Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

Róże musisz na wiosnę przyciąć (chyba że były jesienią kupione i wsadzone? to wtedy nie wiem). ale jeśli już mają kilka lat, to jest wskazane. patrzysz na pędy i jak mają pączki, to odliczasz do spodu 2 pączki (z nich będą rosły pędy boczne) i nad tym drugim ok. 1cm przycinasz. tak mnie mama nauczyła :)

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy w planach wszystko obsiać ale nie wszytko będziemy kosić. Do koszenia to tak połowę z tego zostawimy. Sąsiad ma kozę to ją pożyczymy na drugą połowę :)

Kaśka masz wybrane te kafle co przypominają trawertyn ?

Musimy wybrać kafle na przedpokój i już mnie zaczyna głowa boleć :(

tak:) nawet mam 2 sztuki w dwóch odcieniach i od miesiąca myślę jaśniejsze czy ciemniejsze (chyba dostałam już fioła)

A co to za płytki?, gdzie kupiłaś ?

Już raz wybraliśmy się oglądać i skończyło się sprzeczką między nami :(

Nie dość że nie wiemy co tak naprawdę chcemy, to jeszcze ograniczeni jesteśmy grubością płytki, wielkością ( z tymi wielgachnymi mąż nie poradzi sobie przy cięciu, bo cięcie ma być półokrągłe :( ) i strukturą (nie mają być polerowane chociaż baaardzo mi się takie podobają).

Dzisiaj rano z okna widziałam stado sarenek :) Zrobiłam zdjęcia, wieczorkiem wkleję.

a na zimę róże trzeba kopczykować, to znaczy zrobić wokół nich takie "kretowisko" z ziemi, bo inaczej mogą przemarznąć, u mnie w tym roku jedną szlag trafił :( przez ten wyjazd do sanatorium kupę rzeczy zaniedbałam.

Jak wsadzałam do ziemi to właśnie taki mały kopczyk usypałam :)

A ten kopczyk usypany na zimę to się rozgarnia na wiosne czy zostaje tak już na wieki ?

Nam wymarzła czereśnia i teraz musimy kupić nową, tylko kiedy ? Normalnie brakuje czasu.

Tataraku a stosujesz zalecenia kalendarza biodynamicznego ? czy masz w nosie jak ten ksieżyc chodzi ?

A ten kopczyk usypany na zimę to się rozgarnia na wiosne czy zostaje tak już na wieki ?

Nam wymarzła czereśnia i teraz musimy kupić nową, tylko kiedy ? Normalnie brakuje czasu.

Tataraku a stosujesz zalecenia kalendarza biodynamicznego ? czy masz w nosie jak ten ksieżyc chodzi ?

Na wiosnę rozkopujesz - to by było za łatwo tak raz na zawsze zrobić i mieć spokój :) w ogrodzie tak nie ma :)

Moja mama mnie zawsze uszczęśliwia kalendarzem biodynamicznym (a nie, w tym roku sobie już dała spokój), ale ja po prostu robię to, co jest konieczne, wtedy kiedy mam akurat czas :( na emeryturze będę się dostosowywać :)

Z tymi płytkami, to nie wiem co jest :(

U nas wszystkie płytki , które były cięte na rogach popękały,

u sąsiada też duże popękały.

a pod nimi jest ogrzewanie może? bo jak jest ogrzewanie podłogowe i za małe fugi, to płytki na siebie nacierają, jak nie przymierzając tektoniczne i pękają - taką mam wiedzę czysto teoretyczną.

Oj, nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym to robić :(.

Normalnie mam szpital w domu :( Najpierw młodszy podłapał - no właśnie chyba wirusa, więc gorączka, wymioty, biegunka itp. później starszy to samo lecz z opóźnieniem dwudniowym, mąż został z nimi w domu i zaczął coś robić na działce (dzieci w tym czasie oczywiście bajki w tv :evil:) i go przewiało tak, że dzisiaj rano nie mógł wstać z łóżka. No a ja muszę do pracy, wiec biore po pół dnia wolnego (tak, żebym nie zastała góry papierów jak mnie nie będzie) i nie mam nawet czasu tutaj zaglądnąć.

I na dodatek coś mi się zdaje, że nie mam szans na wypad pod Ślęzę :cry: ,a tym bardziej mi niemiło, że ten termin był przesuwany na moją prośbę. :oops:

Kiedy te choróbska wreszcie się skończą ??? Moje dzieci chodzą do przedszkola w kratkę - tydzień razem, tydzień osobno i tydzień żaden. I tak mam od jesieni do lata. No bo przecież w lecie przedszkole jest przez miesiąc nieczynne i wtedy oni są zdrowi.

no nie zazdroszczę choróbska poszły precz!!!

na pocieszenie dodam że moja Ania też tak ma ostatnio 2 tygodnie w domu (ze mną ale dużo popracowałam z marudnym dzieckiem) i teraz tydzień w szkole co dalej zobaczymy ale wiem po Karolinie (około 5-6 rż) że ten kołowrotek zdrowa - chora w którymś momencie niespodziewanie mija ku wielkiej radośći rodziców i tego sobie i Tobie życzę:)

i dodam w lecie i w czasie ferii zawsze zdrowe??? czary jakieś ale jak nawet do szkoły rodzice posyłają dziecko z wysoką gorączką to jak ma być inaczej

Edytowane przez Kaśka73