betina71 17.08.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Agi kal napisał: Po wczorajszym deszczu, znowu mamy mokry komin. We wtorek po raz nie zliczę który, przyjdzie ktos do tego dachu. Ten komin to taka pięta Achillesowa w waszym domku.Wrrrrr..... Nam też na początku podciekał, ale była to kwestia złego uszczelnienia. Oby była to już ostatnia wizyta przy kominie. Tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 18.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ale fajnie spędziliście czas. Nawet nie wiedziałam, że w Polsce jest taki park - super miejsce A rozłąki - współczuję - nigdy, za żadne pieniądze bym się na to nie zdecydowała. Juz raz kiedy mój mąż dostał propozycje wyjazdu i coś przebakiwał, że dużo zarobi, że może by jednak.... - NIE! Podziwiam pary, które tak potrafią - zwłaszcza z dziećmi - ja bym, nie potrafiła. Pozdriam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 18.08.2009 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzięki Asia za zrozumienie, i dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.08.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Aga, rozłąki są na pewno trudne, ale macie wspólny cel i do tego celu już bliżej niż dalej. Mam nadzieję, że wkrótce będziecie się wszyscy cieszyć mieszkając w wymarzonym domku. Niedobrze, że ten komin ciągle przecieka. Teraz masz ocieplone poddasze to wełna i płyty będą w wilgoci. Może to kwestia poprawy fug na kominie, tak jak u nas było? Po zafugowaniu na razie (odpukać) nic nie przecieka. Z drzwiami sklep dał ciała... Drzwi będą inne niż chciałaś, ale te też są ładne. Czasem pierwszy wybór najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 20.08.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Widzę, że u Was duzo się dzieje. Z jednej strony też chciałabym byc już na etapie wykończeniówki ale z drugiej przeraża mnie ta ilośc rozwiązań i wyboru materiałów na rynku. Mam obawy, że będzie ciężko Trzymaj się i nie daj się tym chłopom-pseudo fachowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 03.09.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 przyszłam dzień dobry powiedzieć i dołączyc do czytajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 03.09.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 dzień dobry. słoneczka zyczę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 03.09.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 No prosze ile zakupów się zrobiło.Pytanko - gdzie zamawiałaś dzwi wewnętrzne , jakiej firmy i ile (kasy)??? to też taki mój typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 03.09.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 A dzień dobry parafiance! Drzwi wewnętrzne jak i zewnętrzne firma Honer. Mamy nietypowe otwory, więc robione na zamówienie, trochę droższe od standardowych. Z pełnej płyty. Montaż + paski maskujące+ skrzydło 720 zł jedna para, mam ich aż 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 03.09.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 kurde, ale drogo ja mam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 03.09.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witaj anteninko!Miło widzieć kolejną czytelniczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 03.09.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Gdybym miała typówki i np plaster miodu to ok 500 złAle wolałam z pełnej płyty są mocniejsze i trwalsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 04.09.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Przepraszam że tak troszkę mieszam, ale natknąłem się na takie pytanie: Jeszcze zapytam o drzwi zewnętrzne, bo jak widzisz moje drzwi także otwierają się na zewnątrz, a mój mąż głowę mi truje, że zawaliłam z tymi drzwiami, bo powinny sie otwierać do środka, żeby nikogo nie wypchać otwierając drzwi. Poczytaj tu: http://forum.muratordom.pl/gdzie-sie-otwieraja-wasze-drzwi-zewnetrzne,t150897.htm Może Ci argumentów przybędzie ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 04.09.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ok! Nic nie szkodzi, dzięki za cenne rady, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.09.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Dzień dobry Ale się dzieje w Waszym domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.09.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 A właśnie, jakie macie drzwi zewnętrzne ? Bry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.09.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Wczoraj był tęgi deszcz i mamy wreszcie suchy komin No to kamień z serca! Szkoda tylko, że majster nie zrobił tego za pierwszym, no może drugim razem. Trzeba było aż czwartej wizyty. I jeszcze nasuwa mi się taka refleksja. Zobaczcie co robią z nami wszelkiej maści pośrednicy i wykonawcy! Zamówiłaś drzwi, dostałaś inne i dla świętego spokoju, dodatkowo podpartego rabatem zgodziłas się na drzwi, które Cię pierwotnie nie interesowały. Dla mnie to jest koszmar. Kiedy kilkakrotnie powtarzałam jakiemuś majstrowi, że coś mi się nie podoba i nie widziałam żadnych zmian to życzyłam sobie żeby jak najszybciej skończył co tam mu jeszcze zostało i poszedł sobie w cholerę,. A niedoróbki sami poprawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 07.09.2009 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dokładnie tak Betina.Jest to naprawde straszne, bo wydajemy swoje cięzko zarobione pieniądze i chcemy, żeby było zrobione to dokładnie i fachowo, a często okazuje się, że jest to zwykła fuszerka i dla świetego spokoju nie wylewamy swoich pretensji, tak jak ja do kie-buda z obawy o niewypełnienie dzienika.Takich i innych przykładów jest więcej.Zapewne gdybym sie uparła z tymi drzwiami, to zrobiliby mi takie jak chciałam, ale jestem ugodowym człowiekiem i własnie dla świetego spokoju zgodziłam sie na te drzwi, chcoć nie bardzo mi sie podobają.Temat rzeka, a w zyciu bywa róznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 07.09.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witaj Amtelka! Drzwi zewnętrzne firmy Dallas, link znajdziesz w moim dzienniku.Co prawda zrobili mi inny wzór niż chciałam, ale drzwi są naprawdę ekstra, masywne i porządne, cena z montażem 2400,00Standardówki kosztują 2000,00 złPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.09.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A zapomniałabym - jeszcze grzejniki.Ten na dole ma wysokość 86 cm, a ten na górze 112. Dodatkowo w obu łazienkach jest podłógowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts