Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ryski

Recommended Posts

Witam się słonecznie :D jak przeczytałam: problem z więźbą rozwiązany, dachówka wybrana, okna też :wink:

Co do mojej dachówki zdecydowana na razie jestem na kolor.... i wcale nie było łatwo.

A poważnie mam pytanie pisałaś gdzieś o styrodurze na piwnice co ostatecznie kupiłaś?

Kupiliśmy AQUASTYR.

I jeszcze musimy dokupić :)

• Odpowiedzi 677
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i widzicie ?

Inspekcja była, więźby nie zaczęli. Jak zwykle D..U..P..A. Nie umieją znaleść 40st. kąta :o :evil: cieśle od 7 boleści :evil:

Dachówkę chcą na środę. Zamówiłam - tak jak chcieli. Zobaczymy ile upłynie zanim będą ją kłaść na więźbie.

O strop to była cała "wojenka".

Dla nas najlepiej wyszło z Madaru :D. Chociaż daleko ale miło, sympatycznie.

Pierwszy strop mamy z Czystopola a drugi z Madaru i oby dwa Betardu :roll: :D tak nam było lepiej :wink: (więcej nie będę pisać)

Jeśli chodzi o styropian to my z piwnicą i tak super nie mamy zrobione. Fajnie by było położyć styrodur ... no ale cena .......

Piwnica wyschła i na razie nie jest źle. Latem było tam przyjemnie chłodno. Zobaczymy co się będzie działo na wiosnę jak zaczną sie roztopy :roll:

Wieści z "placu boju" - jeszcze nie zaczęli więźby :evil: . Mój T. kupił wczoraj kątomierz taki duuuży. Teraz czekam na efekty ......

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Ach Meganko, szkoda pisać :(

Więźba nie skończona, dachówki na ziemi, wykonawca w Angli a my ..... szukamy kogoś kto skończy nam dach i rozglądamy się za dobrym prawnikiem.

To tak w wielkim skrócie.

Kurde mole, co za typole :evil: :evil: :evil:

Trzymam kciuki za znalezienie porządnej ekipy :( :(

Pisz częściej, bo smutno jak się nie odzywasz.

Jak dzieciaczki się czują, zdrowe?

Dzięki kochane :D

Będę teraz przecierać szlaki Kodekcu Cywilnego, Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, postępowanie administracyjne itp.

A dzieci chorują już 3-ci tydzień i my razem z nimi, ale co tam , do wiosny coraz bliżej :D

Jutro ma małżonek rozmowę z panem dachowcem, zobaczymy co z tego wyniknie.

Dzięki kochane :D

Będę teraz przecierać szlaki Kodekcu Cywilnego, Ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych, postępowanie administracyjne itp.

A dzieci chorują już 3-ci tydzień i my razem z nimi, ale co tam , do wiosny coraz bliżej :D

Jutro ma małżonek rozmowę z panem dachowcem, zobaczymy co z tego wyniknie.

Rysko, to zdrówka Wam życzymy i trzymamy kciuki za męża :lol: :lol: :lol:

Rysko kochana, będziesz domownikiem swojego domu i zobaczysz, że szybciej niż Ci się wydaje. Teraz masz problemy, ale jak zrobią dach w grudniu, to na wiosnę będziesz mogła ruszyć bardzo szybko, na pewno dacie radę. Mocno trzymam kciuki - aaaaa o płytce pamiętam. Jak będzie zimno i nie będzie palącej roboty, to się umówimy na piwko, to ją dostaniesz :)

Zdecydujemy się raczej na samego cieślę, który dokończy więźbę, bo później chyba będzie łatwiej znaleść konkretnego dekarza.

my rozpuszczalismy wici w tartaku, niestety brygada trafiła sie taka jak trafila, ale pan z tartaku powiedział, że o nich slyszał ale nie wie jak pracują. Nasze ryzko.

Znał też kilka innych telefonów do wykonawcow, moze wpisz tartak w swojej okolicy i coś sie uda ustalić :-?

szkoda zeby wszystko tak stało, trzeba przykrywac domeczek, bo bardziej sucho to już raczej do wiosny nie będzie.

Pozdrawiam i powodzonka w poszukiwaniach życzę :wink:

P.s. Zdrówka dla Was wszystkich życzę :D

Dzięki za życzonka :) dzieci wyzdrowiały a ja po pięciodniowej atybiotykoterapii też pozbyłam się bakteryi.

Plebiscyt na wykonawstwo dachu Ryski rostrzygnięty. Nagrody rozdane - mamy wykonawcę naszego dachu :D

A było to tak:

Sąsiad - on nie kończy po kimś - ma zamiar ściągnąć co już jest na górze i zacząć od nowa a i mały szczegół - nie ma wolnych terminów.

Pasiki ( dziękuję kochana Meganko za namiar) pewnie są dobrzy i tani bo przed sobą mają 3 dachy do zrobienia a nam zależy jednak na czasie.

Pan Cieśla - wyłapany na dachu budowy w tzw. po drodze - przyjechał ogladnął i powiedział, że nie ma piły kątowej i nie bierze się za to. ( co to za cieśla co nie ma piły kątowej jak nie umie zacinać zwykłą ?) polecił Pana z Jeepa.

Pan z wielkiego Jeepa - oj brzuch mnie bolał - 140 zł za m2 i będzie ściągał to co jest na dachu i najlepiej to sprzeda nam całą więźbę nową bo ma swój tartak - brzuch bolał od śmiechu.

Pan X co był najtańszy ale niestety nie rzetelny - podobno ma 3 sprawy w sądzie a ja nie chcę być jego czwartą.

Firma - nie powiem zna się na rzeczy no ale jak do tego dodam jeszcze wad - a ja chce dach mieć bez wad ;)

"Kościelny" - właśnie "wykańcza kościół" a potem ma czas żeby "wykończyć nas" cena nie wygórowana - zajął pierwsze miejsce w naszym konkursie.

Siódmego dnia grudnia ma wejść a zejść 23 grudnia - daty dotyczą naszego dachu.

W związku z zapowiadanym błyskawicznym postępem prac na naszej budowie mam moi drodzy do Was pytanie o rynny.

Jakie rynny macie zamontowane ??