ArtMedia 04.12.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Witam. Jak w temacie. Chciałem po fakcie ocieplić trochę wkład kominowy od kominka. Tyle, że granulat wełniany z pewnością nie obsypie równo całego wkładu. Wpadłem na pomysł, że granulki keramzytu sprawdzą się tutaj idealnie. Tylko jakie mogą być przeciwwskazania? Tak na rozum, to temperaturę wytrzyma, w końcu to glina. Zasypie dokładnie każdą szczelinę. Umożliwi pracę wkładu, nawet dodatkowo troszkę uszczelni ewentualne przecieki. Co jest przeciw? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 04.12.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Na pewno można tam wsypać perlit - na internecie jest o tym tylko na stronie kopalni Zębiec, a na telefon przesyła materiały firma Perlipol z Bełchatowa. Jeśli byłbyś zainteresowany, to poszukam w torebce namiary na nich.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 05.12.2003 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Dzięki za info. Faktycznie perlit też nadawałby się i to chyba nawet bardziej. Ciekaw jestem jak cenowo wychodzi? Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 05.12.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Jak ostatnio dzwoniłam do Perlipolu, to było 180,- zł za metr sześc. brutto - za perlit III klasy (ten najgrubszy) z możliwością negocjacji. Oni to sprowadzają ze Słowacji. Ile w Zrębcu, to nie wiem.Tak w ogóle to ja się zastanawiam nad możliwością ocieplenia perlitem ścian zewnętrznych (trójwarstwowe - po prostu wsypuje się samemu z worków pomiędzy ściany).Pzdr.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 10.12.2003 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Witam. No i stanęło na perlicie. Jest tańszy, ma lepszą izolacyjność termiczną i jest równie niepalny. Tylko temperaturę topnienia ma niższą bo ok. 900st. Nie wiecie jaka temperatura panuje w czopuchu? Ale chyba niższa, bo stalowe kolano stopiłoby się? Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 10.12.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Ja chciałem nasypać czegoś do komina wentylacyjnego którym przebiegają rury DGP - skąd bierzecie granulowaną wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Perlit jest lepszy do wełny granulowanej bo nie ulega zmianie jego objetośc, a napuszone kłaczki wełny po jakimś czasie się ubijają.Poza tym ma właściwości podobne do cieczy - wypełnia wszystkie luki. Na pewno jest lepszy od keramzytu.A tak w ogóle to który perlit ma lepszą izolacyjność ten gruby czy najdrobniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 10.12.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Jak ostatnio dzwoniłam do Perlipolu, to było 180,- zł za metr sześc. brutto - za perlit III klasy (ten najgrubszy) z możliwością negocjacji. Oni to sprowadzają ze Słowacji. (...) A wiesz może skąd ze Słowacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 10.12.2003 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Witam. Ja chciałem nasypać czegoś do komina wentylacyjnego którym przebiegają rury DGP - skąd bierzecie granulowaną wełnę? Można zamówić w hurtowniach, tylko niechętnie sprowadzają małe ilości. Ja namierzyłem w Białymstoku jeden worek 120l... w GenBudzi-e. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 10.12.2003 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Szaruś, poszukam w torebce i jutro Ci napiszę, skąd. Moja torebka jest typową torebką kobiety, więc sam rozumiesz, że to szukanie musi potrwać. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 10.12.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Oj to mogę długo czekać. A moja żona to masz aż trzy torebki, i jak musi poszukać kluczyków od samochodu to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 10.12.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 A mój mąż też musi mieć cierpliwość, bo kluczyki jak kluczyki, ale gdzie wsiąkły dwie karty kredytowe? (początkowo trzy, ale jedną znalazłam w małej czarnej lakierowanej torebce, tej do teatru). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts