Krisd1979 26.07.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam wszystkich otóż mam problem. Czy ktoś zna definicję Gres gat 1? Jak go określają polskie normy? Zakupłem gres w Wemie, przy zakupie nikt mnie nie poinformował , że jest on ściągany z Chin!!!! Otóż ten gres ma niby być gat 1 , a jest straaasznie krzywy , wszystkie kafle są powyginane jak banany. Zadzwoniłem do nich w sprawie wyjaśnienia sytuacji, zbyli mnie twierdząc, iż odchyły w gat 1 mogą wynosić do 3mm. Moim zdaniem jest to kompletna bzdura bo nigdzie w polskich normach nie mogę tegop znależć. Jest jedyny zapis ,że w gat 1 na 100szt , 5 może być wadliwych, reszta musi być idealna. Z pewnością tego im nie odpuszczę i będę pisał reklamację, lecz chciałbym podeprzeć się jakimiś normami. Może ktoś mi postara się pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts