Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze, że macie te żaluzje, u nas Big Brother na całego :)

Ale jest krok do przodu - mamy zamontowane wszystkie karnisze :) Jeszcze tylko natchnienie, kasa i realizacja :)

I wiecie co? Coraz bardziej kocham mieszkać w swoim domku mimo tego, że na podłodze mamy betony i to nie takie użytkowe, wygładzone (podobno teraz taki są modne) tylko po prostu nie wszędzie mamy wykończone podłogi :) a o braku ogrodzenia i braku innych rzeczy nie wspomnę :)

A najbardziej mnie raduje to, że już powoli zaczyna się wiosna !

Tak ładnie na dworze, że nie chce mi się w pracy siedzieć a jeszcze mili goście nas odwiedzą, to już całkiem nogami przebieram :)

A z racji tych betonów na podłodze to płci męskiej mojej rodziny mocno drą się skarpetki, a w kapciach nie chcą chodzić :(

Z podwórka takich widoków nie ma, górkę zasłaniają domki po drugiej stronie ulicy, ale jak wyjdziemy w pole to owszem widoki fajne :) Dom spory jest ( taki miał być ;) ) ale do ładnego to mu trochę brakuje. Za to Twój rośnie jak na drożdżach i jak tak dalej pójdzie to zaraz będziecie w nim mieszkać.

Rysko, wczoraj dostałam też namiary od koleżanki na ekipę od elewacji i w piątek albo sobotę jadę obejrzeć ich pracę.

O cenę wypytałam i 12 -15 zł za m2, wszystko zależy od równości położonego styropianu.

Na dodatek Pan załatwia taniej ( o ile, tego jeszcze nie wiem) materiały, ma brata, który pracuje w hurtowni.

Napiszę w niedzielę co widziałam , jak zrobione było :) i czy warto się zainteresować ekipą.

Z tymi robotnikami od elewacji to u nas troszkę na wyrost i na razie tylko do notatnika, ale póki pamiętam u kogo dobrze robili i nie narzekał to zbieram dane :) Owszem przymierzamy się do tynków zew. ale raczej na późną jesień. Jak będziesz coś wiedziała to pisz, informacji nigdy za wiele (byle by głowa nie puchła ). Dla nas priorytetem jest teraz ogrodzenie. Dzieci biegają a u nas po ulicy dosyć szybko auta jeżdżą no i obce kury po miedzy się wałęsają a jaj nie znoszą więc trzeba się od tego towarzystwa grzebiącego odgrodzić :)

Może macie namiary na dobre tanie przęsła ogrodzeniowe ?

Przęsła mają być kute i oglądaliśmy w Castoramie - prawdopodobnie zdecydujemy się na nie bo pewnie promocja minie i jak będziemy mogli założyć to ich nie będzie a jak będą to bezpromocyjne.

Schodów mam powoli dosyć. Wczoraj panowie byli a dziś znów ich nie ma. Zamontowali wczoraj dwa schody do salonu. Schody same w sobie piękne ale coś mi sie zdaje że będziemy mieli za dużo kolorów podłogi w jednym miejscu i może to nie wyglądać dość ładnie :( No zobaczymy. Zdecydowaliśmy sie na deski dębowe w przedpokoju, dookoła przedpokoju są deski z merbau (25cm szerokie) schody do salonu są z merbau a w salonie panel orzech.

Trzeba będzie się przyzwyczaić.

świetnie Cię rozumiem właśnie próbuję u siebie to wszystko tak ułożyć żeby dało się na podłogę patrzeć tzn. pomieszać parkiet z kaflami osiwieję jak nic:)

merbau to mój ulubiony i taki będzie na dole ale różne bielone jesiony klony też ładne

schodkami się nie martw jak zaczęli to będą chcieli skończyć no i kasę dostać wiesz jak to z majstrami:)