duma 31.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie zauważyłam, żeby ktoś tu oprócz Ciebie miał problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 31.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie zauważyłam, żeby ktoś tu oprócz Ciebie miał problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie zauważyłam, żeby ktoś tu oprócz Ciebie miał problem... Bradzo miła wypowiedź Pan/Pani ma najwyraźniej problem z CZYTANIEM ZE ZROZUMIENIEM albo z uszanowaniem czyjejś prośby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 31.07.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nawiązując do prośby autorki wątku... Dla mnie "in" będzie zawsze pomysł!!! Pomysł to krzyżówka po trochę: - tego co jest modne i dostępne obecnie, - tego co było modne kiedyś = naśladowanie stylów, nawiązanie do poprzednich epok poprzez detale wystroju, stylizacje- tego, czego jeszcze nie było, elementu zaskoszenia = np. coś , co pozornie nie powinno pasować do miejsca, wystroju,+ dodanie czegoś od siebie i to wszysko ze smakiem, stylem, klasą, umiarem, wyczuciem,... wcale nie łatwe. Jak oglądam mieszkania urządzone zgodnie z obecnymi trendami, to owszem są one przemyślane, konsekwentnie urządzone, funkcjonalne, może ładne... mi się nie podobają, nie mają duszy. Taki mały przykładzik pomysłu na dobre wnętrze z "duszą":http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://wnetrzator.pl/wp-content/uploads/2009/03/wystroj_wnetrz_w_starym_stylu_kuchnia-150x150.jpg&imgrefurl=http://wnetrzator.pl/page/2/&usg=__EmvXca9ozNPdCkSa6Cyi4yDS6aY=&h=150&w=150&sz=9&hl=pl&start=57&um=1&tbnid=6yfBcM7FEZn0CM:&tbnh=96&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3D%25C5%2582aczenie%2Bstarego%2Bz%2Bnowym%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D40%26um%3D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zazwyczaj zdjęciom z realizacji brakuje "duszy" bo wnętrza są jeszcze zbyt nowe, nie zamieszkane zdbyt długo albo wcale, albo sztucznie wystylizowane do zdjęć.A w tym linku, to co konkretnie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 31.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 coś nie wyszło, teraz powinno zagrać http://wnetrzator.pl/wystroj-wnetrz/wystroj-wnetrz-w-starym-stylu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 31.07.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 właśnie na http://www.wnetrzator.pl o nowych trendach na ten rok: kolor zielony i pomarańczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 31.07.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 coś nie wyszło, teraz powinno zagrać http://wnetrzator.pl/wystroj-wnetrz/wystroj-wnetrz-w-starym-stylu/ piękne wnętrze, sypialnię mam w ulubionych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 31.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 właśnie na http://www.wnetrzator.pl o nowych trendach na ten rok: kolor zielony i pomarańczowy O choroba, mam trendy łazienkę Hmm, nasza projektantka musiała wiedzieć co się święci bo projekt robiła 2 lata temu Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wyprowadźcie mnie z błędu, jesli się mylę Czy da się, dysponując przeciętnym budżetem, stworzyć takie wnętrza? Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 31.07.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Trzeba mieć albo kasę albo czas. Wszystko da się kupić taniej/tanio tylko trzeba się nieźle nachodzić. P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Trzeba mieć albo kasę albo czas. Wszystko da się kupić taniej/tanio tylko trzeba się nieźle nachodzić. P.R. w takim razie miejsce zamieszkania też jest ważne, bo na prowincji pewnie niewiele znjadziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 31.07.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wyprowadźcie mnie z błędu, jesli się mylę Czy da się, dysponując przeciętnym budżetem, stworzyć takie wnętrza? Chyba nie Myślę, że wiele się da... jest to kwestia kasy, a kasa jest często kwestią czasu. Niektórych stać od razu na wszysko w najlepszym wydaniu, a inni musza poczekać. Myślę, że warto wyposażyć wnętrze w niezbędne sprzęty a resztę kupić, gdy nazbiera się kasa...,a nie urządzac wszyskiego na hurra, już, teraz, zaraz, bo musi być. Efekt może być taki, że mamy kompletnie wyposażone mieszkanie, którego częśc po roku już się nie podoba. W moim pierwszym mieszkaniu przez rok wisiała żarówka na suficie... Przez półtora roku miałam prowizoryczną kuchnię: stół, stara, lodówka, kuchenka też stara (nie polecam tym, co mają małe dzieci, ja byłam wtedy solo) Ciuchy wisiały na drążku nim się dorobiłam szafy. Za to dziś wszysko wygląda super, pasuje do siebie i nie jest kompletnie out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leNowak 31.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 To jeszcze mam dwa pytania : co to są trendy? (może to owczy pęd?) Skąd sie biorę trędy (poza tym, że od trendowatych) ? Trendy jak już wcześniej pisałem są to lokalne i środowiskowe tendencje/ style. Globalne trendy narzucają gazety? (w Polsce zresztą bardzo mizerne). Ale ja bym tego wszystkiego nie nazwał trendami tylko nowymi pomysłami i rozwiązaniami (nie zawsze nowymi .. niektóre są poprostu odkurzone). Na temat: Ja przeglądam głównie magazyny wnętrzarskie francuskie i mam zupełnie inne spojrzenie na to co jest "trendy". Każda właściwie gazeta w zależności od regionu i do kogo jest skierowana różni się bardzo. Głównym trendem jaki zdaje mi się zauważać jest INDYWIDUALIZM. Każdy chciał by mieć coś osobliwego i czymś się wyróżniać. Ciężko to uzyskać w bloku, gdzie prawie każde mieszkanie ma taki sam układ i okna (szczególnie na małych powierzchniach) P.S. W mieszkaniu / domu trudno jest zmienić gruntownie styl (to nie rękawiczki) ... uleganie jakimś "trendom" jest bardzo odważne... co będzi jak się zmieni trend? P.S. My ulegliśmy urokowi stylu południowej Francji ... naturalne materiały, dużo światła i względna prostota (lecz nie minimalizm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 31.07.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 właśnie na http://www.wnetrzator.pl o nowych trendach na ten rok: kolor zielony i pomarańczowy O, to tak jak na zeszły rok Zdaje się że pomarańczowy trzyma się od kilku lat, bardzo go lubię, byle w niewielkich ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leNowak 31.07.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 "Myślę, że wiele się da... jest to kwestia kasy, a kasa jest często kwestią czasu." Z czasem może być problem .... zazwyczaj zaczynamy od podłogi a ta jak ma być stylowa to tania nie będzie ... dobre dechy to co najmniej 300PLN/m2 ... płytki które nam się podobały 475/m2 ... itd... zamienników nie ma .. trzeba iść na kompromis i efekt szlak trafił P.S. My zaczeliśmy przygotowanie mieszkania od zwiększenia powierzchi okien o 100% ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 31.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Tak sobie myślę i stwierdzam że ludzie mają problemy z wypowiadaniem się w tym temacie, gdyż moim zdaniem jaksie niezbyt precyzyjnie wyraziła się w pierwszym poście. Monah zadała bardzo dobre pytanie: "ale chodzi Ci jaksie o prawdy bezdyskusyjne głoszone przez jakichś superekspertów i arbitrów elegancji, czy o nasze zdanie?" Bo jeśli zapytasz kogoś o to "co TWOIM zdaniem jest "in" a co "out"" ta osoba tak naprawdę na "in" wymieni to co jej się podoba a na "out" to co jej się nie podoba. Przykładowo moim zdaniem zabudowy k-g i sufity podwieszane tak chętnie i bez umiaru wszędzie wciskane są blee, ale osoba której się to podoba raczej nie wymieni tego jako niemodne prawda? Poza tym samo pojęcie "modne" może być różnie interpretowane. Dla mnie modne jest to co jest w danym czasie najczęściej wybierane/stosowane. Dla innych to co pokazują w zagranicznych gazetach jako "nowy krzyk mody" Tak naprawdę mało kogo stać na podążanie za modą (tą gazetową) Co z tego że urządzę sobie mieszkanie/dom zgodnie z aktualną modą skoro za rok/dwa to wszystko będzie już passe bo moda ciągle się zmienia. Jeśli autorka chciała wiedzieć co jest aktualnie modne nie powinna pytać co jest NASZYM zdaniem "in" a co "out", bo moda jest narzucana jakby odgórnie (?).. no właśnie tylko przez kogo i jakim prawem ktoś ma decydować co jest teraz modne a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie zapytałam :" Co wam się podoba?" ,tylko co waszym zdaniem jest trendy, a to przecież nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 31.07.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja rozumiem różnicę ale ktoś komu nie podobają się zabudowy k-g (ależ się ich uczepiłam ) przeważnie zawsze powie że to nie jest trendy (kicz) Więc myślę że właśnie przez to ciężko się w tym temacie poprawnie określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Sama nie wiem, ja potrafię powiedzieć, że np. coś jest modne, ale ja bym tego nigdy nie zawiesiła, ubrała itp ... Jeśli juz muszę tak jednoznacznie sprezyzować, to bardziej chodzi mi o te "oficjalne" trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts