odaro 27.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Muszę położyć papę termozgrzewalną jako izolację na chudziaku. Nigdy tego nie robiłem Wczoraj zrobiłem pierwsze podejście. Średnio mi to szlo. Jak palnikiem podgrzałem papę że stopiła się tylko folia to słabo się kleiła do betonu jak papę przegrzałem tak że aż płyną asfalt to robiła się bardzo miękka i zaczęła się fałdować. Jak to robić prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 27.07.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Musisz grzać tak po środku i będzie się kleić. Rozumiem ,że kleisz do zagruntowanego betonu a nie nagiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 27.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Moze to cos Tobie pomoze, przynajmniej na poczatekhttp://www.lemar.poznan.pl/rozwiazania-systemowe/12Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.07.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Musisz grzać tak po środku i będzie się kleić. Rozumiem ,że kleisz do zagruntowanego betonu a nie nagiego. Beton zagruntowany Asfalbitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.07.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Moze to cos Tobie pomoze, przynajmniej na poczatek http://www.lemar.poznan.pl/rozwiazania-systemowe/12 Pozdrawiam No niby czytałem takie poradniki ale w realu idzie to jakoś gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.07.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Lata praktyki, prób i błędów Dobrze że to izolacja a nie dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.07.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Lata praktyki, prób i błędów Dobrze że to izolacja a nie dach. Dach to ja poprawiałem po fachowcu który jak twierdził położył kilometry papy przez 30 lat Na szczęście dach nie cieknie no i jest to dach na budynku gospodarczym.. Ale dalej uważam że to zgrzewanie mógłby zrobić bardziej sprytnie tylko potrzebuje poznać jakieś myki od bardziej doświadczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.07.2009 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jak mam w projekcie 2x papa termozgrzewalna to drugą warstwę położyć w pasach prostopadle do tej pierwszej warstwy czy tak samo jak pierwsza warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.07.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 tak samo jak pierwszą, ale z przesunięciem zakładów o 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 kładłem sam, a w zasadzie to kładliśmy sami we dwóch.... chudziak pomalowany siplast primerem icopala na to papa sbs fudnament. super sie kładzie, choć rolki są ciężkie.... papa gruba.Najpierw przymiarka (rozwijamy ok 3 m żeby sprawdzić czy zakład nie ucieka w którąś stronę), zwijamy , jeden grzeje palnikiem, drugi rozwija i "przydeptuje" W garażu dałem inną, tańszą (gorszą ?) papę i faktycznie było trochę trudniej. Generalnie im więcej metrów tym robota szybciej szła i ostatnie metry ( w sumie ok 140 m2) wyszły najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.08.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam!Czy pod chudziak daję się jakąś folię budowlaną jako izolację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 02.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 na to papa sbs fudnament. super sie kładzie, choć rolki są ciężkie.... papa gruba. . Mozesz podać dokładniej jaka , producent i oznaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 02.08.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Używałem tej http://www.fundament.icopal.pl/index.php?page=papa_fundamentO ile wiem inni producentci też mają coś podobnego w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.08.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Na chudziaka nie ma potrzeby dawać SBS, jest to papa która zachowuje swoje właściwości w temperaturach ujemnych, dlatego jest lepsza na dachy ale jest droższa. Pod wylewką nie ma tak ekstremalnych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 05.08.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jak kupiłem nowy palnik od razu wszystko szło dobrze tak jak poradnikach napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 05.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jak ty używałeś tego do spawania miedzi to co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 07.08.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak ty używałeś tego do spawania miedzi to co chcesz Chyba dałeś Sobie nieźle w palnik zanim to napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 08.08.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ta jest akurat na fundament, ale jak kto sie uprze, na dachu też położy...Na chudziaka nie ma potrzeby dawać SBS, jest to papa która zachowuje swoje właściwości w temperaturach ujemnych, dlatego jest lepsza na dachy ale jest droższa. Pod wylewką nie ma tak ekstremalnych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts