odaro 27.07.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Potrzebuje podkleić styropian w skrzynce roletowej jak klej się do tego będzie nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.07.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 kleje do styropianu typu tytan eos (a nawet zwykła pianka pu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 28.07.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Tak jak napisał przedmówca, jakiś klej poliuretanowy (musisz tylko wziąć pod uwagę, że te kleje mogą mocno się rozprężać - nie wiem czy to ma znaczenie w twoim przypadku). Używałem też kleju polimerowego f-my Dragon - nie rozpręża się, ale to klej kontaktowy (trzeba posmarować obie klejone powierzchnie, odczekać i następnie je docisnąć bez późniejszego przesuwania), więc jego użycie może być mniej wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 28.07.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Nie wiem czy spieniony poliluretan nie bedzie do tego co chce zrobic pytajaca za malo precyzyjny.Wiec moze zwykly klej poliluretanowy (patex fix - w szarej tubie), albo jakis klej lateksowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 patex super fix,żywica pięciominutowa. pierwszy http://katalog.bplusb.pl/index.php/henkel/pattex/pattex-super-fix.html drugi/druga http://www.kleje-profesjonalne.pl/lthysol&marine.html Pierwszym łączyłem różne kawałki styro pod sufitem.Na razie nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 28.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 żywice i kleje epoksydowe na pewno będą dobre do styropianu (sprawdzone osobiście i przez wiele innych osób). Przy większych powierzchniach jest to jednak zwykle dużo droższe rozwiązanie niż inne rodzaje klejów - przy małej powierzchni nie ma to oczywiście wielkiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.07.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 pianka do klejenia styro do scian lub nawet zwykła pianka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.07.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Tak jak napisał przedmówca, jakiś klej poliuretanowy (musisz tylko wziąć pod uwagę, że te kleje mogą mocno się rozprężać - nie wiem czy to ma znaczenie w twoim przypadku). Używałem też kleju polimerowego f-my Dragon - nie rozpręża się, ale to klej kontaktowy (trzeba posmarować obie klejone powierzchnie, odczekać i następnie je docisnąć bez późniejszego przesuwania), więc jego użycie może być mniej wygodne. Kleje rozprężne raczej się nie sprawdzą raczej ten drugi bo mogę jakoś posmarować powierzchnie sklejane i ew docisnąć Gdzie kupić ten klej Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 28.07.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Gdzie kupić ten klej Dragon. Ostatnio kupowałem pewnie ze 3 lata temu. Był dostępny w większości supermarketów budowlanych. Pomarańczowa butelka. http://www.budowlany.sklep.pl/product_info.php?manufacturers_id=54&products_id=19231&osCsid=34c92abe6cbe5b1c9484411cfe935887 Widzę, że teraz sprzedawany jest też w tubkach: http://www.paper-hobby.com/product_info.php?products_id=2031 Jak to niewielka powierzchnia, to możesz też jakimś epoksydowym skleić (Distal, lub inne epoksydowe). Jeśli będzie to wersja "zwykła" nie 5 minutowa, to elementy musisz na czas klejenia (24h przy 20stopniach Celsjusza) jakos przytrzymać, żeby się nie przesuwały (czasami zwykła taśma klejąca wystarczy - po sklejeniu ją odrywasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 28.07.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Tytan eos się nie rozpręża po zaaplikowaniu, ale trzeba mieć do niego pistolet, jak się nie ma to jest to dodatkowy wydatek. Natomiast klei skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts