coulignon 27.07.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 to znak! Nie wychodź za mąż!!!! Swoją drogą... Młodzież teraz taka niecierpliwa... Na weselu juz chce tylko sufit oglądać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 27.07.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Tkaninę podwiesić.... http://www.marketweselny.pl/Tiul_Sztywny_TSZ10_marketweselny_go,itemQQid_item,133.html http://www.marketweselny.pl/Material_Satynowy_MGS_marketweselny_go,itemQQid_item,553.html Koszt od 500 do 1000 zl ale efekt będzie. Zresztą co do kosztu to zapewne jakby pobiegać po różnych sklepach z materiałami, firanami tudzież bazarach ala Dworzec Świebodzki we Wrocławiu to można kupić takową tkaninę jeszcze taniej....[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.07.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 no tak jak zawsze jaja sobie robita z dziewczyny swoją drogą nie przypominam sobie abym jakiś sufit pamiętał z wesela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 70 27.07.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam. Może ktoś mi coś doradzi w następującej sprawie. Za miesiąc mam wesele. Teściowa wynajęła salę na ogródkach działkowych. Byłam w weekend - niestety stan sufitu przyprawia mnie o mdłości. Na całej powierzchni sufitu tynk dosłownie odpada...Rozmawiałam z Panią wynajmującą-nie ma zamiaru nic z tym zrobić, Teściowa nie widzi problemu (ona zapłaciła) a ja nie mogę przestać myśleć o stanie technicznym tego sufitu. Pytałam w firmie budowlanej- koszt odnowienia takiego sufitu to 10zł/m2. Sufit ma 10 na 10, czyli 100 m2. Nie stać mnie na to Może ktoś pomoże jakim innym sposobem, na jedną noc doprowadzić sufitu do stanu "w miarę normalnego" Będę wdzięczna za wszelką pomoc. P.S. Myślałam też, żeby może zawiesić jakieś płótno zawiesić, czy coś innego...Sama nie wiem... Napisz , czy odpada tynk czy może tylko jakaś stara farba, jeżeli tylko farba to zeskrob całość szpachelką, kup jakąś białą farbę około 20 litrów ( 10 litrów dekoral lub śnieżka kosztuje około 60-70 zł ) i maluj, na pewno będzie lepiej niż jest teraz, jeżeli zaś tynk odpada to zostaw, potraktuj ten sufit jak rzecz świętą i nie dotykaj bo nie znając się na tym możesz zrobić jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.07.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 gwoli przypomnienia: sala nie jest teściowej ani tym bardziej panny młodej - wypadałoby zapytać właściciela czy pozwoli na papranie swojego sufitu żeby potem nie było awantury i przywracania "stanu pierwotnego" za pieniądze z kopert... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 27.07.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Sufitów się nie pamięta bo się nic w oczy na nich nie rzuciło. Ale w czasach, w których każdy z gości ma ze sobą cyfrówkę + kamerzysta + fotograf to obskurny sufit może faktycznie wyjść koszmarnie. Zwłaszcza przy lampie błyskowej. Sufitu bym nie ruszał bo można zrobić jeszcze gorzej niż jest albo wpędzić się w poważne koszty. Poupinać trochę tkaniny - nieważne jakiej - byleby czysta, biała lub kremowa, firankopodobna. Do tego trochę balonów i serpentyn i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.07.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Nie mogłam sama wybrać-robiła to Teściowa, Ciekawe czy męża też .............teściwa wybrała. Wyluzuj to tylko wesele. Nikt , ani ty ani goście na sufit nie będzie patrzył, jak na stole nie braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinomka 28.07.2009 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Męża wybrałam sama Salę wybrała Teściowa, ponieważ daje nam kasę, bo nas na wszystko nie stać, więc koszty są rozłożone. Jeśli chodzi o wcześniejszy wpis, to był adresowany do mario1976 (podpisał: pozdrawiam, M) wczoraj ze Świadkową uradziłyśmy, że pokryjemy cały sufit bibułą, ale wieczorem zobaczyłam, że pojawiły się tu nowe pomysły z materiałem a on bardzo ładnie wygląda (dzięki Irreality) więc myślę, że na ten się zdecydujemy. Dzięki bardzo za pomysły i sorki, że może za ostro, ale bardzo chcę aby wszystko fajnie wyszło. Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partiez 17.11.2024 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 09:09 Polecam wesela w plenerze - również dobre rozwiązanie wynajem namiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts