Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaką pralke

szymek000

Recommended Posts

Ja się nie boję o łazienkę bo pralka stoi w pralni ;-)

A tak serio, to nigdy nie wykorzystaliśmy funkcji programowania czasowego a to z tej przyczyny, że pralka sama do suszarki nie przełoży :-(

A co do pralki to mamy ten model - Electrolux EWF16981W i jest naprawdę super. Po doświadczeniach z Ariston (pralko-suszarka) jesteśmy zachwyceni (znacz nie ja, bo ja to ją tylko 'z widzenia' znam ;-)

Pozdrawiam

P.R.

Opóźniam start zawsze gdy wychodzę z domu do pracy tak aby gdy przyjdę pralka dopiero co skończyła. Nigdy ten patent mnie nie zawiódł.

Mam Bosha, takiego jak pokazywała Ewunia. Moja Mama ma również tego Bosha tylko z mniejszym wsadem i też sobie chwali. Ufam tej marce.

Do zadecydowania się na konkretny model proponuję sklep internetowy który ma rozszerzona opcję wyszukiwania po parametrach np. megamedia.pl

Tam jest coś takiego jak "określ oczekiwania". Ja tak wybrałam swoją. Oczywiście kupiłam u konkurencji ;)

My mieliśmy jakiś starszy model - tak na oko z 6 lat ma w tej chwili. Generalnie prała i suszyła ale jakość tych działań pozostawiała wiele do życzenia (doprasowanie czegokolwiek po suszeniu graniczyło z cudem). No ale nie ma co płakać, ponieważ w momencie kupna była dość tanim modelem. Kupując pralkę i suszarkę do obecnego domu staraliśmy się wybrać modele ze średniej/górnej półki i na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Gdyby jeszcze pralka sama do suszarki przekładała ...

Pozdrawiam

P.R.

Polecam pralki gorenje. Miałam poprzednio wydałam na nią kupę kasy, ale prała jak złoto. Ciciutka, mnóstwo funkcji i ładny design (ja miałam szarą), mankament CENA. Teraz wyczytałam i znalazłam pralkę hoovera. Duzo tańsza niż gorenje, za to z podobnymi parametrami, a na forum cieszy się bardzo dobrą opinią. To model VHD 6143D. Nawet jak mi się za 10 lat popsuje to nie wydam łącznie tyle co teraz za jedną dobrą Gorenje.