Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najnowsze trendy w wnętrzarstwie ?

jaksie

Recommended Posts

Dziękuję Wojtku za fajnego linka

Z tymi trendami jest tak ,że pojawiają sie 2 razy do roku. To jak w modzie jest kolekcja wiosenna i jesienna. Wystarczy obserwować nowinki w modzie i na 100 % pojawia sie w wnetrzach . Dotyczy to głównie kolorystyki

Ale cała zabawa nie polega na tym aby dwa razy do roku wymieniać szafę czy zmieniać wystrój w domu a INSPIROWAĆ się.

Dlatego ważna jest baza. Klasyczna, spokojna w bardzo dobrej jakości materiałowej. I szalejemy z dodatkami. Ostatnio trendy był modern baroque. Firmy płytkarskie prześcigały sie w pieknych wzorzystych motywach.Super, efekt niesamowity. Ale my nie musimy tego kupować. Cieżko wymieniać jest płytki raz w roku. Wystraczy dobrej jakości kamień , piekny sam w sobie i np lustro w rokko barokko ramie . Ale niestety jest tak ze prędzej czy później nowinki trafiają do marketów budowlanych i stają się koszmarkami. tak jak miało to miejsce z kryształowymi lampami , ostatnio modnymi w sezonie. I takie plastikowe marie antoniny trafiaja do bloków obok suszących sie za przeproszeniem majtek i cały " trend" idzie w gwizdek.

Poszperajcie trochę w historii , popatrzcie na genialną epokę art deco i modernizmu czy pop artu , na materiały jakie były używane , bryły stosowane, dodajcie od siebie odrobinę własnych upodobań i mamy przepis na własne wnetrzw odświeżane raz na jakiś czas nowinkami z Mediolanu czy z Frankfurtu :D

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tymi trendami jest tak ,że pojawiają sie 2 razy do roku. To jak w modzie jest kolekcja wiosenna i jesienna. Wystarczy obserwować nowinki w modzie i na 100 % pojawia sie w wnetrzach . Dotyczy to głównie kolorystyki

..............................

Dlatego ważna jest baza. Klasyczna, spokojna w bardzo dobrej jakości materiałowej. I szalejemy z dodatkami. :D

Hi,hi

Pamiętasz Kasiu nasz ostatni spór o dekoratorach? 8)

To przyczynek do, i podsumowanie tamtej dyskusji.

W tym miejscu potrzeba dekoratora ( jeśli nie dajemy sami rady), który bez bólu zmieni wystrój nie ruszając bazy, tak żeby było zgodnie z trendami.

Powiedzmy sobie też szczerze , że nie każde wnętrze da się tak adaptować, podobnie jak nie każda kiecka będzie mogła być modna w przyszłym sezonie.Nie zawsze zmiany polegają na dodaniu innej apaszki czy torebki :D Ale tutaj można dużo więcej niż w modzie i zamiast obciachu, we wnętrzach można uzyskać całkiem ciekawe efekty.Mając naturalnie odpowiednią figurę za bazę ( no podstawa jakaś musi być ;))

Co się we wnętrzu nosi już wiemy,na jesieni będziemy wiedzieć , jak się wnętrze świeci - czyli make up. A szykują się podobno spore nowości , podobnie jak i w sprzęcie domowym.

Masz! I to w czasach kryzysu :p

ale chodzi Ci jaksie o prawdy bezdyskusyjne głoszone przez jakichś superekspertów i arbitrów elegancji, czy o nasze zdanie?

bo moim zdaniem absolutnym outem są skomplikowane struktury budowane z płyt gk i podświetlane na milion sposobów - świetlnymi wężami, ledami, iczymtamjeszcze, a już szczególnie wymyślne w kształtach usiane ledami podwieszane sufity. zgroza...

ale to tylko moje zdanie.

a glamour lubię i nadal popełniam, a pono już jest passe, więc może też jestem out... :D

z tym się absolutnie zgadzam i dodam jeszcze ścianko-ołtarzyki telewizyjne też w deokracji z karton-gipsu..., dla mnie to zawsze było kiczowate, a jak słyszę fala na suficie to mam dreszcze...

ale chodzi Ci jaksie o prawdy bezdyskusyjne głoszone przez jakichś superekspertów i arbitrów elegancji, czy o nasze zdanie?

bo moim zdaniem absolutnym outem są skomplikowane struktury budowane z płyt gk i podświetlane na milion sposobów - świetlnymi wężami, ledami, iczymtamjeszcze, a już szczególnie wymyślne w kształtach usiane ledami podwieszane sufity. zgroza...

a glamour lubię i nadal popełniam, a pono już jest passe, więc może też jestem out... :D

z tym się absolutnie zgadzam i dodam jeszcze ścianko-ołtarzyki telewizyjne też w deokracji z karton-gipsu..., dla mnie to zawsze było kiczowate, a jak słyszę fala na suficie to mam dreszcze...

przeczytawszy cały wątek wiem już, że tez należę do tych, co nie rozumieją tematu ;-(

przeczytawszy cały wątek wiem już, że tez należę do tych, co nie rozumieją tematu ;-(

Nie do końca ;)

Jeśli ktoś pisze, co absolutnie nie jest trendy, to to też jest jakaś informacja, tylko trudno się nią zainspiriwać :lol:

Ja tak trochę na temat trochę może nie:

1. Kogo dotyczą trędy?

2. Jak często się zmieniają?

Jeśli miał bym wydawać co rok kilkadziesiąt tysięcy na to by nadążyć za trendami to czuł bym się mocno zakłopotany ;)

PZDR. Leszek

P.S. Moim zdaniem terndy są trochę ponadczasowe i zależą od regionu, środowiska i charakteru mieszkania.

a co tu nie rozumieć?

wystarczy przedstawić

bez ocieniania, czy się podoba czy nie

a trendy jak trendy

przyjmą się albo nie przyjmą

przeminą, albo nie

takie półki i dziurki z k/g się przyjęły

i mają się całkiem dobrze póki co

choć to kicz i tandeta :roll:

PRZEPRASZAM - może to jednak trendowaci kreują trendy? ;)

no dobra: TRENDOWACI kreują TRENDY

a TRĘDOWACI podążają ślepo za TRĘDAMI

czy taka nomenklatura jest do przyjęcia? :wink:

czyli możemy spokojnie zastąpić TRENDSETTERÓW trendowatymi. i uratowaliśmy społeczeństwo od kolejnego amerykanizmu.

może jednak to opatentujemy i będziemy kosić ciężką kasiorę... :D

ps. chyba lekko odbiegamy od tematu tematu...

out:

brązy-meble, stolarka, łazienki itp

domy z dachem dwuspadowym i balkonikiem nad wejściem

otwarte na salon kuchnie

wanny rogowe

łazienki minimalistyczne

podwieszane sufity+halogenki

in:

szarości, biele

płaskie dachy

kuchnia ze stołem na co dzien+jadalnia z salonem osobno

wanny prostokatne

łazienki barokowe

lampy stojace

moje spostrzezenia na szybko

out:

brązy-meble, stolarka, łazienki itp

domy z dachem dwuspadowym i balkonikiem nad wejściem

otwarte na salon kuchnie

wanny rogowe

łazienki minimalistyczne

podwieszane sufity+halogenki

in:

szarości, biele

płaskie dachy

kuchnia ze stołem na co dzien+jadalnia z salonem osobno

wanny prostokatne

łazienki barokowe

lampy stojace

moje spostrzezenia na szybko

te "in" kojarzą mi się z domami z lat 70, domy kostki. paskudztwo....

Trendy, trendami (trędowatymi... :lol: )

A i tak każdy z nas szuka stylu w którym czuje się dobrze. I żeby nie wiadomo co nagle stało sie modne-jak nie leży w naszej naturze-to tego w domu nie róbmy!

Wniosek: urządzajmy swoje domy w zgodzie z samym sobą. Nic na siłę.

Każdy z nas buduje przecież swoje własne "szczęście" :wink:

I każdy z nas sam wybiera czy dobrze mu w otoczeniu "plebejuszy" szczęścia czy potrzeba mu "arystokratów" (przypomniał mi się traktat o szczęściu Tatarkiewicza) :lol: Nie mam na myśli kasy, -kto czytał-ten wie.....

A i tak każdy z nas szuka stylu w którym czuje się dobrze. I żeby nie wiadomo co nagle stało sie modne-jak nie leży w naszej naturze-to tego w domu nie róbmy!

I każdy z nas sam wybiera czy dobrze mu w otoczeniu "plebejuszy" szczęścia czy potrzeba mu "arystokratów" (przypomniał mi się traktat o szczęściu Tatarkiewicza) :lol: Nie mam na myśli kasy, -kto czytał-ten wie.....

kolejna osoba z tym samym problemem :evil:

kolejna osoba z tym samym problemem :evil: