Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ścianka gipsowa pod skosem/zabudowa

nuska1719505433

Recommended Posts

Witajcie:)

Potrzebuję rady jak przymocować profil do ścianki gipsowej na skosie. Dokładnie to zamierzam zrobić pod skosem schowek z drzwiczkami, ale nie wiem jak zamocować górny profil. Profile do ścianek gipsowych mają kąt prosty a ściana jest pod sporym kątem ostrym:(.

Tak więc pomysł jest ale nie wiem jak ruszyć z jego realizacją:)

wystarczy poszperac i juz jest..... :D tak tylko co??? Ten sam problem mnie dręczy, na tych stronach jest wszystko i nic!!!

Ja robiłem to tak, że rozginałem profil lub wyciągałem gipsem po płycie ,że gubiłem uskok na tej metalowej listwie kątowej. Raz zrobiłem taki kąt rozwarty na odcinku ok 2 metrów bez listwy. Wtopiłem siatkę w ściany tak aby jej nie wywijać (dochodziła do rogu). Następnie gipsowałem ściany. Samą krawedz poprawiałem jeszcze akrylem. Jest to czasochłonne lecz do wykonania. pozdro

Trala lala :D profili się nie rozgina bo tracą swoje właściwości . Jasne ,że masz rację !!! Te Mądrala, Z szukaniem po necie powiadasz... a kto Ciebie o śruby pyta i inne pierdamony? Gość listewkę chce osadzić , grzecznie o pomoc prosi. Ma mało czasu, kobitka pewnikiem mu głowę suszy ,ze robota jeszcze nie zrobiona :) a Ty mu link do kopalni wiadomości dajesz . Jemu tylko listewka potrzebna !!!

Tylko gdzie ten zatroskany Kolega dostanie profile rozwarte np. takie jak tu oferują a ja znalazłem :lol: http://www.mihen.pl/listwy_aluminiowe.html Straci tylko czas na ich poszukiwanie. Ostatecznie to wolny kraj i zrobi jak będzie chciał. Bez urazy Nara

Problem może wystąpić z przykręceniem do samej płyty, bo pewnie nie wiadomo gdzie są profile do których jest przykręcona płyta.Dwa sposoby sa na to, albo kupić kołki które się wkręca w płyty a w nie wkręty, albo od środka schowka wycinac małe otwory i wkłać profile nad płyte tak aby przez nasz profił załapc za profil na płytą (hmm może zrozumiecie).Wtedy przykręcamy normalny profil do skosu, gęsto dając śruby i po umocowaniu wyginamy ścianki pod takim kątem jakim chcemy.W zasadzie jest to proste i nie trzeba kupowac żadnych innych profili a trzyma sie jak cholercia.

wiesz pytanie bylo jak przymocowac profil do scianki na skosie, a Ty mu dajesz linka do naroznikow perforowanych, wiec .............. to chyba nie ta bajka

Jezuuuu faktycznie :D

Jestem jednak więcej jak pewien ,ze kolega mota się z tymi listwami . Damy mu więc szansę i niech sam nam coś jeszcze opowie :lol: Nara