nuska1719505433 25.07.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witajcie:) Potrzebuję rady jak przymocować profil do ścianki gipsowej na skosie. Dokładnie to zamierzam zrobić pod skosem schowek z drzwiczkami, ale nie wiem jak zamocować górny profil. Profile do ścianek gipsowych mają kąt prosty a ściana jest pod sporym kątem ostrym:(. Tak więc pomysł jest ale nie wiem jak ruszyć z jego realizacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 http://www.knauf.pl/knaufengine/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=172 wystarczy poszperac i juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 26.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 wystarczy poszperac i juz jest..... tak tylko co??? Ten sam problem mnie dręczy, na tych stronach jest wszystko i nic!!! Ja robiłem to tak, że rozginałem profil lub wyciągałem gipsem po płycie ,że gubiłem uskok na tej metalowej listwie kątowej. Raz zrobiłem taki kąt rozwarty na odcinku ok 2 metrów bez listwy. Wtopiłem siatkę w ściany tak aby jej nie wywijać (dochodziła do rogu). Następnie gipsowałem ściany. Samą krawedz poprawiałem jeszcze akrylem. Jest to czasochłonne lecz do wykonania. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 profila sie nie rozgina bo traci swoje wlasciwosci to ze ktos nie potrafi korzystac z internetu i stron producentow g-kgdzie wszystko jest opisane z detalami, podany jest nawet odleglosc miedzy srubami to do kogo te zale?zawsze twierdzilem ze lekarz niech leczy a budowlaniec niech buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 26.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Trala lala profili się nie rozgina bo tracą swoje właściwości . Jasne ,że masz rację !!! Te Mądrala, Z szukaniem po necie powiadasz... a kto Ciebie o śruby pyta i inne pierdamony? Gość listewkę chce osadzić , grzecznie o pomoc prosi. Ma mało czasu, kobitka pewnikiem mu głowę suszy ,ze robota jeszcze nie zrobiona a Ty mu link do kopalni wiadomości dajesz . Jemu tylko listewka potrzebna !!! Tylko gdzie ten zatroskany Kolega dostanie profile rozwarte np. takie jak tu oferują a ja znalazłem http://www.mihen.pl/listwy_aluminiowe.html Straci tylko czas na ich poszukiwanie. Ostatecznie to wolny kraj i zrobi jak będzie chciał. Bez urazy Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 26.07.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 wiesz pytanie bylo jak przymocowac profil do scianki na skosie, a Ty mu dajesz linka do naroznikow perforowanych, wiec .............. to chyba nie ta bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 26.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Problem może wystąpić z przykręceniem do samej płyty, bo pewnie nie wiadomo gdzie są profile do których jest przykręcona płyta.Dwa sposoby sa na to, albo kupić kołki które się wkręca w płyty a w nie wkręty, albo od środka schowka wycinac małe otwory i wkłać profile nad płyte tak aby przez nasz profił załapc za profil na płytą (hmm może zrozumiecie).Wtedy przykręcamy normalny profil do skosu, gęsto dając śruby i po umocowaniu wyginamy ścianki pod takim kątem jakim chcemy.W zasadzie jest to proste i nie trzeba kupowac żadnych innych profili a trzyma sie jak cholercia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 26.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 wiesz pytanie bylo jak przymocowac profil do scianki na skosie, a Ty mu dajesz linka do naroznikow perforowanych, wiec .............. to chyba nie ta bajka Jezuuuu faktycznie Jestem jednak więcej jak pewien ,ze kolega mota się z tymi listwami . Damy mu więc szansę i niech sam nam coś jeszcze opowie Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 29.07.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witajcie:) Potrzebuję rady jak przymocować profil do ścianki gipsowej na skosie I nikt tak naprawdę nie napisał jak ten górny profil przymocować. A szkoda, bo też chciałbym wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 29.07.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witajcie:) Potrzebuję rady jak przymocować profil do ścianki gipsowej na skosie I nikt tak naprawdę nie napisał jak ten górny profil przymocować. A szkoda, bo też chciałbym wiedzieć... Napisałem jak to zrobić no chyba że mam jeszcze narysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 30.07.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Czyli co,wystarczy przykręcić górny profil np UW do skosu pod kątem np 45 stopni po czym wygiąć go tak aby krawędzie były prostopadle do podłoża,żeby można było "wcicnąć" w niego pionowy profil CW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 30.07.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dokładnie tak, szczegół leży w samym przykręceniu, musi być mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.07.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A może trzeba się zainteresować profilem V Norgipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 31.07.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Profil "V" chyba nie jest do tego celu i przy budowaniu ścianki pod skosem raczej się nie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Późno było. Źle zinterpretowałam zamiar autora wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 31.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 A czy tak samo można zrobić z górnym profilem mocowanym do krokwi przy zabudowie ścianki kolankowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 31.07.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Nie wiem dokładnie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 03.08.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Jak się ociepla ścianę kolankową z "widoczną" murłatą,to stawia się ściankę z płyt na profilach CW/UW i wtedy też istnieje ten "problem" jak przykręcić górny profil UW do krokwi,które idą pod kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 03.08.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Praktycznie tak samo tylko że po między krokwiami jest duża odległość i trzeba by było czymś to usztywnić np. nabić pierw deskę i wtedy przykręcić profil dosyć gęsto co około 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts