ANGA 14.04.2002 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2002 Jesienią przykryliśmy dach blachą. Na więźbę kupowaliśmy drzewo impregnowane. Ostatnio zauważyliśmy na belkach stropowych (nie wszystkich)zielone naloty. Jak myślicie czy to może być pleśń, co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.04.2002 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 U mnie pojawił się nalot w białym kolorze. Wezwany dostawca drewna stwierdził, że była to sól z impregnatu. Podobnie twierdziło też kilku innych fachowców od budownictwa. To mnie uspokoiło. Te nalot pojawił się swieżo po przywozie gdy drewno było jeszcze zestaplowane. Kolor bejcy był zielony. Obecnie gdy więźbę mam zmontowana po nalocie nie ma śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANGA 19.04.2002 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Na naszą prośbę, drzewo obejżał właściciel tartaku i stwierdził,że to pleśń. Na belkach świerkowych nalotu nie ma tylko na sosnowych. Polecił nam usunąć go i zabezpieczyć drzewo jakimś środkiem.Jak sądzicie czy w takiej sytuacji mamy prawo do reklamacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 19.04.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Miałem podobny problem.Stanowisko ekspertów było takie, ze plesn nie naruszastruktury drewna i nie pogarsza jego wlasciwosci konstrukcyjnychwiec moje wzburzenie zostało nieco uspokojone, ale z uwagina alergizujace dzialanie plesni domagalem sie usuniecia plesnii dodatkowego zabezpieczenia drewna również przed plesniana koszt tartaku.Najwyrazniej mialem wystarczajaco duzo zapalu i motywacjiaby do tego doprowadzic, bo sie udało.Życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts