Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

co do słupów na dole to pamiętamy o nich, planujemy je jakoś fajnie wyeksponować, ale to się zobaczy dopiero w trakcie wykańczania (jeszcze daleka droga do tego :D ) prawdopodobnie zrobimy je okrągłe.

Póki co stawianie fundamentów już prawie za nami, czeka nas właśnie wylewanie posadzek i stawianie w końcu murów:lol2: odezwiemy się jeszcze jak nam idzie praca! Pozdrawiamy serdecznie!

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Mam pytanko do dorix99, na jakim etapie budowy jesteście (tak z ciekawości pytamy:)? Jeśli chodzi o te okna w wykuszu to myślę, że cały ich urok właśnie tkwi w tym, że są też po bokach. Trzeba tylko jakoś fajnie pomyśleć, jak zawiesić firanki (można je przecież jakoś fajnie upiąć), z roletami nie będzie chyba problemu. My ten wykusz nawet troszkę sobie powiększyliśmy, okna też przez to będą większe (tylko nie pamiętam teraz dokładnie o ile). Tym bardziej, że zlikwidowaliśmy te 2 okna, które są obok wykuszu (salon, oraz kuchnia-na której też pewnie będzie zabudowa do samej góry :D )

Póki co domek się buduje, jestesmy mniej więcej w połowie parteru z murowaniem.

Pozdrawiamy!

Witaj dorix 99.Jesteśmy świeżo po przeprowadzce.Zmęczenie ogromne.Co do okien w wykuszu my je zachowaliśmy jak zauważyłaś.Likwidacja okna po stronie od kuchni może pozwolić na ewentualne ustawienie np.wąskiej narożnej witryny,my takiej nie mamy.Mamy natomiast 2 komody ,2 kanapy 2 i 2.5 ,stół prostokątny 6 krzeseł,komodę rtv mały stolik kawowy.Co do okien-obecnie bez firanek (wg.naszych przemyśleń-delikatne gładkie tiulowe firanki do poziomu parapetów-roletki-do ewentualnego rozważenia)trzeba to wszystko dobrze przemyśleć,aranżację ścian również.Pozostawiliśmy białe ściany.Jedna z komód stoi na ścianie oddzielającej

salon od kuchni.Lodówka idealnie zmieściła się w miejscu wg.projektu,a przy oknie obok lodówki stół dochodzący do szafek.Domek jest O.K.Pozdrawiam.

• 1 month później...

Witam Państwa!!

Jeśli ktoś planuje zakup tego projektu to chętnie odsprzedam poniewaz zdecydowałem się na projekt domu parterowego w związku z tym projekt M73 "Zachód Słońca" (odbicie lustrzane)jest mi zbędny.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt 514 905 958.

• 1 month później...

Witam serdecznie.

Szykuje sie koledzy też do budowy tego domu.

Może koledzy pokażecie jeszcze troche zdjęc z swoich doswiadczeń przy budowie tego domu.

Koledze elam dzięki za zdjęcia swojego domu ,ale nie powiem przydało by sie jeszcze ich troche. A najbardziej interesuje mnie wyglad i wejscie do łazienki na dole.

Ja chce zastosowac piec miałowy i zastanawiam sie jak dobrze rozwiazac to aby to funkcjonowało.

Potrzeba jest zwiekszenia miejsca na opał, tylko gdzie, może ktos doradzi.

Czytajac na poczatku ktos dorabiał piwnice do tego projektu , może chociaż troche naprowadzi jak rozwiazałto wszystko.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam serdecznie.

Witam, jestem nowy na forum, ale jestem wlasnie po przykryciu dachen tegoz domku. Jezeli dopiero zaczynasz to na twoim miescu zastanowil bym sie na pociagnieciu wentylacji z kuchni poprzez wudowana rure w sciane, ja tak nie zrobilem i teraz kulem dziure przez dwie kondygnacje a na dachu zastosowalem kominek wentylacyjny.

Jak to mówia o gustach sie nie rozmawia, ale w chwili obecnej mam kuchnie otwarta z jadalnilia i salonem i jestem zadowolony, tyle ze proponuje zastosowanie wentylacji w kuchni, a takiej nie ma przewidzianej w projekcie, ja ciagne rure od kuchni do dachu.

Jak to mówia o gustach sie nie rozmawia, ale w chwili obecnej mam kuchnie otwarta z jadalnilia i salonem i jestem zadowolony, tyle ze proponuje zastosowanie wentylacji w kuchni, a takiej nie ma przewidzianej w projekcie, ja ciagne rure od kuchni do dachu.

Czyli rozumiem ze jestes już na wykończeniu tego domu ???

Możesz powiedziec czym ogrzewasz dom ??? GAZ / KOMINEK / PIEC / ???

A wentylacji nie mogłeś wyrzucic bezposrednio na dwór przez sciane w kuchni ???

Byłbym wdzieczny za jakies zdjecia tego domku w srodku. Bo Jest ich kilka ale najbardziej mnie interesujacych nie ma.

Interesuje mnie ŁAZIENKA NA DOLE / SCHODY / KOTŁOWNIA.

Bo ja chce przerobic kotłownie kosztem łazienki . Tak aby wszedł szeroki PIEC z podajnikiem.

W Łazience zlikwidowac prysznic zostawiajac tylko ubikacje z umywalka

I nie zabardzo wiem jak to bedzie sie razem komponowało.

Byłbym naprawde wdzieczny za zdjecia wnetrz tego domu, a zwaszsza tych wyżej wymienionych.

Mój mail [email protected]

W załaczniku pokazana przeróbka kotłowni / łazienki

kotłownia.jpg

Nie jak pisalem ja dopiero przykrylem domek dachem, co do kotlowni to kasuje lazienke na dole i zostawiam tylko ubikacje, dzieki czemu nieco powiekszy mi sie kotlownia, a dokladniej zlikwiduje ta wneke ktora wyjdzie w kotlowni, poniewaz planuje grzac domek piecem CO, z podajnikiem. Jezeli chodzi o wentylacje to pociagnalem pionowa rure 100 az do strychu, ktora schowalem w scianie, a na dachu dolozylem kominek wentylacyjny. Ze zmian jakich jeszcze zrobilem, to podnioslem druga kondygnacje o 3 pustaki ceramiczne, teraz jest 4 do gory, i jeszcze zrobilem polklatke na drugie kondygnacji z ktorej ede wychodzil na garaz, gdzie palnuje pralnie ze suszarnia, aha ja uwagi na to ze krylem blachodachowka zastosowalem drugi strop, zeby pozniej nie miec sauny na poddaszu. Sorki za brak polskich ale taka mam klawiature.