Ryska1719503950 11.09.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 (edytowane) rochę nam się rozlało do wewnątrz http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/SSO/rogwewnetrzny.JPG i na zewnątrz http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/SSO/rogzewnetrzny.JPG większych strat nie odnotowaliśmy. A i oczywiście w kieszeni mniej (lżej) , na budowie więcej (co cieszy) o jakieś 1500 zł Dzisiaj na budowie T. i wykonawcy stawiają konia i stolce :o nigdy nie pojmę skąd takie nazewnictwo na dachu się wzięło Edytowane 14 Maja 2010 przez Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.09.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 (edytowane) Gorące wiadomości Na razie położono murłatę. Edytowane 14 Maja 2010 przez Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.09.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 I oto taka dachówka zamówiona http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/SSO/sirius13.jpg Sirius 13 czerwień miedziana Rupp Ceramika. Tak naprawdę, to już można ją odebrać, ale jeszcze nie mamy położonej więźby Panowie stawiają ścianki działowe, co by można było na nich oprzeć więźbę i żadnych stolców u nas na budowie nie będzie ! Dogadałam sie także co do ceny okien dachowych. Okna dachowe będziemy mieli takie : http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/SSO/oknofakro.jpg Brama garażowa juz zrobiona czeka na zamontowanie, ale jeszcze nie ma posadzki w garażu. 21 września można ściągnąć stemple i wtedy będziemy robić podłogę w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.09.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Dostałam "cynka" ze T. kupił gwoździe .... jakie to one były ? drewniaki ? deskowe ? a czort z nazwą, w każdym bądź razie gwoździe do zbijania więźby, no i dzisiaj będziemy stawiać do góry te zielone belki Ale się cieszę Wieczorkiem wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.09.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Dzisiaj na budowie T. i wykonawcy stawiają konia i stolce nigdy nie pojmę skąd takie nazewnictwo na dachu się wzięło To był wtedy fałszywy alarm - zresztą nie pierwszy i co ? dwa tygodnie minęły od założenia murłat. Dwa tygodnie pieprz...yli się ze stawieniem ścianek działowych na górze żeby oprzeć na nich więźbę. Ale nic to. Napisałam niżej że dzisiaj zaczynamy z więźbą, ale uwierzę jak zobaczę no i fotki wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.11.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Minęły prawie dwa miesiące, więźby w całości nie ma i wykonawców też nie ma no i zdjęć również. Normalnie kicha i to wielka. Jestem wściekła Murarka nie dokończona, więźba też, a dzisiaj dzwoni wykonawca że ma życiową szansę i wybiera się do Angli normalnie nigdy w życiu nie miałm takich wielkich oczu jak dzisiaj - JAK TO ??? JAK ON TAK MOŻE ?? DLACZEGO ?? Jak on w tej Angli tak samo będzie traktował inwestorów jak nas to szybko wróci i to w podskokach prosto na salę rozpraw. Szukamy teraz wykonawców którzy dokończą nam dach. PS. przeciez to wczoraj był 13-go w piątek a nie dzisiaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.11.2009 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Dalej szukamy wykonawcy do naszego dachu. Przywieźli nam końcówkę ytonga - więcej nie będzie !!! chociaż tyle dobrego w tym wszystkim i też nie do końca bo jedną paletę kierowca wywrócił i z palety zostało tylko 4 dobre bloczki - będziemy reklamować - w sumie już reklamowałam. Wstępnie mamy niby dogadanego cieślę na skończenie więźby i jakby co to zaczyna od grudnia, ale szukamy dalej. Dzisiaj mamy wizytę KB, ma spisać na jakim etapie "opuścił" naszą budowę wykonawca. No i jutro mają nam montować bramę garażową To będzie jedyna taka budowa na świecie, gdzie nie ma dachu a jest brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.11.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Stałam się DOMOWNIKIEM forumowym Ile jeszcze sie wydarzy i jak długo bedę czekać by stać się domownikiem własnego domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.11.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 No i brama zamontowana Działa Zdecydujemy się raczej na samego cieślę, który dokończy więźbę, bo później chyba będzie łatwiej znaleść konkretnego dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.11.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Zdecydujemy się raczej na samego cieślę, który dokończy więźbę, bo później chyba będzie łatwiej znaleść konkretnego dekarza. Pobite gary ! Mamy wykonawcę naszego dachu ! Cieśla, dekarz, akrobata w jednym Wchodzi 7 grudnia i do Świąt ma dach być na górze jak pogoda da. Oj jak ja bym chciała do tych Świąt wkleić zdjęcie naszego dachu Trzeba rozglądnąć się za rynnami i oknami połaciowymi. Te drugie to mniej więcej mamy wybrane. Natomiat nie mam pojęcia jakie rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.11.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 C.D. NAMIARÓW NA DOBRE KONTAKTY KUCHNIA - STOLARZ Z Core, tu masz namiar na dobrego i taniego stolarza od kuchni (podawałam już parę razy) http://www.wrzaszczak-stolarstwo.net/kontakt.php Jestem napardę bardzo zadowolona. Robiłam wyceny i w Astrze i w Arkadiusie, i w wielu innych miejscach. Cena dwa razy wyższa niż u niego. Z-core - meble na wymiar dla mnie robił fachowiec z Piekar k. Jelcza tel. 609 034 113 - miał najciekawszą koncepcję projektu, dobrą cenę i wzorowo wykonał pracę, więc go polecam. Warto spytać w różnych miejscach - ja miałem 3 propozycje projektów wg moich wymagań i wybrałem sobie najlepszą. Do dzisiaj (po roku mieszkania) widzę, że lepiej zaprojektować całości nie dałbym rady. MEBLE No kochani; znalazłem w końcu fajny punkt mebli. Pewnie nie wszyscy są tak daleko z budowaniem, ale warto zapiasć i zaglądnąć do nich - rabat dla forumowiczów juz załatwiłem http://www.meblerybaccy.pl - spojrzcie na partnerów - mają wszystko PODBITKA krzys_i_aga - podbitkę zamawiałem w składzie tartaku na ul. Miłoszyckiej we Wrocławiu - mieli rozsądne ceny, bardzo dobry materiał i załatwili mi nawet 2 listwy gdy potrzebowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 03.12.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Rynny na 90% wybrane Marley Continental 125 brąz, właśnie się wyceniają w 3-ch hurtowniach. No tanie to one nie są ale "podobno nie złe", pożyjemy, zobaczymy. Już mamy zrobić zakupy naszym dachowcom - 40 kg gwoździ - śruby - duużo!! - deski 0,12x4x0,32 - rynny Dzisiaj panowie mają spisać jakie drewno zostało, poukładać i zaczynają !!! Normalnie wczoraj byli na budowie (fizycznie) pooglądali i zapowiedzieli się na dzisiaj Po miesiącu (prawie, bo od 7 listopada - dzień ucieczki wykonawcy) jak się człowiek dowiaduje, że jednak coś się bedzie działo na tej naszej budowie to normalnie aż w gardle ściska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 07.12.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 No to się zaczęło Są panowie na dachu i pracują !!!!!! Rynny kupione, całe 68 metrów plus haki, zaślepki, narożniki, spusty, blacha okapowa itp. 3,6 KPLN mniej w kieszeni i to z jaką radością wydane Do świąt ma być folia na dachu i to na całym dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 14.12.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Panowie są dalej na dachu i pracują !!! Poprawili więźbę którą postawił poprzedni spec ( ). Z lewej strony domu założyli deskę, rynnę i dwie warstwy folii. Obmurowali jeden ze szczytów do końca, obmurowali dookoła winiec. Mają taki plan, że zaczynając z lewej mańki będą robić do folii każdą połać. Efekty pracy widać Kupiliśmy im nagrzewnicę gazową i mają w pakamerze ciepełko. Piwa nie piją !!! Kazali posprzątać po poprzednim wykonawcy więc w sobotę posprzątaliśmy. Zobaczymy czy zostawią po sobie porządek. Skoro wymagali porządku powinni po sobie także zostawić czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.12.2009 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Moi fachowcy położyli w 50% folię na dachu !!! Całkiem, całkiem to wygląda W związku ze zbliżającym się (a jednak ) etapem w którym zostanie położona dachówka nabyliśmy takie cacko http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/SSO/nagrzewnica.jpeg i mamy nadzieję, że spełni swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.12.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wszystkim czytajacym, kibicującym, oglądającymhttp://www.dom.tim.net.pl/galleries/DZIECI/weso%B3ych%20%B6wi%B1t.jpegżyczy Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.01.2010 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 W sobotę byliśmy w odzwiedzinach u TMK-ów. Śliczne dzięki za ugoszczenie! - ten czerwony napój wyśmienicie smakował, ciacho również ( to z dodatkową czarną mazią ) a i Meganki cytrynówka leciutko wchodziła - pychota !Zapraszamy w rewanżu do nas ! Właśnie, a u nas dzielnie kładą dachówkę. No i mamy dylemat co do ocieplenia. Ocieplenie kłaść przed tynkami i wylewką czy nie ? Jak nie położymy ocieplenia to nie możemy murować ścianek działowych bo będzie za zimno jak nie będzie ścianek działowych to nie możemy wprowadzić instalacji. Więc prawdopodobnie jednak położymy tą wełnę na gotowo i zafoliujemy Niech ta zima juz sobie pójdzie !!! Mamy jeszcze jedną ścianę szczytową do wymurowania !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 19.01.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Decyzja - kładziemy najpierw wełnę, płyty g-k a potem tynki i wylewki. Nasz kierownik budowy mówi, że nic się nie stanie z płytami i wełną przy parowaniu wylewki i tynków - i oby miał rację Pierwsze 2 okna połaciowe wjechały na budowę, reszta ma byc max. do czwartku Okna "zwykłe" wybrane - profil VEKA Topline półzlicowany zaokrąglony pakiet u=0,7 orzechowe. Okno tarasowe HS drewniany. Klamki stare złoto, czekamy na wiadomość kiedy montaż. Teraz trzeba szukać drzwi, żeby zamknać nasz domek i wybrać instalatorów PC, podłogówki i takich tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.01.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zimno, zimno i jeszcze raz zimno. Panowie od dachu wczoraj i dzisiaj zrezygnowali z pracy - za zimno. I coś napomknęli, że zabraknie im dachówek a przecież było liczone przez hurtownie Dzisiaj zamówiłam wełnę o taką o! http://strefa-izolacji.pl/zdjecia/toprock.JPG w rolkach 180mm i 100mm za 4-5 dni ma przyjechać. Kończymy zbieranie ofert na PC. Trudna decyzja do podjęcia przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.01.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Wczoraj: - popołudniu zadzwonił pan z firmy od wełny i poinformował, że 1 lutego będziemy mieli ją u siebie - dachowcy nie dojechali (nie odpaliły im auta - zamarzły ) dzisiaj mają dojechać - zobaczymy - dostaliśmy wstępną umowę na PC ale nie miałam już siły żeby ją przeczytać i przeanalizować - mąż kupił kozę z dziewięcioma cegłami szamotowymi za całe 149 PLN podobno full wypas no i rury do tego. Jeszcze kozuni nie widziałam, zanosi się na oględziny kozy w piątek lub w sobotę. - mąż trafem kupił 100 kg węgla (2x50kg w workach) będziemy palić w kozie właczymy dmuchawę i będzie ciepełko uciekało przez dach no bo przecież dachu do końca nie ma . Piszę, że trafem, bo jak przyjechał na plac/sklep to akurat była dostawa, a tak "normalnie" to na węgiel są zapisy sąsiad zapisał się w środę, a odebrać ma węgiel w poniedziałek Szczęsciarz ten mój małż Okna nasze są już gotowe, stoją w magazynie sprzedawcy, czekamy tylko na HS-a i na ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts