bartus01 26.07.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Temat poruszany ale wątpliwości nadal wiele - co zastosowac do przykrycia tarasu drewnianego od strony zachodniej. Pytanie do osób które wybrały jedno z tych rozwiązań. Jak sie sprawdzają w praktyce, co przemawia za Waszym wyborem ? Jakie macie spostrzezenia ? Co wybralibyście robiąc jeszcze raz takie zadaszenie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 26.07.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Dzięki mpoplaw, wydaje mi sie ze Twój materiał to nie poliweglan a płyty trapezowe typu PET , maja inne parametry niż poliweglan i są cienksze. Czy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Południowy taras przykryłem matami wiklinowymi - to od słońca, w planach mam dołożenie czegoś typu poliwęglan żeby chroniło od deszczu. Jeżeli to tylko zadaszenie miescja na posiedzenia blacha mi sie wydaje taka "zbyt ciemna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 26.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Jak na zadaszenie tarasu to tylko poliwęglan; sam mam już kilka ładnych lat i jak jest słońce wczesną wiosną to już z rodzinką w ,,ogrodzie zimowym" kawke i ciasto spożywamy W firmie sporo montujemy zadaszeń z poliwęglanu i jak do tej pory reklamacji ani uwag nie mieliśmy. Należy pamiętać, że na większe konstrukcje powinno dawać sie grubszy poliwęglan (od 10mm w góre i w dodatku kilkukomorowy); nie szczędź kasy na ,,dodatki" typu gumy, uszczelki, listwy,grzybki itp. Jeżeli mogę podpowiedzieć to wybierz dach z poliwęglanu ,,dymionego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 23.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 WitamPrzymierzam się do budowy tarasu z zadaszeniem...myślę o zrobieniu zadaszenia pokrytego właśnie poliwęglanem, mam jednak wątpliwości czy latem nie będzie się za bardzo pod nim nagrzewało i czy da sę tam poprostu wysiedzieć.Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 11.04.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wątek stary ale mam nowy pomysł (chyba...) A może by tak połączyć pokrycie blacho dachówką i poliwęglanem i zrobić świetliki, coś jak takie duże wyłazy dachowe. Czy ktoś rozważał takie rozwiązanie, a może ma zdjęcia lub gdzieś to widział. Od spodu ładna podbitka. Poliwęglan obsadzony w dobrze zrobionej obróbce dekarskiej, drewno wystrugane i pomalowane. I wtedy byłoby słoneczko w salonie i cień na tarasie. W zasadzie dekarz powinien wiedzieć jak to zrobić ale wolałbym to gdzieś zobaczyć czy to dobrze wygląda. Czytałem forum ale dyskusja idzie pomiędzy blacha a poliwęglanem czyli za i przeciw, a nie na temat obu tych materiałów. Chyba, że jest to jakiś stylistyczny błąd, obciach i po prostu takich rzeczy się nie robi. Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 12.04.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Estetyka materiałów to jedna rzecz,a ich użyteczność to druga.Przy poliwęglanie będziesz miał na tarasie latem piekarnik,który przeniesie się do salonu.Zresztą to samo będzie przy szkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 18.04.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Zrobię zadaszenie z blacho dachówki, a jeżeli będzie mi za ciemno to zrobię świetliki, które zawsze można zasłonić roletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts