Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja zamawiałam dwa razy w Tapisie w Lesznie. Super obsługa. Jedną z tapet widziałam tylko w necie i nie byłam pewna, czy monitor nie przekłamuje kolorów i czy gładka pasuje do takiej ze wzorkiem. Miły Pan sprowadził katalog z jednego z magazynów w Polsce, sprawdził i przekazał informację. Tapety już są na ścianach. Poza tym polecił dobry, a tani klej do tapet na flizelinie. No i ceny mają dobre, zwłaszcza na te drogie powyżej 200 zł.

• Odpowiedzi 669
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżeli chodzi o grubsze zakupy , za większą gotówkę , to szczerze odradzam , a już szczególnie gdy płatności żądają z góry , tak było w moim przypadku, w necie było taniej, ale w sumie jak potem się okazało tylko w przeglądarkach i porównywarkach cen. Ceny jakie były podawane jako najniższe, jak dzwoniłam , to nie było tego towaru, jak już znalazłam w jednym sklepie coś taniej niż w nie internetowym , to okazało się iż kolejny produkt z mojej listy u nich nie jest już taki tani . Jak podsumowałam zakupy po najniższych osiągalnych cenach tego sprzętu co chciałam , to okazało się iż nie zamówię tego w jednym sklepie, sklepy mieściły się dość daleko więc odpadał odbiór własny, za to dochodził koszt transportu , oraz koszt zamontowania urządzeń przez firmę montującą kuchnię i oczywiście stres czy wszystko dojedzie w całości i na czas , zamówiłam AGD tam gdzie meble , dali mi spory rabat , nie miałam stresu, wszystko przywieźli ,zamontowali i nic mnie nie obchodziło, trochę drożej , ale za to pewnie :)

ps . znajomemu któremu przyjechała uszkodzona pralka , co okazało się dopiero po jej rozpakowaniu , kazano spakować ją na paletę , spiąć plastikowymi , zgrzewanymi paskami i odesłać kurierem , oczywiście sklep w którym ją kupił , powiedział iż z rozpatrzeniem reklamacji nie będzie problemu jeżeli dopełni warunków transportu wymaganego przez firmy kurierskie, dlatego polecam w garażu trzymać paletę ( nie zapytałam czy musi być to euro paleta :) i zgrzewarkę :) , przed zamówieniem upewnij się co będzie wymagane w razie reklamacji towaru i o jednym warto pamiętać iż do iluś tam dni od zakupu ( nie pamiętam ile ) można skorzystać z reklamacji przedsprzedażnej i towar musi być wtedy wymieniony , a nie naprawiony .pozdrawiam

• 2 weeks później...
wiem, że jesteśmy w temacie sklepów internetowych, a ja powiem o stacjonarnym..

wyszukałam najkorzystniejsze oferty na armaturę (baterie łazienkowe, deszczownicę, miskę WC, umywalkę) w internecie; pojechałam do sklepu w Warszawie (polecanego przez koleżankę), poprosiłam o ofertę dla mnie - zaoferowali o 430 zł więcej niż najtańsze oferty internetowe

i tak - całość sprzętu w cenach katalogowych: 4032 zł

pierwsza oferta sklepu stacjonarnego, po zastosowaniu rabatu: 3200 zł

sprawdziłam oferty w internecie - niecałe 2900 zł (oczywiście brutto)

zadzwoniłam do sklepu stacjonarnego mówiąc, że można taniej... i zaproponowali mi nową cenę 3050 zł

hmm, płacę 150 zł drożej niż najlepsze oferty internetowe, ale mam:

1) darmowy dojazd z towarem

2) brak oplaty za transport

3) cały towar w jednym miejscu - zapewne gdybym kupowała kierując się najlepszymi ofertami w internecie, musiałabym zapłacić za kilka transportów (co mogłoby pokryć różnicę 150 zł pomiędzy internetem a sklepem)

4) sklep stacjonarny, co często pomaga w reklamacjach itp.

podpisze sie...

telewizora juz nigdy nie kupie przez neta, po tym jak przyszedl pekniety...

niemowiąc już o tym ile ''zabawy'' jest jak trzeba zapakować z powrotem większe sprzęty, żeby odesłać plus starata czasu na wysyłke

albo w sklepie jest napisane z wniesienieniem a kurier ma to w nosie...dzwoni do drzwi i mowi,że trzeba wnieść sobie samemu....

....i ten marketing szeptany. czy jak go tam zwac....ech....

Edytowane przez ryba154

Ja w sklepach internetowych kupuje przeważnie przedmioty z wyższej półki. Nie wiadomo czemu, ale stacjonarne bardzo na nich zdzierają. Może myślą że jak ktoś kupuje coś dobrego/drogiego - to go stać aby zapłacić więcej?

Ktoś może polecić sklepy Magiczna Planeta/Planeta bez Vat? Ich właścicielem jest Avans - ale są to oddzielne podmioty i niestety nie można odebrać towaru w stacjonarnych sklepie tak jak w EUROAGD. Myślę nad kupnem sprzętów do kuchni Siemens - tylko u mnie w żadnym sklepie nie ma tych lepszych modeli na stanie. W Warszawie jest kuchnia pokazowa Siemnesa/Boscha - ktoś z was tam był? Czy są wszystkie dostępne modele tam wystawione aby można było sobie wszystko pomacać i porównać?

1. Polecam zakupy u sprzedawcy Marantess, Allegro, zakupiłam tu WC Meridian N, zaproponowali mi w tej samej cenie droższy Meridian compact (zabakło N), a przez pomyłkę dołączyli deskę do zwykłego czyli Meridian N, w ciągu kilku dni przyszła nowa deska na ich koszt. Naprawdę super.

2. Sklep http://www.e-budujemy.pl/ jest dobry, ale mają płytki w różnych magazynach i trzeba płacić za transport oddzielnie np. Paradyż i Nowa Gala. Nie dają rabatów

3. Polecam również sklep z tapetami http://www.krainabarw.pl/

4. Z polecanego sklepu http://www.lazienkaplus.pl zakupiłam cały sprzęt do dolnej łazienki również nie uzyskałam żadnego rabatu, natomiast dołożono mi części, których nie wykorzystałam, kabina przyszła lekko wyszczerbiona u góry, a z dolnej części spada plastikowa osłonka. Tego nie mogłam widzieć przy odbiorze towaru :((

Edytowane przez grazi

podajcie adresy sklepów internetowych z których korzystaliście kupując sprzęt AGD, RTV, wyposażenie łazienek, kuchni i wszelkie inne, napiszcie co kupowaliście czy jesteście zadowoleni, a na jakie sklepy uważać?

Hejka Karollinko:)

Fajny watek zalozylas , mam nadzieje ze nie beda sie w nim pojawiac autoreklamy .... :cool:

Polecam sklep http://neptun-lazienki.pl robiłam wyceny w kilku sklepach i tutaj raz że wyszło najtaniej to jeszcze 90% sprzętu łazienkowego mieli od ręki. Mają też własny transport więc co do terminu dostawy i kosztów są bardziej elastyczni niż zwykły kurier ...

Witam wszystkich.

Czy zna ktos może sklep internetowy redcoon.pl Mają najlepszą cenę na express który mnie ineresuje ale nic o nich nie wiem.

Bedę wdzięczna za waszą opinie.

Pozdrawiam serdecznie

jak dla mnie jest to sklep - z dużą oferta towaru - ale dużo go nie maja na stanie - dopiero jak ty go zamówisz - to oni zamawiają go od producenta. Najlepiej zadaj pytanie przez ich stronkę (zakładka kontakt) jak pamiętam - był on bardzo szybki - ale niestety towaru jaki chciałem kupić (kamera video SONY przed samymi świętami) nie mieli i po tygodniu zrezygnowałem z zakupu u nich.

jak dla mnie jest to sklep - z dużą oferta towaru - ale dużo go nie maja na stanie - dopiero jak ty go zamówisz - to oni zamawiają go od producenta. Najlepiej zadaj pytanie przez ich stronkę (zakładka kontakt) jak pamiętam - był on bardzo szybki - ale niestety towaru jaki chciałem kupić (kamera video SONY przed samymi świętami) nie mieli i po tygodniu zrezygnowałem z zakupu u nich.

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam