Tomsi 24.07.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam i o radę pytam. Jest dach kryty tylko dachówką starą ceramiczną. Po wybudowaniu komina chciałem zamontować wyłaz dobrej firmy z kołnierzem z klapą z aluminium i przeszkleniem ale znajomy powiedział mi, że mi zrobi drewniany z kołnierzem z ocynkowanej bo jak Cyt: " jak będę chciał zmienić pokrycie na blachodachówkę lub trapezową to ten wyłaz będzie już do wyrzucenia" bo niby kołnierz się zniszczy. Z filmów -instrukcji montarzu jakie obejrzałem w necie wynika, że część dolna kołnierza jest na tyle elastyczna, że można ją uformować do kształtu nowego pokrycia a boczne i górna część kołnierza jest pod pokryciem. Proszę o opinię czy znajomy chce tylko zarobić na wyłazie czy ma też inne poważne powody by tak mówić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 25.07.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Masz racje znajomy chyba chce zarobić i nie ma się co zastanawiać i kup ten wyłaz.Czy to będzie blachodachówka czy trapez to można uformować względem fali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 30.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 pewnie gosc mial na mysli to ze kolnierz jest elastyczny jak jest nowy i wtedy sie dopasowuje, a w chwili gdy bedziesz zmienial pokrycie dachowe na inna kolniez ten bedzie juz sztywny (slonce, temp) i wtedy owy kołnierz jest do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts