mia123 25.07.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Chyba muszę się wyżalić. Dzisiaj byłam oglądać kafelki, generalnie myślałam o Tender Way, ale to co zobaczyłam w sklepie po prostu totalnie mnie zbiło z nóg. Tak strasznie spodobały mi się płytki Le Rable, że tak na prawdę nic mi się już nie podoba tylko jest jeden mały problem.... cena!!! I co teraz zrobić jak już nic więcej mi się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 25.07.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 To proste: sprzedać nerkę Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać A poważniej: zwróć się do swojego faceta. Kiedy moja Żona zasygnalizowała, że tylko płytki za 55 EU wchodzą w rachubę musiałem zasiąść z kalkulatorem, przeprogramować priorytety i ...płytki są. Może i u Was się uda. Czego życzę i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 25.07.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 "krople wody" z Impronty?... nie dziwię się, cudne są! z doświadczenia: jeżeli tak Ci się strasznie spodobały, że sama myśl o innych napawa Cię obrzydzeniem , to kup je kosztem czegoś innego. łazienki już nie zmienisz. a bez drzwi/stołu/szaf też można (czas jakiś) żyć... cena dekoru jest zabójcza, faktycznie. cena płytki podstawowej zresztą też... może zdecydujesz się np. na jedną ścianę / część ściany w Le Rable, a resztę łazienki w innych płytkach? może uda się znaleźć pasujący kolor płytki podstawowej w niższej cenie? widziałam te płytki na żywo i wiem, że trudno o nich zapomnieć A poważniej: zwróć się do swojego faceta. ojacie, co za patriarchalna rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.07.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 A może da się ograniczyć powierzchnię pod kafle, a resztę pomalować? Coraz częściej widze takie łązienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 25.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 A poważniej: zwróć się do swojego faceta. ojacie, co za patriarchalna rada Przepraszam, zapomniałem o poprawności, już koryguję: zwróć się do swojego faceta/kobiety, partnera/partnerki, sponsora/sponsorki, sąsiada/sąsiadki, cioci/wujka....(niepotrzebne skreślić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 25.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Wiem co czujesz - też się zakochałam w tych płytkach i właśnie robi się moja łazienka w Le Rable Wiem, że są bardzo zbliżone kafle do Le Rable i w niższej cenie - nie widziałam ich na żywo - kafle to Polcolorit model Stella. Na zdjęciu prezentują się tak: http://www.polcolorit.pl/produkty.php?p=nowosci,Stella_M Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 25.07.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Grrrrrr , skąd ja to znam:/ Początkowo kombinowałam jak tu zrobić jakieś brązimi , paski , szukałam zmieniików. Im bliżej decyzji , tym bardziej kombinuje jak tu zwiększyć budżet na łazieneczkę Pożyjemy , zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 25.07.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Mia, ja kupiłam Le Rable w bardzo dobrej cenie w sklepie Akcess w Białymstoku. Sprawdź u nich cenę, nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.07.2009 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Kurcze, może faktycznie uda się to jakoś załatwić. Bo zakochałam się bezpowrotnie w tych kafelkach. Szukałam już najtańszych na internecie i można je kupić dużo taniej niż w sklepie. Albo z czegoś zrezygnuje np. szafy jakiejś (przynajmniej na jakiś czas) albo tak jak mówiliście ułożyć tylko trochę kafelek i resztę pomalować farbą. A te Polcolorit Stella wyglądają na niemal identyczne Muszę ich poszukać i zobaczę, bo wtedy może się je zakupić bez większych kompromisów. Podnieśliście mnie na duchu że może jednak uda mi się mieć wymarzone kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 27.07.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Aaa, matrixy. Tez mi się podobają ale nie wiem czy dobrze by wyglądały położone w poziomie. Znaczy dłuższą stroną horyzontalnie:) Widział kto i może podrzucić widoczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 27.07.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 W poziomie to wydaje mi się, że średnio bo symulują spływające krople wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 27.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 mia123 na Śląsku dobre ceny ma hurtownia Mera w Tychach - 128zł/m2 za płytkę podstawową, dekor 179zł/sztuka. Ceny można jeszcze negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 27.07.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Muszę w takim razie odwiedzić Merę!!! A dzisiaj pojechałam zobaczyć te płytki z Polcoloritu, ale niestety nie umywają się do tych z Le Rable. Wyglądają jak mega tania podróbka, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 28.07.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 mia123 a widziałaś taką kolekcję Pilcha? Wiem, że mają takie kropelki, w kolorystyce biało - niebieskiej (biała płytka, niebieskie kropelki). Sam dekor jest naprawdę ładny, ale już gładka płytka to sprawa dyskusyjna mia123 mam prośbę jak będziesz w Mera w Tychach możesz zobaczyć, czy mają gdzieś ułożone - Paradyż Hanabi/ Hiro http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/hanabi-hiro w wersji Black lub - Paradyż Tender/Way http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/tender-way ( tutaj kolor niebieski mnie interesuje bo pomarańcz i fiolet widziałam - chciałabym jeszcze zobaczyć na ekspozycji blue ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 28.07.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jasne, nie ma problemu, jak tylko tam pojadę to dam ci znać A jak ci się spieszy to pewnie mogliby ci powiedzieć przez telefon czy maja taką ekspozycje. Z Tender blue jest faktycznie problem, nigdzie na śląsku nie widziałam tej ekspozycji, a szukałam bo w pierwszej kolejności zastawiałam się nad nimi. Jednak już na 99% postanowiłam, że będzie Le Rable, teraz tylko będę szukała gdzie taniej i jeszcze jak ułożyć, żeby nie wyszło za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 wrzuć tutaj rzut łazienki to na pewno wiele fajnych pomysłów się pojawi Jednak już na 99% postanowiłam, że będzie Le Rable, teraz tylko będę szukała gdzie taniej i jeszcze jak ułożyć, żeby nie wyszło za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 28.07.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 mia123 nie śpieszy mi się dlatego tak przy okazji postanowiłam Cię poprosić o sprawdzenie Zrób koniecznie zdjęcia płytek jak już będziesz miała u siebie. Bo płytki są bardzo śliczne i chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 28.07.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jasne, pewnie, że zrobię zdjęcia A do mery będę jechała jak będę miała dzień urlopu, prawdopodobnie w piątek, albo w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.07.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jednak już na 99% postanowiłam, że będzie Le Rable, teraz tylko będę szukała gdzie taniej i jeszcze jak ułożyć, żeby nie wyszło za drogo. NEGOCJUJ. najwyżej odmówią rabatu, co Ci szkodzi. ja negocjowałam ceny płytek i ceramiki w poznańskim Cermagu - i wynegocjowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 12.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 No to ja dołączam do "zakochanych" w Le Rable - zamierzamy położyć je w dolnym WC. Jest malutkie i to jeszcze pod schodami, więc jakoś przeżyjemy cenę tych dekorów może... Widzieliśmy te płytki na początku naszego wielomiesięcznego maratonu po sklepach z płytkami. Byliśmy zachwyceni, ale cena nas powaliła. W dużych łazienkach na piętrze nie mogły więc wchodzić w grę. Nasza, przy sypialni (16 m2) będzie w alabastrino i drewnie merbau. Do tego mozaika MS Perła z Tubadzina. Zobaczymy, jak wyjdzie. Do drugiej, dziecięcej wybraliśmy kolorowe płytki Rako z serii orchidea (bez kwiatowych dekorów). No i została nam najmniejsza łazieneczka - WC z umywalką przy kuchni i salonie... Musi być JASNA, prosta, elegancka... No i przypomniały nam się "spadające kropelki"... Tyle, że jakiś czas temu znowu się na nie natknęliśmy i już nie zrobiły na nas wrażenia. Teraz domyślam się, że to był Polcolorit, stąd tak różne wrażenie. Dziś pojechałam znowu zobaczyć te płytki w "pierwszej" (teraz wiem, że oryginalnej) wersji i znowu jestem zachwycona i już wiem - MUSZĘ JE MIEĆ!. Pomysł rozłożenia dekorów już mam. Niestety wyszło ich aż 9!!! Musimy to jeszcze rozrysować w CADzie. Zobaczymy. Podłoga będzie do tego z merbau, kibelek i umywalka EGO, duże lustro i na dwóch prostopadłuch do siebie płaszczyznach.... Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts