakieś dziwadło co mu się "rezydencji Caringtona" zachciało. Czemu nikt nie potrafi zrozumieć, że mnie taki dom a nie inny jest potrzebny do normalnego funkcjonowania i już. Skoro taki buduję to się liczę z kosztem jego ogrzewania czy wybudowania. Gratuluję tempa budowy, pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.08.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam Cię serdecznie Małgosiu Super, że mam bratnią duszę odnośnie poglądów na temat wielkości budowanego domu Nie mogłam znaleść jaki duży dom budujecie - pochwal się , nikt Ci tu nie będzie mówił "po co taki duży" My wcale Caringtonami się nie czujemy, wręcz przeciwnie - ma być wiejsko - sielsko, a że mamy dosyć obijania się o ściany w obecnym i poprzednim mieszkaniu budujemy taki magiczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.08.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ryska , a ile macie metrów ?? Ja wielkość naszego domu nazywam "syndromem ciasnego mieszkania" i też słyszę ciągle "dlaczego ....... " "dlaczego ......... " i "dlaczego ..........." A dlatego że tak żona chciała :D:D i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.08.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 W PNB mamy tak : kubatura 1425 m3 p.zabudowy 216 m2 p. użyt.piwnicy 69m2 p. użyt.części mieszkalnej 261,40m2 p.użytkowa garażu 50,2m2 powierzchnia użytkowa 380,6m2 tak naprawdę powinnam mówić że mamy domek 261m2 no bo w reszcie się nie mieszka okrajając dalej to mamy salon 60m2 więc nasze "mieszkanko" to tak naprawdę 200m2 (przecież w salonie też się nie mieszka tylko przebywa - przyjmijmy, że mamy zadaszone podwórko ) i idąc tym tropem odjąć klatkę schodową (w blokach przecież nie wliczają klatki schodowej do pow. mieszkania) to się robi 180m2 czyli taki sobie domek - średnia krajowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.08.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 180 to nie jest średnia krajowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.08.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 nieee ???? toś mnie wyprowadziła z będu myślowego, w takim razie jaka jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 tak naprawdę powinnam mówić że mamy domek 261m2 no bo w reszcie się nie mieszka okrajając dalej to mamy salon 60m2 więc nasze "mieszkanko" to tak naprawdę 200m2 (przecież w salonie też się nie mieszka tylko przebywa - przyjmijmy, że mamy zadaszone podwórko ) i idąc tym tropem odjąć klatkę schodową (w blokach przecież nie wliczają klatki schodowej do pow. mieszkania) to się robi 180m2 czyli taki sobie domek - średnia krajowa Bardzoo mi się podoba Twój tok liczenia :D:D Powiedzieć mogę tyle że byłem ostatnio w domu o takiej powierzchni i siedziałem w takim salonie z widokiem na staw i ogród - kurcze jest efekt - a przestrzeń robi swoje, coś niesamowitego A tak na poważnie wiele osób zapomina że w domu są potrzebne pomieszczenia takie których w bloku się nie bierze pod uwagę - własnie klatka schodowa , wiatrołap, pralnia, suszarnia czy kotłownia czy schowek na kosiarkę narzedzia i inne pierdołki - a to jednak nabija metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts