Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika

Recommended Posts

Agi kal napisał:

Po wczorajszym deszczu, znowu mamy mokry komin.

We wtorek po raz nie zliczę który, przyjdzie ktos do tego dachu.

Ten komin to taka pięta Achillesowa w waszym domku.Wrrrrr.....

Nam też na początku podciekał, ale była to kwestia złego uszczelnienia.

Oby była to już ostatnia wizyta przy kominie. Tego życzę.

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale fajnie spędziliście czas. Nawet nie wiedziałam, że w Polsce jest taki park - super miejsce :)

A rozłąki - współczuję - nigdy, za żadne pieniądze bym się na to nie zdecydowała. Juz raz kiedy mój mąż dostał propozycje wyjazdu i coś przebakiwał, że dużo zarobi, że może by jednak.... - NIE!

Podziwiam pary, które tak potrafią - zwłaszcza z dziećmi - ja bym, nie potrafiła.

Pozdriam ciepło :)

Aga, rozłąki są na pewno trudne, ale macie wspólny cel i do tego celu już bliżej niż dalej. Mam nadzieję, że wkrótce będziecie się wszyscy cieszyć mieszkając w wymarzonym domku.

Niedobrze, że ten komin ciągle przecieka. Teraz masz ocieplone poddasze to wełna i płyty będą w wilgoci. Może to kwestia poprawy fug na kominie, tak jak u nas było? Po zafugowaniu na razie (odpukać) nic nie przecieka.

Z drzwiami sklep dał ciała... Drzwi będą inne niż chciałaś, ale te też są ładne. Czasem pierwszy wybór najlepszy.

• 2 weeks później...

Przepraszam że tak troszkę mieszam, ale natknąłem się na takie pytanie:

Jeszcze zapytam o drzwi zewnętrzne, bo jak widzisz moje drzwi także otwierają się na zewnątrz, a mój mąż głowę mi truje, że zawaliłam z tymi drzwiami, bo powinny sie otwierać do środka, żeby nikogo nie wypchać otwierając drzwi.

Poczytaj tu:

http://forum.muratordom.pl/gdzie-sie-otwieraja-wasze-drzwi-zewnetrzne,t150897.htm

Może Ci argumentów przybędzie ...

Pozdrawiam

Wczoraj był tęgi deszcz i mamy wreszcie suchy komin

No to kamień z serca!

Szkoda tylko, że majster nie zrobił tego za pierwszym, no może drugim razem. Trzeba było aż czwartej wizyty.

I jeszcze nasuwa mi się taka refleksja.

Zobaczcie co robią z nami wszelkiej maści pośrednicy i wykonawcy!

Zamówiłaś drzwi, dostałaś inne i dla świętego spokoju, dodatkowo podpartego rabatem zgodziłas się na drzwi, które Cię pierwotnie nie interesowały.

Dla mnie to jest koszmar. Kiedy kilkakrotnie powtarzałam jakiemuś majstrowi, że coś mi się nie podoba i nie widziałam żadnych zmian to życzyłam sobie żeby jak najszybciej skończył co tam mu jeszcze zostało i poszedł sobie w cholerę,. A niedoróbki sami poprawimy. :-?

Dokładnie tak Betina.

Jest to naprawde straszne, bo wydajemy swoje cięzko zarobione pieniądze i chcemy, żeby było zrobione to dokładnie i fachowo, a często okazuje się, że jest to zwykła fuszerka i dla świetego spokoju nie wylewamy swoich pretensji, tak jak ja do kie-buda z obawy o niewypełnienie dzienika.

Takich i innych przykładów jest więcej.

Zapewne gdybym sie uparła z tymi drzwiami, to zrobiliby mi takie jak chciałam, ale jestem ugodowym człowiekiem i własnie dla świetego spokoju zgodziłam sie na te drzwi, chcoć nie bardzo mi sie podobają.

Temat rzeka, a w zyciu bywa róznie.