lcaise 24.07.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam! Chciałam się dowiedzieć, ile kosztuje tak plus/minus ocieplenie jednej ściany wełną mineralną, ze stelażem. Sciana ma około 3.5x4m, jest to ściana w domku. Prosze o pomoc bo nie wiem na jaki wydatek się przygotować Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 29.07.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam,Zbyt mało danych na konkretną odpowiedź. Cena ocieplenia składa się z ceny materiałów plus robocizna. Musimy wiedzieć jaki dom, murowany czy drewniany, jako metoda sucha (elewacja np. szalówka) czy półmokra (tynk). Jaka grubość wełny i jaki rodzaj (ceny od 7 do 20 kilku złotych za m2).Robocizna bardzo zróżnicowana w zależności od regionu kraju i widzimisie fachowca.Na koniec przykład. Ja ocieplam dom drewniany. Wełna mineralna o grubości 10cm 12,22PLN m2, wiatroizolacja- ok 300pln 75m2, szalówka drewniana około 30pln m2. Do tego ruszt drewniany, impregnat do pomalowania.Robocizna, miałem propozycje od 35 PLN do 60PLN. Zrobię to chyba jednak sam, jak czas mi pozwoli.Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lcaise 05.08.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ściana 4.3m na 3.2m w kamienicy, szczytowa, bez grzyba. Chodzi o "dodanie" wełny i jakiegos stelarza, coby się trzymała + plyty GK i szpachlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 05.08.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam,Spróbuj może tu (link poniżej): http://szukajfachowca.gazetadom.pl/ Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts