karolinnab 25.07.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Czy ktos ma moze blat kuchenny z laminatu ale gruby, ze scietymi krawedziami? w takim stylu jak kompozytowe/kamienne blaty za ktore placi sie powyzej 1000 za mb. Czy trudno jest dostac blat powyzej standardowej grubosci 2,8/3,8 cm, czyli np 5 cm lub 7-8 cm i koniecznie bez zaoblonych krawedzi? jeszcze nie pytalam konkretnych wykonawcow, ale z tego co widzialam w probnikach wystawionych w sklepach to chyba trudno bedzie kupic Chodzi mi o uzyskanie takiego efektu, tutaj blat ma chyba z 7 cm, ja moge zadowolic sie 5 cm http://img150.imageshack.us/img150/1934/kuchnie40maly.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 25.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Mnie też się takie grube podobają Ktoś tu pisał na forum o blatach firmy Lupus. Oni mają na stronce takie grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.07.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Taki efekt można zrobić w ten sposób że blat 28/38 mm podkleja się płytą wiórową na żądaną grubość. Zaoblenie należy ściąć (można to zlecić w hurtowni) a brzeg okleić paskiem laminatu / forniru / obrzeżem PCV. W zasadzie jeżeli chodzi o grubość to ograniczeniem jest jedynie dostepność odpowiednich obrzeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Takie blaty sa grube tylko przy krawedziach, a srodki sa cienkie 28 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janii 27.07.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Taki efekt można zrobić w ten sposób że blat 28/38 mm podkleja się płytą wiórową na żądaną grubość. Zaoblenie należy ściąć (można to zlecić w hurtowni) a brzeg okleić paskiem laminatu / forniru / obrzeżem PCV. W zasadzie jeżeli chodzi o grubość to ograniczeniem jest jedynie dostepność odpowiednich obrzeży. Dokładnie takie rozwiązanie jest zastosowane u mnie. Obrzeże wykonane jest z aluminiowej listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts