ohm30 17.02.2010 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Cieszę się, że się podoba Nasza działka też jest nie duża. W garażu okna i tak są w sumie zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max7r 18.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Niby tak ale musze zlikwidować także na podaszu , troche szkoda. W tej chwili zalatwiam wszystkie papierki . Jest tego troszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 18.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 To fakt...szkoda, ale okna dachowe też są oki U nas na poddaszu są tylko dachowe i jest bardzo jasno. Ja właśnie wróciłam z kolejnych dużych zakupów i mam nadzieję, że więcej nie będę musiała po sklepach się szwendać....(jak ja nie lubię sklepów spożywczych i budowlanych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdr_zg 19.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam wszystkich sympatyków i posiadaczy "Codziennego w.V ". My jesteśmy na etapie szukania projektu i właściwie ten projekt wygrywa. Przeczytaliśmy dzienniki budowy ohm30 od deski do deski .Gratulujemy tempa budowy no i życzymy szybkiego finału zgodnie z Waszymi planami. Chcemy wprowadzić w projekcie bardzo podobne zmiany , głównie chodzi nam o piętro. Też chcemy powiększyc łazienkę i pokój nr 14, zlikwidować balkony. Ohm30 czy mogłabym Cię prosić o zamieszczenie Waszej koncepcji piętra ,jeśli to nie będzie kłopotem? Bardzo Cie proszę o sugestie co do garażu, czy Waszym zdaniem jest wystarczający? Czy na tym etapie macie jakieś uwagi co do tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 19.02.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam mdr_zg, więc tak...na górze ostatecznie powiększone jedynie zostały pokoje od strory balkonów. Reszta bez zmian na piętrze. Garaż wydaje się oki, ale zobaczymy jak będzie już można wjechać samochodem ( i wstawimy resztę naszych moto sprzetów i pieska ), bo podjazd jeszcze nie gotowy.... Jeśli chodzi o całość projektu to według mnie powinny być kominy (dymne, wentylacyjne) wkomponowane w ściany, a wnęki na szafy na dole są w ogóle bez sensu tak jak i mikroskopijna spiżarka w kuchni. Łazienka dolna jest też nieprzemyślana i dlatego ją zlikwidowałam, aby mieć większy gospodarczy, który i tak jest dość mały To chyba tyle Myślę, że i tak każdy widzi to inaczej, bo musi wnętrze dostosować do potrzeb swojej rodzinki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdr_zg 19.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ohm30 dziękuję za odpowiedź . Czyli łazienki na górze nie powiększyliście? Tak, tak te wszystkie zmiany, o ktorych mówisz na dole też bierzemy pod uwagę. O te wszytskie szafy i ścianki można sie pozabijać . Nasza działka mieści się na wsi i planujemy piec na paliwo stałe, pomieszczenia gospodarcze sa malutkie faktycznie wiec my musimy i tak postawić jeszcze jakiś budynek gospodarczy wolnostojący ( paliwo inne graty ). Wasza wersja dołu tez nam sie podoba tylko chyba musimy zamknąć wiatrołap biorąc pod uwagę odsłonięcie działki. Chciałabym Cię podpytać jesli można o jeszcze jedną sprawę. Koszty. Murator podaje koszt budowy netto bez wykończenia wewnatrz na poziomie 270 tys.. Jak to się ma do realiów i Waszej inwestycji? Serdecznie pozdrawiam , bardzo mi sie podoba Wasz domek , patrząc na Wasze wnętrza ustawiam swój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 19.02.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Nie, łazienki nie ruszaliśmy.Tylko drzwi daliśmy po lewej zamiast po prawej stronie. Co do wiatrołapu to się wstrzymuję do następnej zimy. Tak naprawdę to lubię przestrzeń i nie chciałabym jej zmniejszać, ale jeśli podczas następnej zimy będzie zimno ciągnęło po nóżkach to coś się pomyśli.... Koszt jaki nam wyszedł podam na priva wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 19.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Cześć ohm_30 czy moglibyście wysłać nam również na priva koszty poniesione do tej pory. Mielibyśmy mniej więcej zarys tego co nas czeka w tym roku! dzięki no i oczywiście czekamy na dalsze zdjęcia i relacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 19.02.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Kosztorys poszedł na priv. Mąż właśnie powiedział, że macie dać po stówce, bo to i tak taniej niż kosztorys z Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdr_zg 20.02.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dziękuję bardzo! Ma rację chłopak, dobre rady zawsze w cenie . Podaj nr konta bo pewnie jak już zaczniemy to nie raz zapytanie wyślemy. Bedzie naszym " Expertem od codziennego w.V " Serdecznie pozdrawiamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 20.02.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie ma za co Numer konta wyślę Wam smsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 21.02.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie no, jak na razie to wasze koszty aż wprost ciężko uwierzyć są rewelacyjnie niskie Albo dużo robicie własnym sumptem, albo negocjujecie do upadłego . Macie może jakieś bardziej szczegółowe rozpiski kosztów, takie mniej więcej stan 0, mury, więźba? Chętnie byśmy porównali z naszymi przewidywaniami. Chociaż opolszczyzna jest znana z wysokich cen i to nie tylko kosztów budowy . A tak przy okazji zniknęły nam z waszego dziennika wasze zdjęcia i wyświetla się komunikat że są czasowo niedostępne. Tez tak macie czy to tylko u nas coś nie tak? Pozdrawiamy i nie zwalniajcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 21.02.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie no, jak na razie to wasze koszty aż wprost ciężko uwierzyć są rewelacyjnie niskie Albo dużo robicie własnym sumptem, albo negocjujecie do upadłego . Macie może jakieś bardziej szczegółowe rozpiski kosztów, takie mniej więcej stan 0, mury, więźba? Chętnie byśmy porównali z naszymi przewidywaniami. Chociaż opolszczyzna jest znana z wysokich cen i to nie tylko kosztów budowy . A tak przy okazji zniknęły nam z waszego dziennika wasze zdjęcia i wyświetla się komunikat że są czasowo niedostępne. Tez tak macie czy to tylko u nas coś nie tak? Pozdrawiamy i nie zwalniajcie!!! Zdjęcia znikneły bo oszczędzamy i nie mamy za co opłacić fotosika Własnym sumptem to my tylko drewno do kominka dokładamy A ceny są niskie bo zawsze mamy kilka ofert, wybieramy najtańszą i jeszcze ją dusimy, z materiałami tak samo. No i nie dawajcie się nabierać na najsłynniejszy tekst naszej budowy "Panie, ale to jest raz na całe życie", krew mnie juz zalewa od tego textu.Dokładniejszy kosztorys na priva . Jesteście już mi winni 2 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 21.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Po ostatnim zdaniu tak dla przekory zerknąłem na waszą lokalizację i... I się nie zdziwiłem WLKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 21.02.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Przejrzałem wasz kosztorys i mała masakra wy daliście za więźbę niecałe 7000 a my 11000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 22.02.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 He, he do Poznania mam kawał drogi Cztery tysiące to duża różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzydorendKasia 22.02.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 witam wszystkich niecodziennych cały czas śledzimy z moja miesieczna ŻONA poczynania was i zakrzowa jesteśmy p[rzed zakupem projektu kosztorysu nie zamawiam wole przelać 100 zł dla męża niech coś do barku wstawi na poczet nowewego domu ale też poprosze koszty na priv z rozdziałem na etapy z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 23.02.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 IzydorendKasia z podziałem na etapy to 200zł Poszło na priva. Nasza dolna łazienka.Jeszcze cała brudna. http://images38.fotosik.pl/260/3ef49204a1d06712med.jpg http://images42.fotosik.pl/176/fc6fb5aeb5ea84cemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzydorendKasia 23.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam albo nie potrafie odczytać priva albo nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 23.02.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 hmmmm, a teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts