dizzeeRascal 27.07.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Sluchajcie mam taka baterie do kuchni http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000638&categoria=CA-0000009&idioma=pl&backto=Baterie%20kuchenne&nameProd=AQUATA%20EOB&nameCat=Baterie%20kuchenne Mam problem z zamontowaniem wezykow do tej baterii.Bateria jest zakonczona takimi miedzianymi rurkami do wody cieplej i zimnej ktore na koncu sie rozszerzaja nieco.Do tych rurek sa wezyki ktore z jednej strony mocujemy do doplywu wody w normalny sposob a z drugiej strony mocujemy do tych rurek tylko nie bardzo wiem jak bo rurki nie maja zadnych nakretek do ktorych mozna by je dokrecic.Wezyki sa zakonczone takimi nakretkami z jakims pierscieniem ale nie da sie ich dokrecic bo spadaja .Czy ktos mial juz z czyms podobnym do czynienia.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 27.07.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Wykręć rurki podłączeniowe z korpusu baterii i w ich miejsce wkręć końcówki wężyków, powinny gwinty pasować - jeżeli nie to kupisz w sklepie takie które pasują. Zwróć uwagę na uszczelnienie jeżeli jest na rurkach to przełóż na gwint wężyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.07.2009 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Nie da sie tych rurek wykrecic, sa wspawane albo zlutowane tam w baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.07.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Tak to wyglada http://img517.imageshack.us/img517/3599/dsc00007tbx.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.07.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 I taki jest jeszcze wezyk http://img526.imageshack.us/img526/7544/dsc00010yww.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.07.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Z końcówek widzę ze bateria jest do przepływowego lub zbiornikowego podgrzewacza wody Aby to szczelnie połączyć należy zakupić zaworki 3/8" z zaciskowymi końcówkami i to w nie montuje sie końcówki rurek-chyba ze zastosuje się je właśnie do podgrzewacza-do niego jest również przystosowany układ mieszadełka baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.07.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Taki zaworek http://www.allegro.pl/item691113300_ferro_zaworek_katowy_1_2_x_3_8_do_bateri.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.07.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Jakim cudem ja mam ten zaworek podlaczyc bezposrednio do rurki skoro ten zaworek jest chyba do rurki w scianie montowany.To po co sa wlasciwie te rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.07.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Jakim cudem ja mam ten zaworek podlaczyc bezposrednio do rurki skoro ten zaworek jest chyba do rurki w scianie montowany.To po co sa wlasciwie te rurki? Jesli chcesz to dokładnie Ci wyjasnie ale-TA BATERIA NIE NADAJE SIĘ DO DOMU gdzie jest tylko woda zimna i ciepła!!!! Bateria jest typową baterią przemysłową do zastosowań w łazienkach hipermarketów, barów i restauracji(zastosowanie przepływki+woda zimna przemysłowa(niezdatna do picia)+woda do picia np po filtrze wody lub i cyrkulacja Cały program realizowany jest w głowicy baterii poprzez specjalne otwory i krzywki Pod załączonym linkiem jest schemat -z jednej strony łączysz do ściany-zasilanie a z drugiej jest zaciskowe połączenie na uszczelkę teflonową właśnie na takie rurki miedziane gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 27.07.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Wlasnie ja zamontowalem praktycznie.Jeszcze tylko troche poprawek i bedzie zamontowana.Ta bateria to po prostu jest jakas porazka.Montaz jest maksymalnie utrudniony ,juz trudniej nie mogli wymyslic.Te rurki montowalem na zacisk.Wzialem dwa klucze i po mocny skontrowaniu nie kapie ale nie wiem czemu ma sluzyc takie rozwiazanie.Poza tym nie wiem czy to normalne ale po zakrecniu wody nie przestaje od razu leciec woda tylko kapie i dopiero po jakims czasie przestaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 28.07.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Rurki do się wykręcić ! Bo to robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 28.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Poza tym nie wiem czy to normalne ale po zakrecniu wody nie przestaje od razu leciec woda tylko kapie i dopiero po jakims czasie przestaje. Kapie chyba woda, która zdążyła się sprężyć pomiędzy zaworem a tym prysznicem. Kapie i w zwykłych kurkach, ale prawie niezauważalnie bo odcinek jest któtki i wody mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 28.07.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No niestety rurek nie da sie wykrecic bo sa juz tam zamonotwane na stale- juz mowilem.Jedyny sposob to jest na zacisk .No nie wiem czy takw innych kapie , ja mam w lazience kran GROHE , na wezyki i jak zakrece to nic nie leci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 28.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No niestety rurek nie da sie wykrecic bo sa juz tam zamonotwane na stale- juz mowilem.Jedyny sposob to jest na zacisk .No nie wiem czy takw innych kapie , ja mam w lazience kran GROHE , na wezyki i jak zakrece to nic nie leci . Problem nie tkwi w wężykach przed zaworem tylko w wężu za zaworem a przed słuchawką. Tam, myślę, spręża się woda i "puszcza" powoli po zakmnięciu zaworu. Nigdy nie zauważyłeś takiego zjawiska w słuchawce prysznicowej? Tam dodatkowo zbiera się jeszcze woda w obszernej wylewce/słuchawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 28.07.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Wiem o co ci chodzi ale nie wiem czy to jest wina tego wezyka .Denerwuje mnie to kapanie ,jak place za bateriie 500zl to czegos oczekuje a dostaje jakies dziwne kapanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 28.07.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Przed tym wezem jest jeszcze taki plastikowy koreczek montowany w zaworze mosieznym.I jest jeszcze drugi taki koreczek ,zastanawiam sie czy to jest zapasowy czy ma byc zamontowany w sluchawce moze ,bo tam w sumie tez pasuje.Nie wiem jaka funkcje pelni ten koreczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts