Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domeczek - Codzienny V

Recommended Posts

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To fakt...szkoda, ale okna dachowe też są oki :wink:

U nas na poddaszu są tylko dachowe i jest bardzo jasno.

Ja właśnie wróciłam z kolejnych dużych zakupów i mam nadzieję, że więcej nie będę musiała po sklepach się szwendać....(jak ja nie lubię sklepów spożywczych i budowlanych :lol: :lol: :lol:)

Witam wszystkich sympatyków i posiadaczy "Codziennego w.V ". My jesteśmy na etapie szukania projektu i właściwie ten projekt wygrywa. Przeczytaliśmy dzienniki budowy ohm30 od deski do deski :).Gratulujemy tempa budowy no i życzymy szybkiego finału zgodnie z Waszymi planami. Chcemy wprowadzić w projekcie bardzo podobne zmiany , głównie chodzi nam o piętro. Też chcemy powiększyc łazienkę i pokój nr 14, zlikwidować balkony.

Ohm30 czy mogłabym Cię prosić o zamieszczenie Waszej koncepcji piętra ,jeśli to nie będzie kłopotem?

Bardzo Cie proszę o sugestie co do garażu, czy Waszym zdaniem jest wystarczający? Czy na tym etapie macie jakieś uwagi co do tego projektu?

Witam mdr_zg,

więc tak...na górze ostatecznie powiększone jedynie zostały pokoje od strory balkonów. Reszta bez zmian na piętrze.

Garaż wydaje się oki, ale zobaczymy jak będzie już można wjechać samochodem ( i wstawimy resztę naszych moto sprzetów i pieska :oops: ), bo podjazd jeszcze nie gotowy.... :roll:

Jeśli chodzi o całość projektu to według mnie powinny być kominy (dymne, wentylacyjne) wkomponowane w ściany, a wnęki na szafy na dole są w ogóle bez sensu tak jak i mikroskopijna spiżarka w kuchni.

Łazienka dolna jest też nieprzemyślana i dlatego ją zlikwidowałam, aby mieć większy gospodarczy, który i tak jest dość mały :-?

To chyba tyle :wink:

Myślę, że i tak każdy widzi to inaczej, bo musi wnętrze dostosować do potrzeb swojej rodzinki. Pozdrawiam.

ohm30 dziękuję za odpowiedź :).

Czyli łazienki na górze nie powiększyliście? Tak, tak te wszystkie zmiany, o ktorych mówisz na dole też bierzemy pod uwagę. O te wszytskie szafy i ścianki można sie pozabijać :). Nasza działka mieści się na wsi i planujemy piec na paliwo stałe, pomieszczenia gospodarcze sa malutkie faktycznie wiec my musimy i tak postawić jeszcze jakiś budynek gospodarczy wolnostojący ( paliwo inne graty :) ). Wasza wersja dołu tez nam sie podoba tylko chyba musimy zamknąć wiatrołap biorąc pod uwagę odsłonięcie działki.

Chciałabym Cię podpytać jesli można o jeszcze jedną sprawę.

Koszty. Murator podaje koszt budowy netto bez wykończenia wewnatrz na poziomie 270 tys.. Jak to się ma do realiów i Waszej inwestycji?

Serdecznie pozdrawiam :), bardzo mi sie podoba Wasz domek , patrząc na Wasze wnętrza ustawiam swój :).

Nie, łazienki nie ruszaliśmy.Tylko drzwi daliśmy po lewej zamiast po prawej stronie.

Co do wiatrołapu to się wstrzymuję do następnej zimy. Tak naprawdę to lubię przestrzeń i nie chciałabym jej zmniejszać, ale jeśli podczas następnej zimy będzie zimno ciągnęło po nóżkach to coś się pomyśli....

Koszt jaki nam wyszedł podam na priva wieczorkiem :wink:

Nie no, jak na razie to wasze koszty aż wprost ciężko uwierzyć są rewelacyjnie niskie :o Albo dużo robicie własnym sumptem, albo negocjujecie do upadłego :D . Macie może jakieś bardziej szczegółowe rozpiski kosztów, takie mniej więcej stan 0, mury, więźba? Chętnie byśmy porównali z naszymi przewidywaniami. Chociaż opolszczyzna jest znana z wysokich cen i to nie tylko kosztów budowy :cry: . A tak przy okazji zniknęły nam z waszego dziennika wasze zdjęcia i wyświetla się komunikat że są czasowo niedostępne. Tez tak macie czy to tylko u nas coś nie tak? Pozdrawiamy i nie zwalniajcie!!!

Nie no, jak na razie to wasze koszty aż wprost ciężko uwierzyć są rewelacyjnie niskie :o Albo dużo robicie własnym sumptem, albo negocjujecie do upadłego :D . Macie może jakieś bardziej szczegółowe rozpiski kosztów, takie mniej więcej stan 0, mury, więźba? Chętnie byśmy porównali z naszymi przewidywaniami. Chociaż opolszczyzna jest znana z wysokich cen i to nie tylko kosztów budowy :cry: . A tak przy okazji zniknęły nam z waszego dziennika wasze zdjęcia i wyświetla się komunikat że są czasowo niedostępne. Tez tak macie czy to tylko u nas coś nie tak? Pozdrawiamy i nie zwalniajcie!!!

Zdjęcia znikneły bo oszczędzamy i nie mamy za co opłacić fotosika :)

Własnym sumptem to my tylko drewno do kominka dokładamy :lol:

A ceny są niskie bo zawsze mamy kilka ofert, wybieramy najtańszą i jeszcze ją dusimy, z materiałami tak samo. No i nie dawajcie się nabierać na najsłynniejszy tekst naszej budowy "Panie, ale to jest raz na całe życie", krew mnie juz zalewa od tego textu.Dokładniejszy kosztorys na priva . Jesteście już mi winni 2 stówki :)

witam wszystkich niecodziennych :) cały czas śledzimy z moja miesieczna ŻONA poczynania was i zakrzowa jesteśmy p[rzed zakupem projektu kosztorysu nie zamawiam wole przelać 100 zł dla męża niech coś do barku wstawi na poczet nowewego domu :D ale też poprosze koszty na priv z rozdziałem na etapy z góry dziekuje