Ryska1719503950 25.09.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam się słonecznie jak przeczytałam: problem z więźbą rozwiązany, dachówka wybrana, okna też Co do mojej dachówki zdecydowana na razie jestem na kolor.... i wcale nie było łatwo. A poważnie mam pytanie pisałaś gdzieś o styrodurze na piwnice co ostatecznie kupiłaś? Kupiliśmy AQUASTYR. I jeszcze musimy dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Rysko, ciekawa jestem, jak wrażenia po wizycie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Cześć jak inspekcja na budowie? Ja dałam zwykły styropian 10 ale my nie mamy piwnic, chociaż sie wahałam, zobaczymy czy dobrze zrobiłam KB chciał nie dawać wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 jesli Kasiu piszesz o styropianie na fundamentach , to my też mamy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.09.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 No i widzicie ? Inspekcja była, więźby nie zaczęli. Jak zwykle D..U..P..A. Nie umieją znaleść 40st. kąta cieśle od 7 boleści Dachówkę chcą na środę. Zamówiłam - tak jak chcieli. Zobaczymy ile upłynie zanim będą ją kłaść na więźbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.09.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 o kurcze to rzeczywiście specialiści przez duże S ale daj im szansę może rozwiną skrzydła do środy i bedziesz miała piekny dach ja mam pytanie coś mi świta że porównywałaś oferty na strop która hurtownia wypadła najlepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.09.2009 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 O strop to była cała "wojenka". Dla nas najlepiej wyszło z Madaru . Chociaż daleko ale miło, sympatycznie. Pierwszy strop mamy z Czystopola a drugi z Madaru i oby dwa Betardu tak nam było lepiej (więcej nie będę pisać) Jeśli chodzi o styropian to my z piwnicą i tak super nie mamy zrobione. Fajnie by było położyć styrodur ... no ale cena ....... Piwnica wyschła i na razie nie jest źle. Latem było tam przyjemnie chłodno. Zobaczymy co się będzie działo na wiosnę jak zaczną sie roztopy Wieści z "placu boju" - jeszcze nie zaczęli więźby . Mój T. kupił wczoraj kątomierz taki duuuży. Teraz czekam na efekty ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.10.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Rysko - Pisz, pisz co u Ciebie? Zrobili tą więźbę i zaczęli kłaść dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.11.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ach Meganko, szkoda pisać Więźba nie skończona, dachówki na ziemi, wykonawca w Angli a my ..... szukamy kogoś kto skończy nam dach i rozglądamy się za dobrym prawnikiem. To tak w wielkim skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.11.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ach Meganko, szkoda pisać Więźba nie skończona, dachówki na ziemi, wykonawca w Angli a my ..... szukamy kogoś kto skończy nam dach i rozglądamy się za dobrym prawnikiem. To tak w wielkim skrócie. Kurde mole, co za typole Trzymam kciuki za znalezienie porządnej ekipy :( Pisz częściej, bo smutno jak się nie odzywasz. Jak dzieciaczki się czują, zdrowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ale się porobiło, myślałam że masz już piekny dach ale spokojnie znajdziesz inną ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 16.11.2009 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dzięki kochane Będę teraz przecierać szlaki Kodekcu Cywilnego, Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, postępowanie administracyjne itp. A dzieci chorują już 3-ci tydzień i my razem z nimi, ale co tam , do wiosny coraz bliżej Jutro ma małżonek rozmowę z panem dachowcem, zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dzięki kochane Będę teraz przecierać szlaki Kodekcu Cywilnego, Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, postępowanie administracyjne itp. A dzieci chorują już 3-ci tydzień i my razem z nimi, ale co tam , do wiosny coraz bliżej Jutro ma małżonek rozmowę z panem dachowcem, zobaczymy co z tego wyniknie. Rysko, to zdrówka Wam życzymy i trzymamy kciuki za męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Rysko kochana, będziesz domownikiem swojego domu i zobaczysz, że szybciej niż Ci się wydaje. Teraz masz problemy, ale jak zrobią dach w grudniu, to na wiosnę będziesz mogła ruszyć bardzo szybko, na pewno dacie radę. Mocno trzymam kciuki - aaaaa o płytce pamiętam. Jak będzie zimno i nie będzie palącej roboty, to się umówimy na piwko, to ją dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.11.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Wiesz dobry pomysł, żeby ktoś dokończył więźbę :) A jak choróbska, dzieciaczki już lepiej się czują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.11.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Zdecydujemy się raczej na samego cieślę, który dokończy więźbę, bo później chyba będzie łatwiej znaleść konkretnego dekarza. my rozpuszczalismy wici w tartaku, niestety brygada trafiła sie taka jak trafila, ale pan z tartaku powiedział, że o nich slyszał ale nie wie jak pracują. Nasze ryzko. Znał też kilka innych telefonów do wykonawcow, moze wpisz tartak w swojej okolicy i coś sie uda ustalić szkoda zeby wszystko tak stało, trzeba przykrywac domeczek, bo bardziej sucho to już raczej do wiosny nie będzie. Pozdrawiam i powodzonka w poszukiwaniach życzę P.s. Zdrówka dla Was wszystkich życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.11.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dzięki za życzonka dzieci wyzdrowiały a ja po pięciodniowej atybiotykoterapii też pozbyłam się bakteryi. Plebiscyt na wykonawstwo dachu Ryski rostrzygnięty. Nagrody rozdane - mamy wykonawcę naszego dachu A było to tak: Sąsiad - on nie kończy po kimś - ma zamiar ściągnąć co już jest na górze i zacząć od nowa a i mały szczegół - nie ma wolnych terminów. Pasiki ( dziękuję kochana Meganko za namiar) pewnie są dobrzy i tani bo przed sobą mają 3 dachy do zrobienia a nam zależy jednak na czasie. Pan Cieśla - wyłapany na dachu budowy w tzw. po drodze - przyjechał ogladnął i powiedział, że nie ma piły kątowej i nie bierze się za to. ( co to za cieśla co nie ma piły kątowej jak nie umie zacinać zwykłą ?) polecił Pana z Jeepa. Pan z wielkiego Jeepa - oj brzuch mnie bolał - 140 zł za m2 i będzie ściągał to co jest na dachu i najlepiej to sprzeda nam całą więźbę nową bo ma swój tartak - brzuch bolał od śmiechu. Pan X co był najtańszy ale niestety nie rzetelny - podobno ma 3 sprawy w sądzie a ja nie chcę być jego czwartą. Firma - nie powiem zna się na rzeczy no ale jak do tego dodam jeszcze wad - a ja chce dach mieć bez wad "Kościelny" - właśnie "wykańcza kościół" a potem ma czas żeby "wykończyć nas" cena nie wygórowana - zajął pierwsze miejsce w naszym konkursie. Siódmego dnia grudnia ma wejść a zejść 23 grudnia - daty dotyczą naszego dachu. W związku z zapowiadanym błyskawicznym postępem prac na naszej budowie mam moi drodzy do Was pytanie o rynny. Jakie rynny macie zamontowane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.11.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No to do przodu my mamy rynny Galaco, opady były , rynny przeżyły Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.11.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dziękuję. mamy rynny Galaco, opady były , rynny przeżyły PCV czy stalowe ? Gdzie kupowane ? A najlepiej za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 25.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 u mnie chyba Marleye cena ok 2200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts