greg321 27.07.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 WitamMam pytanie:Kupilismy stary dom o pow.100m/2 , chcialbym zrobic nowe wylewki.Zerwalem stare wylewki, i wykopalem dol na calej powierzchni 5 cegiel w dol plus minus 40cm. oprocz jednego pokoju i holu ktory jest podpiwniczony.Nie dalo rade podkopac.Te 5 cegiel sa zawilgocone reszta do gory jest sucha bo jest stara izolacja(papa pod murami).Moje pytanie brzmi: Oczywiscie najpierw zrobie chudziaka ale mam problem bo nie wiem jak folie nalozyc pod koncowa wylewke.I ile dac steropianu 5 czy 10 na zakladke i czy moge dac ta sama wylewke do tego samego poziomu co byla stara podloga bo wyzej nie moge poniewaz okna by byly za nisko.Wtym cholu i 1 pokoju zostaly zdarte kafelki z klejem bylo tego ok.3cm,wiec mam nastepny problem: czy moge wylac nowa wylewke te 3 cm.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.07.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam . Proponuję zrobić chudziaka, następnie oczyścić cegly, zarapować /tynk cementowy/ wysmarować folią w płynie lub abizol PS Folia na chudziaka , styropian 10 cm folia/może być cieńsza/ dylatacja od ściany , pianka lub styropian 1 cm wylewka 5 cm z siatką W pozostałych pomieszczeniach; wylewka samopoziomująca np Atlas SAM 150, Optiroc 5000, Można dać zaprawę cementową ale z plastyfikatorem, np. emulsja Atlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts