alfa36 26.07.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Od inwestora, który usilnie pracuje popoludniami na budowie rozrzucając i grabiąc ziemię, dostalam zadanie do wykonania. Mianowicie mam zainteresować sie ubezpieczeniem naszego nowo budowanego domu. Poki co sciany schną po tynkach, wkrotce wchodzi glazurnik, potem ocieplenie i prawdopodobnie na tym zakonczymy prace na budowie w tym roku. Podpowiedzcie z doswiadczenia, co w takim razie ubezpieczyć i w jakiej firmie to zrobic jak najkorzystniej. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 26.07.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 od kradzieży i dewastacji są złodziej którzy nawet instalację elektryczna potrafią wyrwać ze ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 27.07.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Dzięki, może ktoś jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 27.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Od inwestora, który usilnie pracuje popoludniami na budowie rozrzucając i grabiąc ziemię, dostalam zadanie do wykonania. Mianowicie mam zainteresować sie ubezpieczeniem naszego nowo budowanego domu. Poki co sciany schną po tynkach, wkrotce wchodzi glazurnik, potem ocieplenie i prawdopodobnie na tym zakonczymy prace na budowie w tym roku. Podpowiedzcie z doswiadczenia, co w takim razie ubezpieczyć i w jakiej firmie to zrobic jak najkorzystniej. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Idź do firmy ubezpieczeniowej i popytaj o to co możesz ubezpieczyć a potem o to co chcesz. Bardzo często firmy ubezpieczeniowe przed przejęciem ryzyka/odpowiedzialności stawiają warunki (np. zabezpieczenia placu budowy). Niewiele z naszych budów spełnia te warunki i pozostaje kilka podstawowych ubezpieczeń/ryzyk (rzadko jest nim np. kradzież). Myślę tu oczywiście o standardowej, w miarę taniej polisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 27.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 ubezpieczyć "budynek w budowie". Rózne firmy mają różne warianty. Są takie, gdzie budynki w budowie od kradziezy ubezpieczyć się da i takie, gdzie się nie da....Najlepiej przejrzeć kilka róznych ofert, jest ich zatrzęsienie (Allianz, Axa, Warta itd. itd.) i wybrać zbliżoną do oczekiwań. Wątków ubezpieczeniowych była masa więc może przeszukaj najpierw forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 27.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja miałem ubezpieczenie w PZU - w 2004 wydawało się korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 27.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 To ja dopowiadam, że w allianz nie da się ubezpieczyć budynku w budowie na wypadek włamania/kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 27.07.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 To ja dodam, że w WARCIE też nie można. Dzisiaj się dowiadywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 28.07.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dla wyjaśnienia - w PZU dało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 11.08.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dla wyjaśnienia - w PZU dało się "wybacz mi barcie że odradziłem Ci PZU myliłem sie tam jest najtaniej" a tak na poważnie zastanawiam się jak ubezpieczyć niezamknięty budynek ewentualnie plac budowy z jego zawartością chociaż to też się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.08.2009 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Zapytaj w HESTII. Mają ubezpiecznie zwane "Dom w budowie". Możesz wtedy ubezpieczyć od kradzieży / dewastacji budowę czy same materiały na KAŻDYM etapie budowy. Fakt, stawki wysokie.Ale wszędzie wysokie w tego typu ubezpieczeniu - sprawdzałam. Ale uważam, że warto. wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiJaki 02.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 ja właśnie wałkuję ten temat,muszę ubezpieczyć dom w budowie - przed 3. transzą.wybór chyba padnie na PZU.pozdr.PIJAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.09.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 My właśnie rozglądamy się za ubezpieczeniem od kradzieży. Niedługo wstawiamy okna, wprawdzie na pewno zamontujemy wcześniej alarm, ale lepiej dmuchać na zimne. Właśnie dzwoniłam do mojego Doradcy w banku, żeby zapytał w Hestii, czy mają coś takiego i ile wyniesie składka (mamy tam ubezpieczenie na wypadek pożaru, itp. które było niezbędne do kredytu). Jak będę wiedziała o wysokości składki to dam znać. Pozdrawiam. P.S. Sąsiadom rok temu ukradli wszystkie okna dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 15.09.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 P.S. Sąsiadom rok temu ukradli wszystkie okna dachowe Polak potrafi a PZU nie lubię nie chą ubezpieczyć domu w którym mieszkam na pełną wartość hieny w razie utraty domu można liczyc na odszkodowanie tyle co na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenaMarcin 25.09.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 My mamy ubezpieczenie budowy w Hestii.. od kradzieży, włamań, pożaru itd... już długo współpracujemy z ta firmą (wczesniej ubezpieczenie mieszkania, życia, itp.) im więcej pakietów masz tym jest taniej.. ogólnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 może.. jak na razie musi zostać tak jak jest a dom robi się coraz bardziej pusty.o włamani akurat martwic się nie muszę raczej kataklizmów bym się bał ale wygląda na to ze wybudowaliśmy z tatą kawał dobrego budynku, nawet okna robilśmy sami wytrzymały parę lat temu te wiatry po 130km/h no ale trzeba je było wymienic porozsychały się za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts