Piotr_M 26.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Mam pytania dot. ocieplenia garażu połaczonego z domem, nad garażem są pomieszczenia mieszkalne:- czy nie należy ocieplić nadproża wjazdu do garażu (od dołu czyli w świetle otworu). Spotkałem się z opinią, że jest to obowiązkowe (grubość tego ocieplenia to 3-5 cm),a dodatkowo powinno się ocieplić też tą ścianę od środka (czyli od strony garażu) a przynajmniej nadproże; ale jak później montować bramę garażową?- czy ściana wspólna dom/garaż nie powinna być ocieplona zakładając, że garaż będzie tylko minimalnie ogrzewany? Proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 już w projekcie powineineś mieć ocielplenie wewnatrz garażu ścian i sufitów w części stykajacej sie z mieszkalną częścią budynku, u mnie ściana garażu od strony domu w projekcie (i w będzie w realu) ocieplona 5cm styro 9z tym że tu zamiast zwykłego dam eps200 parking żeby "utwardzić" ścianę, przecie to garaż ) a sufit nad którym jest 30-metrowy pokój ma ocieplenie 4 lub 5cm (oczywiscie izolacja termiczna podłogi od strony pomieszczena występuje również) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 26.07.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 już w projekcie powineineś mieć ocielplenie wewnatrz garażu ścian i sufitów w części stykajacej sie z mieszkalną częścią budynku, u mnie ściana garażu od strony domu w projekcie (i w będzie w realu) ocieplona 5cm styro 9z tym że tu zamiast zwykłego dam eps200 parking żeby "utwardzić" ścianę, przecie to garaż ) a czy na takie ocieplenie mozna przyklejać płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.07.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Podobnie jak na cokół domu, tak. Kołki, siatka, klej , płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts