BOHO 25.02.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 można pogratulować................ ja w wieku 22 lat, zastanawiałem się jak pracując dorywczo , uzbierać pieniądze na wakacje............. wbrew panującym opiniom, gdy jest się na studiach dziennych, nie ma zbyt wielu mozliwosci zarabiania.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jutta 11.03.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 No to mnie też zapiszcie do Waszego klubu usiąde sobie w kaciku, bo to nasza córka ma juz 22 lata a my 40 + Jeszcze nie zaczęłam budowy, jeszcze nie znalazłam swojego miejsca, ale do 3 lat mam nadzieję ze sie wyrobie i z miejscem i z budową narazie czytam, przeglądam, denerwuje sie Waszymi problemami ale i uczę przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.03.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dziękuję Iwona213..za słowa otuchy...ja również życzę aby Tobie powodzenia w realizowaniu marzeń Jutta - to dobrze, że chociaż o tym już myślisz i jesteś na bieżąco z informacjami nie poddawaj się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 23.03.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Gierga fajnie przy twoim wieku brzmi Ja od wielu lat marzyłam o własnym domku z dala od miasta i powoli realizuje te marzenia. Ale ja czuję podobnie, może mam trochę więcej bo 26 lat, ale wcześnie zaczynamy to marzenia szybciej sie spełnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 23.03.2004 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Anekri - bo taka prawda od pieluszki o tym myślałam i zawsze mnie ciągnęło w stronę budowy hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 29.03.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 to ja tez poprosze o przygarniecie , latek mam ciut wiecej ale mieszcze sie jeszcze chyba przed 30 w kwietniu mi stuknie 29 tak jak Gierga marzylam o domku od lat , do domku to jeszcze mi troche brakuje ale dizaleczke juz mam, powolutku ogrodzilam ja, podciagnelam prad, utwardzilam wjazd, nawet mam extra wc , najladniejsze we wsi , z budowa to jweszcze musze poczekac, brak finansow- narazie pilnuje portwela zeby zaoszczedzic conieco moze nie zbudoje przed 30-tka, moze to zajmie mi najblizsze pare lat, jednak kiedys wloze kluczyki do drzwi , przekrocze prog domu i powiem: jestem u siebie, we wlasnym domu czego zycze nam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalina 30.03.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ejjj no.... ja mam dopiero ( juz ) 21 I sie nie poddam !! Bede walczyc o swoja arch. !! Ale co tam....czlowiek uczy sie cale zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romans1719499455 01.04.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 no i ja też mam 22 lata skończone (kilkanaście lat temu) - więc się łapię Ale powaznie - im wcześniej się zbuduje Dom, tym łatwiej to przyjdzie. Świadomość i wiedza życiowa, to kłopotlkiwy i zupełnie zbędny balast. Podobno w labolatoriach NASA wisiały plakaty przedstawiające trzmiela, z podpisem: "lata, bo nie umie czytać". Chodziło o to, że według wszelkich dostępnych znanych reguł, fizyki i aerodynamiki, budowa tego zwierzątka teoretycznie nie pozwala na utrzymanie się w powietrzu, a Ono nieświadome naszej wiedzy spokojnie bzyka sobie gdzie ma ochotę. Według mnie tak samo jest z Nami - nie zdając sobie sprawy, że to na co się porywamy jest niemożliwe - na luzie to realizujemy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 02.04.2004 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 dobre ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 04.06.2004 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 hej, ja jestem rowniez rocznik 77 i zaczynam wlasnie budowe, wraz z moim chlopakiem, i dzieki niemu. podziwiam mlodsze o kilka lat ode mnie osoby, ktore juz powziely takie decyzje, i je realizuja. ja, bedac jeszcze w liceum, dorywczo zarabialam na ksiazki i ubrania; na studiach - na studia i dosc wygodne zycie studenckie (choc bez przesady). przez mysl mi nie przeszlo budowanie domu, bo skad niby pieniadze???? ale to wlasnie moj chlopak pokazal mi, ze chciec, to naprawde moc, choc wiaze sie to z ciezka praca i wyrzeczeniami. w 100% finansujemy wszystko sami, bez jakiejkolwiek bazy z przeszlosci, bez pomocy innych, co lepsze, bez kredytow. pracujemy naprawde ciezko, ale jednoczesnie teraz widze, ze najwieksze marzenia sie spelniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.06.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 jeżeli ani Ty , ani Twój chłopak, nie jesteście pracownikami banku inwestycyjnego, to to co napisałaś jest raczej niemożliwe....... niestety.....chyba, że budujecie gdzieś za Ciepielowem i budowę planujecie na 10 lat.... to wtedy może....... nikt mi nie powie, że ludzie bez pieniążków rodziców , niedługo po studiach, są w stanie sami wybudować dom !chyba że Twój chłopak jest murarzem - tynkarzem i cieślą - trzy w jednym ! wtedy jest to możliwe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 04.06.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 widze boho, ze nie proznujesz, a najbardziej interesuja cie mozliwosci zarobkowe innych nie, nie jestesmy pracownikami banku, co wiecej, oboje po studiach, ale zadne z nas nie pracuje ani w swoim zawodzie, a co ciekawsze oboje pracujemy fizycznie! juz pisalam to wczesniej na forum, ale napisze i dla ciebie, co byc moze bedzie dla ciebie szokiem, ale zaczelismy budowanie domu na odleglosc!!! juz dwa lata ciezko pracujemy za granica, i bardzo oszczedzamy, ale powoli zaczyna nam to owocowac. w taki sposob chcemy dociagnac dom do stanu surowego, a potem wrocic i reszte wykonczyc. a wiec widzisz, mozna, zero pieniedzy skadkolwiek indziej. oczywiscie, bardzo nam pomagaja rodzice, bo to oni dopilnowuja robotnikow, kupuja wybrane przez nas materialy i narzedzia, itd. jakby nie bylo, my wszystko finansujemy sami, za ciezka prace. i co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.06.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 OK - zgadzam się ! bank inwestycyjny, rodzice albo praca za granicą.....człowiek pracujący w kraju, nie ma niestety takiej możliwości...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 04.06.2004 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 tu ci przyznaje racje, czlowiek pracujacy w tym kraju normalnie, bez pomocy np. rodziny, nie jest w stanie zbyt wiele zrobic. no chyba, ze zdecyduje sie na wielo, wieloletnie splacanie kredytu, co uwazam, tez jest okropnym rozwiazaniem. nie wiem, dlaczego tak jest, ale mam wrazenie, ze to panstwo rzuca klody pod nogi wszystkim, ktorzy chca naprawde cos zrobic, rozwinac, i to bez znajomosci, czy krecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.08.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Chciałabym się dopisać, jeśli można. U mnie też dwójka z przodu!!! Zgadzam sie, ze trudno w tym kraju coś samemu młodo osiągnąć.Ja i mój Misiek próbujemy (on też przed 30) i dlatego zaczęliśmy.Ale beż duuuuzego kredytu się nie obejdzie. Jednak wierzymy, że warto. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.08.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 chyba, że budujecie gdzieś za Ciepielowem i budowę planujecie na 10 lat.... to wtedy może....... nikt mi nie powie, że ludzie bez pieniążków rodziców , niedługo po studiach, są w stanie sami wybudować dom ! chyba że Twój chłopak jest murarzem - tynkarzem i cieślą i informatykiem , którego prace docenia pracodawca:) No ale rzeczywiście nie w wieku lat 22 a 27 Szkoda, że to nie o mnie. Ja niestety jeszcze troszkę musze poczekać coby zdobyć zdolność kredytową, a w tej chwili mam 26 wiosen. Jak dobrze pójdzie to budowe zacznę za dwa może trzy lata. Pracuje od 20 roku życia, sam opłaciłem swoja szkołę, zbieram na dom od pięciu lat. Od dwóch lat oszczedzamy we dwoje. Nie jest wcale łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxk 26.08.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Witam! Nie czytałem co prawda wszystkich postów ale mam wrażenie że moja żona jednak jest najmłodsza Jak zaczynaliśmy to miała 20 lat a od tego czasu upłyneło dokładnie 13 miesiecy (tzn za 2 dni) Moja żona Karolina ma obecnie 21,5 a ja 23 lata (5 wreześnia) Aha nie jesteśmy małużeństwem z przymusu tylko z własnej nie przymuszonej woli a o potomka dopiero się staramy. (tak tylko uprzedzam bo czesto się spotykamy z takimi pytaniami. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Ktos wspomnial o klubie po 40-tce. ? Gdzie go znajde , bo tu nie pasuje ! Pozdrowienia dla mlodziezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
technik 02.09.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 A ja mam lat 19 i budownictwo mnie fascynuje.Bardzo interesuję się nowoczesnymi systemami oraz projektowaniem w programie AutoCad i innych Jestem uczniem 5 klasy technikum budowlanego. Pozdrawiam daniel k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.09.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Zuziu!!! Nie liczy sie to co w metryce, tylko to co w duchu. A skoro tu zajrzałaś - to na pewno jestes młoda duchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts