Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z uwagi że jest to mój pierwszy post - witam wszystkich :)

Chciałabym Wam polecić sklep internetowy sieci EURO RTV AGD http://www.euro.com.pl/

Ceny AGD które ostatnio kupowałam (Lodówka Sharp SJ-PT690RBE) nie są najniższe z możliwych jednak jeżeli komuś zależy na zakupie na raty z moich długich i wnikliwych analiz wynika że właśnie w tym sklepie stosunek ceny towaru/kosztów zakupu jest w wielu wypadkach najkorzystniejszy.

Bardzo często dostępne są raty 0% więc różnica w cenie np. 200 zł i tak jest ostatecznie bardziej opłacalna niż zakup na oprocentowane raty.

Ceny w sklepie internetowym są ponadto niższe niż w sklepie tradycyjnym a ew. formalności kredytowe załatwiana są w wybranej przez siebie placówce (różnica więc polega wyłącznie na sposobie złożenia zamówienia a zyskujemy kilkadziesiąt/kilkaset złotych).

W przypadku zakupu na raty polecam udać się do sklepu z zaświadczeniem o zarobkach (można pobrać z strony internetowej) - sklep reklamuje raty 'na dowód' aczkolwiek w moim przypadku okazało się że bank w którym oferowane są raty 0% (Lukas Bank) wymaga zaświadczenia :-? ...

Pozdrawiam

:D

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani doradźcie proszę......chciałbym kupic tv panasonic tx-p46g15e plazma...."wrzucilem" model w ceneo i wyskoczyło kilkanaście adresów sklepó....wszystkie maja praktycznie same pozytywne opinie......który wybrać....może ktoś z Was ma dobre doświadczenia .

Troche sie boje o skutki transportu itd., a z drugiej strony kusi mnie spora różnica w cenie w stosunku do np. MM

Pozdrawiam i czekam na sugestie

wiem, że jesteśmy w temacie sklepów internetowych, a ja powiem o stacjonarnym..

wyszukałam najkorzystniejsze oferty na armaturę (baterie łazienkowe, deszczownicę, miskę WC, umywalkę) w internecie; pojechałam do sklepu w Warszawie (polecanego przez koleżankę), poprosiłam o ofertę dla mnie - zaoferowali o 430 zł więcej niż najtańsze oferty internetowe

i tak - całość sprzętu w cenach katalogowych: 4032 zł

pierwsza oferta sklepu stacjonarnego, po zastosowaniu rabatu: 3200 zł

sprawdziłam oferty w internecie - niecałe 2900 zł (oczywiście brutto)

zadzwoniłam do sklepu stacjonarnego mówiąc, że można taniej... i zaproponowali mi nową cenę 3050 zł

hmm, płacę 150 zł drożej niż najlepsze oferty internetowe, ale mam:

1) darmowy dojazd z towarem

2) brak oplaty za transport

3) cały towar w jednym miejscu - zapewne gdybym kupowała kierując się najlepszymi ofertami w internecie, musiałabym zapłacić za kilka transportów (co mogłoby pokryć różnicę 150 zł pomiędzy internetem a sklepem)

4) sklep stacjonarny, co często pomaga w reklamacjach itp.

Zachęcona opiniami z tego wątku kupiłam baterie łazienkowe w sklepie http://www.lazienkaplus.pl Jestem bardzo zadowolona.

Telefoniczny kontakt ze sklepem następnego dnia (składałam zamówienie w nocy), po rozmowie przyszedł mail potwierdzający ustalenia telefoniczne - wraz z całkowitym kosztem zamówienia i terminem realizacji. Czekałam tydzień, ale w ciągu tego czasu zmieniałam jeszcze zamówienie. Za każdym razem przychodził mail z potwierdzeniem, co i za ile zostało zamówione. Na koniec przyszła informacja, kiedy i o której godzinie paczka została wysłana oraz ile waży. Przesyłka została solidnie opakowana i zabezpieczona folią bąbelkową, baterie przyszły oryginalne, bez śladów użytkowania czy montowania na wystawkach sklepowych.

Niestety, jest w regulaminie sklepu łyżka dziegciu - do reklamacji potrzebny jest protokół odbioru sporządzony po obejrzeniu towaru w obecności kuriera. Tak się złożyło, że kurier przywiózł paczkę akurat w momencie, kiedy nie mogłam odebrać jej osobiście (dzwoniłam, żeby przyjechał godzinę później niż planował, ale powiedział, że nie ma takiej opcji i trafił w sam środek zebrania). Przy odpakowywaniu trochę emocji było :wink:

Znacie może jakieś solidne sklepy z ładnymi i oryginalnymi lampami zewnętrznymi?

Jestem na etapie kompletowania sprzetu agd do kuchni i jak narazie kupuje tylko w RTV EURO AGD (http://www.euro.com.pl).

Polecam wszystkim bo maja niskie ceny i bezpiecznie dowoza towar do domu. Zakupiony sprzet mozna obejrzec przed zaplata wiec nie kupuje sie w ciemno.

Z Euro mam juz pralke, lodowke i teraz bede kupowac reszte potrzebnego sprzetu.

Jakos nie mam zaufania do innych sklepow internetowych...

Czesto czytam iz sa problemy z reklamacja sprzetu....a w EURO nie trzeba reklamowac... wszystko na 100% dobrze sie sprawuje. Dobry tez kontakt telefoniczny... informuja o wyslaniu towaru.... a to sie liczy!!!

POZDRAWIAM!!!

A ja zdecyduje sie chyba na cento.pl.

Maja taniej, niz Magiczna Planeta (tu juz kupowalam, jest ok) i maja wszystko co potrzbuje do kuchni. Calego Siemensa.

Poza tym odpowiedzieli na moj email, co jest bardzo wazne i nalezy do rzadkosci.

I moga dac mi jakis upust przy zakupie calego sprzetu AGD. Tak napisali.

Nefer kupowala u nich i poleca.

Sprawdziłam i polecam:

1. kati-kati.pl - armatura, wanny, brodziki, syfony

Że jak? Polecasz tę firmę? :o

No to poczytaj, a wcześniej wykreśl ją ze swojego posta: http://forum.muratordom.pl/kati-kati-problemy-z-zalatwieniem-reklamacji,t179371.htm?highlight=katikati

Czytałam ten wątek i mimo to polecam. U mnie sie sprawdzili.

baterie łazienkowe

osobiście, bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie zakupy u Allegrowicza

davis-SS

http://allegro.pl/show_user.php?uid=11500281

uratował mi skórę - 1 dzień i zamówiona bateria była w domu :)

póżniej znowu - sprawdził się jak za 1 razem

wydaje mi się, że ceny ma ok

płytki zamawiałam w lazienki24.pl - złozyłam zamówienie i na następny dzień 2 palety płytek wyładowane zostały w garażu, ceny konkurencyjne, kontakt dobry, w calym dużym zamówieniu zamiast 12 dekorów otrzymałam 10, niby nic, ale tu zaczęły się schody

Ku przestrodze...

późniejsze domówienie 2 dekorów graniczyło z cudem... np. pani z e-plytki.pl napisała do mnie, że zamówienie owszem zostanie zrealizowane, z tym że koszt dostawy dla paczki do 30 kg to 52.40 zł - > co dla mnie oznaczało, że za dostawę dwóch listew po 17 zł sztuka muszę zapłacić więcej niż koszt towaru...

cóż, zamówiłam je w sklepie na miejscu, zapłaciłam jak za zboże

ale drugi raz i tak zamówiłabym przez internet :lol:

Polecam niemiecki sklep z roznymi rzeczami do domu i ogrodu http://www.shoppingpoint24.com (ceny podaja bez VATu, kory na koncu doliczaja, ale i tak sie oplaca) oraz francuski Amazon (amazon.fr) - zreszta zakupy w ktorymkolwiek Amazonie to czysta przyjemnosc.

Dobre doswiadczenie mialam tez ze sprzedawca AZPBAndropol z allegro - bajecznie niskie ceny, szybka przesylka, wszystko wporzo.