m_arcin 04.12.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 mieszkanie 45m2, piec dwufunkcyjny kondensacyjny ULRICH KO21, pięć grzejników, max odległość rozdzielacza od grzejnika 7m,czy przy niskich parametrach co i przy dużych grzejnikach wystarczy średnica rur 16*2 ?w KISANIE mówią że tak...marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 04.12.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Witam. Mam większe odlegości, powierzchnie i moce. W Hepwortcie też mówili że tak i potwierdziło się. Działa doskonale na 15x2mm. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 04.12.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 byłbym zapomniał... parametry instalacji 55/45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arcin 04.12.2003 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Dzięki ArtMedia teraz będę spał spokojnie!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 04.12.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 m_arcin, Używasz juz pieca Urlich czy dopiero będziesz go podłączał? Dużo bardzo sprzecznych opinii na forum o tych piecach juz powiedziano. Podziel się proszę swoimi obserwacjami lub tym co wziąłeś pod uwagę wybierając Urlicha.Mam przedstawiciela i servis 100m od miejsca , w któym buduję dom. Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 04.12.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Tak na marginesie jeszcze mi się przypomniało, że Hepworth twierdzi, że na jednej rurce fi15 może "wisieć" maksymalnie prawie 3kW. (2750W czy jakoś tak). Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 05.12.2003 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Budynek 250 m/2. Dwie kondygnacje 17 grzejników. System rozdzielaczowy. Do rozdzielaczy rura warstwowa "25" natomiast od rozdzielaczy do grzejników rura "16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arcin 05.12.2003 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Pieca jeszcze nie podłączyłęm, ale mam trzech znajomych u których Ulrichy już chulają od około 2 lat. Jak na razie bez problemu (odpukać).Ale sam wypowiem się dopiero jak zainstaluję i z rok popracuje.Wybrałem Ulricha bo ma stosunkowo atrakcyjną cenę za to co oferuje, a pozatym jest mały i w moim niewielkim mieszkanku nie miałem miejsca na nic większego. Mam kominek z wkładem Dovre i sądzę że całość sobię napewno poradzi z ogrzewaniem tych kilku metrów cha chapozdrawiam marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts