Mergiel 24.07.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mam krzywo wylany chudziak (6 cm różnicy na 10m), Chcę to wyrównać styropianem łącznie wychodzi od 13 do 18cm styro, jak uważacie dać EPS 100 czy ze względu na grubość izolacji EPS 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.07.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 był już gdzieś ostatnio na forum podobny wątek .... poszukaj dobrze... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 24.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mam krzywo wylany chudziak (6 cm różnicy na 10m), Chcę to wyrównać styropianem łącznie wychodzi od 13 do 18cm styro, jak uważacie dać EPS 100 czy ze względu na grubość izolacji EPS 200? Chłopie ja mam wszedzie 20 cm " parkingu " i nic sie nie ugina......chyba że kupisz "po taniości" jakis badziew kosmiczny.....wtedy pewnie będziesz mocno żałował pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mergiel 25.07.2009 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Szukałem i z tego co znalazłem oraz z wypowiedzi Siemki wynika, że przy grubościach powyżej 10cm lepiej chyba dać parking. Zależy mi aby wylewka była jak najcieńsza. Jak ktoś ma inne zdanie będę wdzięczny za opinie.Pozdrowienia Mergiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.07.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 http://forum.muratordom.pl/ocieplenie-podlogi,t163039.htmhttp://forum.muratordom.pl/20-cm-styro-na-podlogi-jak-gruba-zrobic-wylewke,t160128.htmhttp://forum.muratordom.pl/styropian-czy-styrodur,t138826.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 jak dasz "dobrze" wylewkę, nic na setce się nie ugnie. przy 18cm styro dasz 6 wylewki i według opinii z tego forum - "różnie może być". faktycznie jeśli zależy ci na małej warstwie wylewki trzeba sie zastanowić, ale wg mnie styropian parking jest na parking. Co bedziesz parkował w jadalni? Może grilem tam kiedyś podjedziesz albo eleganckim barkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 25.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 jak dasz "dobrze" wylewkę, nic na setce się nie ugnie. przy 18cm styro dasz 6 wylewki i według opinii z tego forum - "różnie może być". faktycznie jeśli zależy ci na małej warstwie wylewki trzeba sie zastanowić, ale wg mnie styropian parking jest na parking. Co bedziesz parkował w jadalni? Może grilem tam kiedyś podjedziesz albo eleganckim barkiem.... Chetnie bym ci wyslal fragmencik "parkingu" i "setki"......to moze przestałbys namawiać czlowieka do nieodwracalnych strat.......nie słuchaj takich bzdur...kup pożądny "parking" a nie bedziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.07.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Nie ma takiej potrzeby, widziałem oba, tylko to nie o to chodzi, żeby potrzymać je w ręce. To styropian na podłogę, z założenia dociskany od góry jastychem. Chcesz mi wysłać po kawałku przekroju swojej posadzki? To co masz zrobione? Kawałek styro przyciśniętego wylewką? Skoro na podłogę dajesz parking to na elewację setkę? No pewnie że się da.... Dla mnie w tym przypadku kluczowa jest grubość wylewki, prawdopodobnie jeśli będzie jej niewiele - "parking" moze byc lepszym rozwiazaniem. Spytaj swojego kierbuda, bo wylewkarz i dystrybutor styropianu pewnie nie wezma za to odpowiedzialności - to twoja kasa i twoja stodoła. Nie zdziwiłbym się, że powiedzą "Na wszelki wypadek....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 26.07.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 A jakiej firmy styropian dawaliście na parterze pod wylewki, drugie pytanie który najlepiej zabezpiecza akustyczne (mam na myśli styropian na wylewki poddasza mieszkalnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.07.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja mam termo-organikę eps-100 30cm grubo i tylko 6 cm wylewki, nic nie pęka, nic nie siada, certyfikat jest na 1,6Mg/m2 trochę wody w Wiśle upłynie nim będę reklamować moją podłogę, mimo że na tym forum już kilka razy zaklinano żeby się moja podłoga zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 26.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja mam termo-organikę eps-100 30cm grubo i tylko 6 cm wylewki, nic nie pęka, nic nie siada, certyfikat jest na 1,6Mg/m2 trochę wody w Wiśle upłynie nim będę reklamować moją podłogę, mimo że na tym forum już kilka razy zaklinano żeby się moja podłoga zapadła Te zaklęcia to dlatego że ludzie nie myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts